Lazer Sardalya 2 / El yapımı sahtelerim ve Didim deneme sonuçları

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Bir süredir yaptığım sahteleri sizlerle paylaşma fırsatım olmadı. Bu arada hepsini yapmış olduğum kısa Didim seyahatimde deneme şansım oldu. Sonuçlar umduğumdan da mükemmel. Sadece 2 tanesine ufak damak modifiyesi yapmam gerekecek, ama diğerleri gerçek aksiyonlarını verdi. Oldukça iri bir levrekten sıkı takip almama rağmen maalesef atlamakta çok isteksizdi. Bu sene nedense o taraflarda kıyı çok verimsiz geçiyor. Buna rağmen 2 güzel ispendek aldım ve denize iade ettim. Yemli denemelerimde ise yakaladığım karagöz ve melanurlar limit üzeri olmasına rağmen asıl hedef ve amaç levrek olduğundan geri iade edildiler. Deniz müsade etmediğinden maalesef tekneyi indiremedik.
    Bu arada birkaç sahte çalışmam daha oldu, onları da sırasıyla sizlerle paylaşacağım.
    Lazer sardalya modeli oldukça başarılı olduğundan ikincisini yapmaya karar verdim.

Kullandığım malzemeler.
    1 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk. epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    hologram folyolar
    Alüminyum folyo
    delikli gelin tülü
    simli kalemler
    akrilik boyalar
    kurşun ağırlık

1 cm kalınlığındaki, 2 parça balsa levhayı şablona uygun kesip şeklini verdikten sonra içine yerleştireceğim kurşun ağırlıkların ve telin yuvalarını el motoru yardımıyla oyuyorum. Transfer ağırlıklarını ve teli yerleştirip ahşap tutkalı ile yapıştırıyorum. Damağı ve gözleri yerleştireceğim yuvaları oyuyorum. Sahtenin üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp kuruduktan sonra zımpara ile düzeltiyor ve alüminyum folyo ile kaplıyorum. Pul imitasyonu için gelin tülünü renklendirip şeffaf ahşap tutkalı ile yapıştırıyorum ve fazlalıklarını kesiyorum. Akrilik boya ile renklendirdiğim epoksi ile kaplıyorum. Epoksiden hazırladığım gözleri ve damağı yerlerine yapıştırıyorum. Bir kat daha epoksi ile kapladıktan sonra siyah oje ile benekleri yapıyorum. Son 2 kat daha epoksi ile kapladıktan sonra Nano koruyucu sürerek bitiriyorum. 145mm ve 18 gr.

2. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

3. fish founder

fish founder Özgür

el yapımı sahtelerinizi en yakından takip edenlerden biri olarak,
    el yapımlarının denizde iyi aksiyon göstermelerine çok ama çok sevindim,
    ayrıca bu konuya ilgi duyan tüm arkadaşlarımızı da cesaretlendirecektir deneme sonuçlarınız,

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ben de diyordum Özcan abi nerelere kayboldu diye, sahteleri denemek için taa oraya kadar neden yoruldun güzel abim? Ben senin deneme pilotun olarak onları Kayseri'de turnalarla tanıştırırdım. :D:D:D

Özcan abi biz sahtelerin başarısından emindik, inşallah gönlündeki levreğe de kavuşursun.

Güzel çalışmalarının devamını diliyorum.

5. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    abi yine harika bir çalışma olmuş tebrikler

6. modena

modena

el emeği göz nuru çalışma buna denir...yetenekli olmak başka bir şey...ellerinize sağlık...

7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Çok güzel bir çalışma. Gerçekten zevkli, sonucu merak uyandıran bir imalat.Balık tuttu haberleride gelirse bir o kadar iyi olur.Lazer sardalya derken herhalde daiwa lazer sardina modelini örnek aldınız. Bu sahte gerçekten bir numara diyebilirim.

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Yakın ilgine teşekkür ederim Özgür arkadaşım. Aksiyonlarını denzde başarılı bir şekilde görmüş olmak beni daha da çok cesaretlendirdi açıkçası. Umarım yeteri kadar yol gösterici olabiliyorumdur yapmayı düşünen arkadaşlara. Selamlar.

:) Rıfat, seninle de deneriz çok istiyorsan. Sen yeter ki gideceğin zaman bana haber ver. Yalnız metreden aşağı turnaları almıyorum ben :p
    Sağlıcakla kal.
    Teşekkür ederim Enis kardeş.

Teşekkür ederim Turgay bey. Sağlıcakla kalın.

