"lapinavcısı" ne yakalamış?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında lapinavcısı_bursa tarafından paylaşıldı.

1. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Merhaba balıkavı dostları.
    uzun bir çalışma sezonundan sonra temmuzun son haftası tatile çıktık. bu yıl tatil için eşimle balıkesir/burhaniyeyi tercih ettik. denizi çok güzel bizim hoşumuza gitti.
    tatilde deniz olur da balık avı olmaz mı? pazar günü yerimize yerleştik pazartesi sabahın beşinde limanın kayalıklarında yerimizi aldık. o saatte biden başka avlanan yoktu. 2 adet dip oltasını attım. bazen vuruş geliyor. deken bir tane ispari aldım. kepçeyi kayalıklardan suya salıp ispariyide içine attım. derken aradan biraz zamn geçti benim kepçe durduğu yerde hareket etmeye başladı. bende kedi balığı almaya çalışıyor zannettim. deken suyun içindeki daha önce hiç görmediğim şeyi gördüm. AFALLADIM.... sessizce kepçenin ağzının indirdim kepçeye almaya çalışdıysamda beceremedim.gitti 2 dk sonra tekrar geldi. yine kepçeleyemedim. üçüncü seferde başarılı olan ben oldum. balık artık kepçedeydi. yılangibi kıvrılıyor çıkmaya çalışıyordu. ama nafile....
    çok geçmeden toplanıp evin yoılunu tuıttuk. balık hala canlı ve kepçede durmadan hareket ediyordu. eve gelince mutfakta evyenin içine koydum ve ölmesini bekledim. öyleden sonra da balığı temizledim. ilk dokunana kadar bayağı zaman geçti. zira bende yılan fobisi var.
    daha sonra bi gece eşimle sabahladık. orada da yine birtane yılan balığı ve ispariler çıktı. ilginç olan oltayla istakoz yakalamamız oldu.(istakoz olduğunu söylediler).
    Daha bolları sizlerin olsun insallah....

Son düzenleme: 5 Ağustos 2010
  2. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Nickine bakıp raporunu okuduktan sonra akla gelen ilk şey "aşmışsın kendini" demek oluyor:) avlarınızı resimleme imkanınız olmadığından koyamadınız sanırım? umarım birdahaki raporlarınız daha bol balık ve resimlerle birlikte olur :) iyi tatiller,rastgele.

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Yılanbalığı değil de mığrı (conger conger) olma ihtimali çok daha büyük. Benzerlerdir ama aslında alakaları yoktur...

4. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Abdullah kardeşim tatilinin güzel geçmesine sevindim.İşlerin hafifledi ise bi ara balık muhabbeti yapalım seninle.

5. lapinavcısı_bursa

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz

Ercan;
    akşam yükleme yaparken elektrikler gitti geldi. pc kapanınca saatte geç olmuştu tekrar girmedim. İnsallah beraber de balığa çıkarız.
    görüşmek dileğiyle...

6. lapinavcısı_bursa

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz

Ben hala tatildeyim Barış. siz gidiyorsunuz bana haber vermeden. Yücele baksana tutmuş kocaman levrekleri. burası da olmasa haber alamayacağız.

İşin şaka tarafı ramazan gelmeden bi av düzenleyelim. ben ayın 17sine kadar tatildeyim. sanırım ctesi de Armutluya gideceğim. hanım çalıştığı için ben serseri mayın gibi geziniyorum.

Haberlerinizi bekliyorum...

7. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    yakalamış olduğunuz balık mığrı.anguilliformes familyasindan eti oldukça kılçıklı ve yırtıcı bir balıktır.yahudiler taraıfndan rağbet görür normalde ekonomik değeri olmayan bir balıktır.ama köftesini tavsiye ederim arkadaşlar.ayrıca iç yağları mide yaralarına iyi geldiği söylenir.birde deniz kereviti yakalamışsın normalde derin su canlısıdır oltana nasıl geldi bilmiyorum ama koruma altında ve de nesli tehlikede canlılar arasındadır.
    iiii avlar

8. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Tebrikler abi.Geçirdiğin zaman, deniz kıyısında olmak bile eminim güzel gelmiştir.balık az olmuş çok olmuş bence pek önemi yok :)

9. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    tebrikler abdullah ,
    dedim ya telefondada ramazana kadar benden hayır yok ,
    düğün mevsimi ve kuzenler evleniyor bu ara
    ama ramazan içinbde veya bayramdan sonra sağlam bir organizasyon yapmak lazım..