Arkadaşlar bu şekilde nasıl bir performans ve balık kaybı olur. yani balık gerçekten ürker mi ? yoksa avcı balıklar için farketmez mi
Duruma göre değişir... Su üstü avlarda misina suya çok az gireceğinden misinanın görünürlüğü çok fazla önem taşımayacaktır. Bunun dışında özellikle WTD gibi belli başlı aksiyonlarda araya konulan fırdöndü verilen aksiyonu ileriye aynı şekilde taşıyamayacağı içinn sorun yaratacaktır. Ama misina yüzeyden bir karış dahi aşağı inerse örgünün görünürlüğü balığı ürkütebilir. Bu durumlarda kamışın boyuna göre ara beden yapılmasını öneririm.
Bir çok defa tartışıldı bu konu ancak tekrar yazalım, elimiz aşınmaz. Gece avında ve gündüz bulanık suda örgü misinayı direk bağlanmasında herhandi bir sakınca yoktur. Ancak gündüz berrak suda yapılacak avlarda ek yerinin kamışın uç kısmında içeri geçmeyecek şekilde 30 - 50 cm. arası FC misina eklenmesi iyi olacaktır. Tekrar ediyorum eklenen misina asla kamışın uç kısmından içeri geçmeyecek uzunlukta olmalıdır. Zira ince örgü kullanımızdan ve örgü misinaların üzerindeki koruyucu tabakadan, hatta kaplama FC kullandığınızda bunun üzerindeki kaplamanın kaygan olmasından, düğüm esnasında soyulmasında ve başka etkenlerden dolayı sorun yaşarsınız ve bu at-çek avında her atışınızda ek yeri kamış porselenlerine sürter ve belki 10 belki 50 atışta sahtenize veda edersiniz. Yada balık yakalarsınız ama aşınmış ek düğümün azizliğinden balık sahteniz ile birlikte derin sulara doğru gider. Şimdi ben tecrübelerimi paylaştım gerisi sizin iradenize kalmış. Kalın sağlıcak ile. Rastgelsin.
Sevgili Şenol Tecrübelerimin ışığı altında senin yazdıklarınla hemfikirim.İnan aynı şekilde yapmaktayım. Sevgiler
Bu görünmez örgü misinalar leader olmadan denenebilir mi acaba? http://www.avmarketi.com/asp/product/18485/SPIDERWIRE-0-30-ULTRACAST-INVISI-BRAID-MISINA-270M
Şahsen ben denemedim ve avcılığı konusunda "gündüz" deneme yapan arkadaşlar görüşbildirirse bizde bilgi sahibi oluruz.
30 cm yeterliyse ok ! fakat daha uzun leader yaptığınızda doğru düzgün atış yapamıyorsunuz. Ayrıca bu ek nasıl yapılacak ek yerine fırdndü koyarsak balık daha çok korkmaz mı ? yoksa fırdöndü koymadan direk düğüm mü atıyoruz.
Her ikiside olur... Leader kullanacaksan, rapala bağı ile bağlayıp, leader sonuna fırdöndü takarsan, örgüyede rapala kilipsi bağlayıp, leader misinasına bağlarsın... sahte değişimide kolaylaşır... Merak etme korkmaz ama rengi siyah fırdöndülerden kullanırsan daha iyi olur, aynı paralel de devam eden parlaklıklar balığın ilgisini sahtenin dışına çekip, fırdöndüye yöneltebiliyor veya ışığın geliş açısına göre ürkütebilir de.. siyah fırdöndü bunları önlüyor..
Rapala firmasının kendi ürünleri için tavsiye ettiği düğüm çeşididir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40037 linkteki 5. mesaja bakınız.