Lazer Uskumru (Green Macharel) / El yapımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Geçen 1 ayın acısını çıkartmaya kararlıyım, hızlı bir giriş yaptım. İşin en zevkli yanlarından biri de boya ve sonrası epoksi. Model kesimi bittikten sonra en zor yanı da neye benzetmek istediğiniz. İyi bir epoksi son noktayı koyuyor yaptığınız işe, hem görünüş hem de dayanıklılık açısından. Bu kez de uskumru benzeri bir çalışma yaptım. 9 cm boy ve 9 gr ağırlık mevcut. Gagayı kısa, dik açıda ve keskin hatlı tutarak su yüzeyinin hemen altından sallanarak, titrek hareketlerle gelmesini sağladım.
    Kullandığım Malzemeler ;
    0,8 mm Balsa levha
    0,8 mm çaplı krom çelik alaşım tel
    Hologram folyo
    Alüminyum folyo
    Akrilik boyalar
    5 dk. çift karışım epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    renkli simli kalem
    çelik bilyeler
    2mm şeffaf mika

Balsadan 2 parça kestiğim modelin içini Dremel ile oyarak ağırlık ve denge için çelik bilyeleri ve teli yuvalarına yerleştirdikten sonra tutkal ile parçaları birleştirdim ve preste sıkıştırarak yapışmasını sağladım. Kuruduktan sonra şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayarak pürüzlerini zımparalayarak düzelttim. Alüminyum folyo ile kaplayıp pul imitasyonunu verdikten sonra bir kat epoksi sürdüm. Bu sefer değişik bir teknik ile epoksiyi akrilik boya ile renklendirip ikinci kat olarak kullandım. Epoksiden hazırladığım gözleri ve gagayı sabitleyip hologram folyodan kestiğim parçaları yapıştırdıktan sonra sonra son kat epoksi ile sahteye son şeklini verdim.

Sağlıcakla kalın.

2. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

abi yaptıklarını hayranlıkla takip ediyorum çok güzel bi koleksiyonun olduğuna inanıyorum kaplamalarda altın yada gümüş varak kullanmayı dendinmi genelde bunları sizin gibi inceişcilik yapalin zanatkarlar ahşap dekorasyonunda kullanıyolar onları ahşaba uygularken duvar kağıdı yapıştırıcısını kullanmanız yeterli oluyor vede vernikte yatverniği yada sprey kullanılıyor denize ve suya uygun hale geliyor fakat vernik olayı önemli uygun olmayan vernik kullanımında oksidasyon yaparak kaplamalar kararıyo ve kaplama çürüyor.

size işleme çeşitlilik açısından yardımcı olmak için söyledim umarım işinize yarar

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Yine çok güzel olmuş Özcan abi ellerine sağlık. Bunu suya atsan eminim balıklardan önce martılar kapışır :) Ayrıca folyonun üzerine kendi çizdiğin desenlerden de güzel olmuş, sanırım sen bunun üzerinde çalışıp daha da güzellerini ortaya koyacaksın.

Selamlar..

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler Ali kardeş. Değerli fikirlerini not alıyorum merak etme. Son yaptığım saz kayasında yaylı kuyruk çok güzel oldu. Epoksiden çok iyi sonuç aldığım için evdeki vernikleri denemedim henüz ama bir modelde deneyebilirim. Sarı ve alüminyum folyoyu çift taraflı bant ile uygulamak daha pratik geldiği için yaldız varak denemedim. Ama rötuşlarda dediğin şekilde denenebilir. Değerli yorumların ve fikirlerin için tekrardan teşekkür ederim dostum. Sevgiyle kal.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sağolasın Rıfat kardeş. Yapmaya devam ettikçe yeni teknikler de keşfediyorsun. Bu aralar sen ara verdin sanırım? Sağlıcakla kal.

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ara vermedim, sadece paylaşımda değiller :) Yakın zamanda bir ikisi ziyarete gelecek :)

7. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    misafirleri dört gözle beklemekteyiz :)

8. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    çok güzel,i çok başarılı. tebrik ediyorum.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkürler arkadaşım.