Lazer sardalya / El yapımı ( 2010' a merhaba dedi)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba arkadaşlar
    Yine yeni bir sahte çalışmamla sizlerleyim. Umarım forumda benim de faydalı bir katkım oluyordur. Bu sahteyi yaparken Daiwa markasının Saltiga minnow serisini örnek aldım. 14 cm boyunda ve 20 gr ağırlığa sahip. 60 cm derinliğe dalabiliyor. İçindeki hareketli ağırlık transfer sistemi sayesinde oldukça dengeli(özellikle uzak atımda) ve güzel bir sesi var. Özellikle levrek avının vazgeçilmezlerinden bir model, geçmişte birini levreğe kaptırmıştım. Yapımında kullandığım malzemeler ;
    1 cm kalınlığında Balsa levha
    1,2 mm çapında çelik paslanmaz tel
    kurşun ağırlıklar(transfer bilyaları için)
    çelik bilye
    Hologram film
    Alüminyum folyo(yaldız ve altın rengi)
    Delikli tül
    30 dk. çift karışım epoxy yapıştırıcı
    Şeffaf ahşap tutkalı
    çift taraflı yapışkan bant
    Muhtelif renklerde akrilik boya
    gaga için kaset kapağı
    parlak pul (gözler için)
    Nano yüzey koruma s¤¤¤yi
    Kısaca yapım aşamalarını anlatmaya çalışayım,

İlk olarak şablon yardımı ile Balsa levhasından 2 eşit parça kestim ve daha sonra tekrar ayırmak üzere çift taraflı bant ile parçaları birbirine yapıştırarak, falçata ve zımpara yardımı ile sahteye dış formunu verdim.

İkiye ayırdığım sahtenin içini telin ve transfer ağırlıklarının formuna uygun olarak oyarak teli ve oratasından tel geçirdiğim ağırlıkları yerlerine epoxy ile sabitledim. Her iki parçayı yine epoxy ile birbirine sıkıca yapıştırdım.

Alüminyum folyo ile kaplayarak, pul ve epoxy kullanarak hazırladığım gözleri yerlerine taktım. Kaset kapağını keserek ve ısıtarak şekil verdiğim gagayı taktım

Pul imitasyonu vermek için delikli tülü şeffaf ağaç tutkalı ile yapıştırdım ve boyama işlemi ile beraber hologram folyoyu yerine taktım.

Son boya rötuşlarını tamamlanmış ve epoxy ile kaplamadan önceki görüntüleri (Renk ve ışık değişimlerindeki farkı görebilirsiniz)

Epoxy ile kaplayıp nano koruyucu s¤¤¤yi sıktıktan sonra kullanıma hazır hale geliyor. Nano yüzey koruma s¤¤¤yi ni tüm hazır rapalalarımda da kullanıyorum. Yağ ve su itme özelliği sayesinde kaplandığı yüzeydeki tüm gözenekleri doldurarak tozun, yağın, tuz artıklarının, kirin vs. tutunmasını engellediği gibi aynı zamanda UV ışınlarına karşı koruma da sağlayarak, şeffaf ve dayanıklı yapısı sayesinde yüzeyin çizilmesini de önlemiş oluyor. Bundan sonrası keyifli seyirler.

Bunlar da yaptıklarım ve boyanmayı bekleyenler.

Sağlıcakla kalın.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    yine tebrikler yine ellerine sağlık çok güzel bir uğraş bence gaza geliyorum yavaş yavaş bende en son yapıcam :)

3. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Böyle bir beceri saygıyı ve takdiri fazlasıyla hakediyor.Ellerine sağlık:)

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Tebrikler Özcan Bey, tek kelime ile süper.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler dostum. Bir başlasan eminim devamı gelecektir. Sağlıcakla kal.

Teşekkür ediyorum üstadım, bu güzel sözleri duydukça inanın daha çok gaza geliyorum. Saygılar.

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Hakan bey. Selamlar.

7. LapinCash

LapinCash

Of işte buna müthiş levrek gelir.