Teşekkür ederim Bülent bey. Evet Daiwa nın bahsi geçen modelini örnek alarak yaptım. Daha önce de yapmıştım, bu ikincisi. Ben de orijinali de vardı, taa ki iri bir levrek kapıp gidene kadar :)
    Sağlıcakla kalın.

9. MoP16

MoP16 Barış

Üstad maşallah, sahteler süper, bide iş yapıyosa tadından yenmez. Ayrıca sizden bide zargana sahtesi de beklemiyo diilim hani.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Barış kardeş. Her sahte iş yapacak diye bir kural yok. Ancak iş yapabileceğini düşündüğüm model ve aksiyonlar üzerinde çalışmalarıma ağırlık veriyorum. Didim ' de 2 ispendekle iş yaptıklarını gördüm.
    Zargana sahteleri genelde çok iş yapmıyor nedense. Yalnız bendeki orijinal Rapala markasının 2 parçalı 20cm.lik 35 gr ağırlığındaki derin dalıcı modeli ile zamanında tekneden güzel avlarım olmuştu. Belki benzerini yapabilirim bir ara.
    Sağlıcakla kal.

11. denizelbi

denizelbi deniz kayhan

merhabalar sizden bir konuda yardım isteyeceğim bana rapalayı boyamakla ilgili ne tür boyalar vede malzemler kullanacağım yardımcı olursnaız sevinirim

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Öncelikle mesajı atlayıp geç cevap yazdığım için kusura bakmayın.
    Sahteleri boyarken tercihim hobi mağazalarında satılan akrilik boyalar. Temel renkleri alıp karıştırarak ara renkleri elde edebilirsiniz.
    Ojelerde rötuşlarda çok işe yarıyor. Simli kalaemler de yeri geldiğinde işinizi görecektir. Ben airbrush kullanmıyorum. Birkaç boy resim fırçası ve palet işinize yarar.
    Zeminde parlaklık vermesi için alüminyum folyo kullanabilirsiniz. çiçekçilerde bulabileceğiniz tül ile de basitçe pul imitasyonu yapabilirsiniz. Sonlandırmayı ben şeffaf epoksi kaplayarak yapıyorum. Suya dayanıklı mat olmayan vernik de işinizi görebilir. Aklınıza takılan olursa yine sorabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

Özelden de aynı mesajı yolladım bilginize..

13. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Eline emeğine sağlık Özcan abi harika bir çalışma ,güzel sonuçlarda almışsın. Başarılarının devamını dilerim. rastgele

14. denizelbi

denizelbi deniz kayhan

abi teşekkür ederim yaparsam eğer mutlaka koyacağım resimlerini

15. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Özcan yine ellerine sağlık kardeşim, Emrah'ta senden esinşenip harikalar yaratmaya başladı. Sitedeki bir çok arkadaşa önderlik ediyorsun ve yardımlarını da hiç esirgemiyorsun. Yakında ben de birşeyler yapmaya başlayacağım bu gidişle:)

16. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Sevgili Özcan, az önce sevdiğim bir abimden senin yaşını öğrendim, benden 7 yaş büyükmüşsün meğer:) Ben fotolarına aldanıp Özcanım, kardeşim gibi hitaplarda bulunuyordum bunca zamandır, kusura bakma abicim.

17. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Ali Kemal kardeş, sen de hayalindeki balıklara ulaşırsın umarım, Rastgele.

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sevgili Akif kardeşim, senin de eserlerini sabırsızlıkla ve merakla bekliyorum. İçinde az da olsa varsa bir kıpırtı bence hiç geciktirme. :)
    Ayrıca hitap şeklinden ziyade gönüller bir olsun derim. İster abi, ,ister kardeş veya arkadaş; sen nasıl görmek istiyorsan, içinden nasıl geliyorsa hiç bozma öyle devam et.
    Sağlıcakla, sevgiyle kal...

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ozcan Abi merhabalar.Cok harika bir calisma olmus.
    Abi ne ara koydun bu konuyu?Konunun tarihini merak ettim aslinda. :D
    Harika bir sahte olmus Abi.Can-i gonulden tebrik ederim.
    Bu arada makinalarinda gozum kaldi bilmis olasin :D
    Rastgele degerli Abicim ;)

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Emrah kardeş. Konuyu açalı neredeyse 1 sene olacak :) Bunun üzerine pek çok kuma geldi.
    Makinalar çok ahım şahım sayılmasalar da biri neredeyse 20 sene olacak benimle (Dam Quick Finessa S70) diğeri de kullanmaktan büyük zevk aldığım Okuma Powerliner PL865. Alet edavatıma çok iyi bakarım, onlar da beni hiçbir zaman mahçup etmezler ;)
    İlgine teşekkürler kardeşim sana da Rastgele.