Leader misina sorunsalı

Konu, 'Misinalar' kısmında selçuk34 tarafından paylaşıldı.

1. selçuk34

selçuk34 selçuk

Değerli dostlar merhaba...
    Makaraya sarmak için 0.25 stroft marka misina aldım
    ( 10-30 gr. atarlı kamış ile kıyıdan rapala ve silikon kullanacağım)

Bu misinanın ucuna leader dediğimiz bağlamayı yapmak zorunda mıyız?
    yapacaksak bu leader misinası, makaraya sardığım 0.25 misinadan ince mi olmalı yoksa kalın mı?
    Saygılarımla

2. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Spin kamış düzeneğinde öncü/şok/leader kullanmanıza gerek yok, her av misinanıza dikkat eder sıyrılma , aşınma olan ilk metreleri kontrol eder ve mümkün olduğunca her avda klipsi 1-2 metre eksilterek bağlarsanız sorun olmaz...

Kullanma inadınız atış veriminizi düşürür, ince misina kalınına göre her zaman daha avcıdır...

İlettiğiniz durum surf düzeneklerde ağır kurşun atarken geçerli bir düzen, surf makinalara 0,25 takabilirsiniz on kısma ise 1,5 veya 2 kamış boyu öncü misina 0,30 sarmak uygun olur 150 gr ve daha fazla ağırlık ataılacağı zaman 0,35 veya 0,40 a kadar da çıkılabilir.

3. selçuk34

selçuk34 selçuk

Çok teşekkür ediyorum.Çok yaralı bir bilgi oldu benim için.
    Yalnız '' kullanma inadınız'' derken 0.25 misinanın kalın olduğunu mu söylediniz?
    Saygılarımla

4. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Hayır, 0,25 normal bir kalınlık o konuda sorun yok. Fakat ilk defa bu incelikte misina ile at-çek yapacaksanız kalama ayarı konusunda muhakkak tecrübeli birinden bilgi alın veya forumda ilgili yerlere göz atın...

Bazı kişiler bazı şeyleri çok inandıkları kişilerden duyarlar inat ederler, size özel bir durum değil genele yazdığım için öyle bir ibare oldu.

Rastgele...

5. selçuk34

selçuk34 selçuk

Çok teşekkür ediyorum.Emeğiniz sağlık..
    Saygılarımla