8. fish founder

fish founder Özgür

bu kadar mı iyi olur ?
    ellerinize,emeğinize,vermiş olduğunuz detaylı yapım aşaması bilgilerine sağlık,

ilgili çalışmalarınızı görseler,daiwa'dan kesin bir şilt ve veya tebrik alırsınız,

ayrıca,resimlerde yapım çok kolaymış gibi gözükse bile,uygulaması hiçde kolay değil,yapmayı denediğim balık ciddi anlamda özürlü oldu :D

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba güzel kardeşim. Bence de :)

Teşekkür ederim kardeşim. Valla Daiwa görse artık şilt mi verir yoksa taklitçilikten dava mı açar bilemem? ama gerçekten adamlar yapmışlar, bunu ancak teknik detaylarını kendin yapınca ve ortaya çıkan sahtenin aksiyonunu görünce anlıyorsun. Yapım aşamasında zevkli olduğu kadar detaylara girmek çok önemli. Gerek aksiyonu gerekse görünümü için oldukça emek harcıyorum. Ama değiyor doğrusu neticeyi görünce, bir de böyle güzel yorumlar alınca değmeyin keyfime. :)
    Esenlikler dilerim dostum.

10. fish founder

fish founder Özgür

sahtelerin yapımında kullandığınız nano koruyucu spreyi ip misina üzerine sıkmak kaydı ile 'ucuz yeşil ve su tutan ip misinalardan bahsediyorum' sizin bahsettiğiniz özellikleri 'kayganlık,koruyuculuk...' acaba sağlar mı yoksa misinanın organiğine ters düşüp ipe zarar mı verir ?

ilgili spreyi kullanan olarak,bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ?

11. bazalika

bazalika mehmet can

foruma ilk mesajım böyle bir emege tesekkur etmek ıcın oldugu ıcın ayrı bir mutluluk içindeyim..emeğinize saglık

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba dostum. Misinanın yağlanarak atış mesafesinde artış sağlanacağına dair bir konu açılmıştı yine forum sitelerinden birinde. Hatta bir arkadaş misinasını yağlayarak atış mesafesinde ciddi bir artış olduğundan bahsediyordu. Aksine yağ kaydırıcı özelliği olduğu kadar bir o kadar da tutucu özelliği olan bir materyal. Aksine yüzeyi ne kadar yağ,kir,pislik vs.den arındırabiliyorsak o kadar avantaj sağlarız. Bu manada ben de forumda aşağıdaki mesajı göndermiştim ;

"Merhaba Arkadaşlar

Çoğunuz duymuşsunuzdur belki. Nano teknoloji kullanılarak piyasaya çıkan yüzey kaplama ve koruma ürünleri mevcut son yıllarda. Bir arkadaşım bu ürünlerin bayiliğini almıştı İstanbul' da. Ürünlerin arasında plastik ve kumaş/deri üzerine uygulanan solüsyon da mevcuttu. Bizim hiç pürüzsüz dediğimiz saydam( örneğin cam/metal gibi) yüzeyler üzerinde dahi gözle göremediğimiz gözenekler mevcut ve bu da sürtünmeyi arttırıcı bir faktör. Aynı zamanda zamanla bu gözenekler dolarak leke tutmaya başlıyor. korozyona yol açıyor. Bu ürün kullanıldığında, yüzeyler üzerindeki gözenekler dolarak tamamen pürüzsüz bir hale geliyor ve yağ/ su itici özellik kazanarak yüzeyde korozyonu engelliyor aynı zamanda saydam bir ürün ve UV ye karşı da koruma sağlıyor. Şimdi neden bunları anlattığıma gelince; Ben bu ürünü alarak makinada sarılı misinalara uyguladım. Gözle farkı anlamıyorsunuz ama atışlarımdaki mesafenin arttığını hissediyorum. Özellikle ip misinalara uyguladığımda, su geçirmez özellik kazandırdığından, kulllanımda buyuk kolaylık sağlıyor. Ürünü piyasada bulabilirseniz denemenizi tavsiye ediyorum.

