Merhaba Arkadaşlar Geçen 1 ayın acısını çıkartmaya kararlıyım, hızlı bir giriş yaptım. İşin en zevkli yanlarından biri de boya ve sonrası epoksi. Model kesimi bittikten sonra en zor yanı da neye benzetmek istediğiniz. İyi bir epoksi son noktayı koyuyor yaptığınız işe, hem görünüş hem de dayanıklılık açısından. Bu kez de uskumru benzeri bir çalışma yaptım. 9 cm boy ve 9 gr ağırlık mevcut. Gagayı kısa, dik açıda ve keskin hatlı tutarak su yüzeyinin hemen altından sallanarak, titrek hareketlerle gelmesini sağladım. Kullandığım Malzemeler ; 0,8 mm Balsa levha 0,8 mm çaplı krom çelik alaşım tel Hologram folyo Alüminyum folyo Akrilik boyalar 5 dk. çift karışım epoksi yapıştırıcı şeffaf ahşap tutkalı renkli simli kalem çelik bilyeler 2mm şeffaf mika Balsadan 2 parça kestiğim modelin içini Dremel ile oyarak ağırlık ve denge için çelik bilyeleri ve teli yuvalarına yerleştirdikten sonra tutkal ile parçaları birleştirdim ve preste sıkıştırarak yapışmasını sağladım. Kuruduktan sonra şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayarak pürüzlerini zımparalayarak düzelttim. Alüminyum folyo ile kaplayıp pul imitasyonunu verdikten sonra bir kat epoksi sürdüm. Bu sefer değişik bir teknik ile epoksiyi akrilik boya ile renklendirip ikinci kat olarak kullandım. Epoksiden hazırladığım gözleri ve gagayı sabitleyip hologram folyodan kestiğim parçaları yapıştırdıktan sonra sonra son kat epoksi ile sahteye son şeklini verdim. Sağlıcakla kalın.
abi yaptıklarını hayranlıkla takip ediyorum çok güzel bi koleksiyonun olduğuna inanıyorum kaplamalarda altın yada gümüş varak kullanmayı dendinmi genelde bunları sizin gibi inceişcilik yapalin zanatkarlar ahşap dekorasyonunda kullanıyolar onları ahşaba uygularken duvar kağıdı yapıştırıcısını kullanmanız yeterli oluyor vede vernikte yatverniği yada sprey kullanılıyor denize ve suya uygun hale geliyor fakat vernik olayı önemli uygun olmayan vernik kullanımında oksidasyon yaparak kaplamalar kararıyo ve kaplama çürüyor. size işleme çeşitlilik açısından yardımcı olmak için söyledim umarım işinize yarar
Yine çok güzel olmuş Özcan abi ellerine sağlık. Bunu suya atsan eminim balıklardan önce martılar kapışır Ayrıca folyonun üzerine kendi çizdiğin desenlerden de güzel olmuş, sanırım sen bunun üzerinde çalışıp daha da güzellerini ortaya koyacaksın. Selamlar..
Teşekkürler Ali kardeş. Değerli fikirlerini not alıyorum merak etme. Son yaptığım saz kayasında yaylı kuyruk çok güzel oldu. Epoksiden çok iyi sonuç aldığım için evdeki vernikleri denemedim henüz ama bir modelde deneyebilirim. Sarı ve alüminyum folyoyu çift taraflı bant ile uygulamak daha pratik geldiği için yaldız varak denemedim. Ama rötuşlarda dediğin şekilde denenebilir. Değerli yorumların ve fikirlerin için tekrardan teşekkür ederim dostum. Sevgiyle kal.
Sağolasın Rıfat kardeş. Yapmaya devam ettikçe yeni teknikler de keşfediyorsun. Bu aralar sen ara verdin sanırım? Sağlıcakla kal.