Burada da bahsettiğim gibi olay tamamen yüzeydeki gözenek ve pürüzleri kaybetmek aslında. Ne kadar süre dayandığı konusunda ise kesin birşey söyleyemesem de enazından 1 sezon gitse yeter. Çünkü neticede öyle ya da böyle ya misina kopacağı için ya da yıprandığını düşünüp riske girmemek için 1 sezon sonu biz misinayı değiştireceğiz. İnternette gezerken e-bay da, Nano teknoloji kullanılarak üretilen bir misinanın satışına rastlamıştım bir zamanlar.
    Deneyerak sonucunu görmek en doğrusu bence.
    Selamlar

Son düzenleme: 5 Ocak 2010
  13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bravo ! dan başka söyleyecek birşey bulamıyorum,birebir olmuş...

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Öncelikle aramıza hoşgeldiniz diyorum. İlk mesajınıza değer gördüğünüz için de ayrıca mutlu oldum, teşekkür ediyorum. Forumda keyifli paylaşımlar ve değerli dostluklara imza atmanızı diliyorum. Selamlar.

Saol dostum. Daha önce kullandığım bir sahte oduğu için ayrıntılara özellikle dikkat ettim ve aslına uygun yapmaya gayret ettim.

15. shimano34

shimano34 Engin

Favori Kamış:
    Shimano Super Aero Technium 425/200
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000HG,Twinpower 4000HG
    Ellerinize sağlık gerçekten güzel olmuş inşallah aksiyonuda tutturur.Daiwa saltiga laser sardine aksiyon olarak çok farklı ve alımlı bir balık.
    Bizler her şeyin daha güzelini yaparız ama o ruhu yakalamak lazım.Renk şekil mükemmel.Daha iyilerini çıkaracağınıza eminim.Benim elimden gelmez.

16. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum eline sağlık.Hepimizin zaman zaman düşündüğü ve bazende malzeme teminine başladığı ve bir şekilde vaz geçtiği bir uğraş.Sen bitirmişsin gerçi sonu yok gibi bu uğraşın. O kadar çok sahte varki bir o kadarda sen yaratırsın.
    İyi bir model seçmişsin daiwa sardine lazer modeli levrek için bir numara denebilir bulunmayan yada zor bulunan bir sahte, fiyatıda oldukça fazla 55-70 tl. arasında. boy 14 cm.ve üzeri. Yakından incele derim.
    Birde imkanlar iyi olsada biz Türklerinde dünya piyasalarında sahteleri, misinaları, iğneleri, kamışları ve makineleri satılsa. Aslında çok ta zor değil ama kimse girmiyor bu tarz işlere.
    Belki bir gün gelir de olur. Biz göremeyizde.

17. ozan

ozan Ozan

ellerinize sağlık harika bir sardalya
    küçük bir önerim olacak telin uç larını birbirine sarsanız iyi olur gibime geliyor. bazen balıkların sahteyi parçaladığı durumlar oluyor. tel bu şekilde açık bırakılmış olursa o balıkları çekmek mümkün olmaz.

18. mehmetozaslan

mehmetozaslan Mehmet Özarslan

Gerçekten tebrikler

19. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Cok ince isler.. Gercekten ellerine saglik..

20. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Engin kardeşim. Geçmişte bir tane laser sardinem vardı büyük bir levreğe kaptırmadan önce. Haklısın çok çok başarılı aksiyonu olan, avcılığı tartışılmaz bir sahte. Ama ne yazık ki nadir bulunuyor ve oldukça pahalı. Aksiyonu biraz uğraştıktan sonra tutturdum ama renkler orijinali gibi olamıyor. Malum orijinali plastik, ben balsadan oydum. Ağırlığını da içindeki kurşun ağırlıkları arttırarak tutturabildim. Yine de aslına oldukça yakın bir sahte çıktı ortaya, başarılı olabileceğine inanıyorum. Esenlikler dilerim.