Evlilik hazırlıkları yapmaktayım ve Televiyon seçimi yapamadım 1800-2000 tl arası bir cihaz arıyorumdum ki seçenekler kafamı bir hayli karıştırdı bu sebepten ötürü özür diliyerek affınıza sıgınarak şu soruyu soruyorum Plazma mı ? olsun Led mi ? yada kullandığınız öneri olan bir marka model varmıdır şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar rastgelsin hepinize
Merhaba Yusuf Bey.. Teknosa, vatan, mediamarkt gibi marketlerde satılan Türkiye LG nin garantisinde olan LG LM760s modelini kullanıyorum... fiyatına göre iyi bir ürün, tavsiye ederim... selamlar.
LG 42LM640S 106 Ekran. Kablolu kablosuz interneti filanda çeker. Gözlükleri de ucuz, 3 TL filan herhalde. Takip ederseniz, 1800 TL'ye bundan bulmanız mümkün. Normalde fiyatı, 2.500 filan gibi aslında.
Kablolu, kablosuz derken, kendi udu receiveri filan var. Kablosuz fareyi de çekiyor, baya kullanışlı, pratik bir alet.
http://www.gold.com.tr/U205466/Lg-42LM640S-42inc-107Cm-400Hz-3D-Smart-LED-TV şu siteye bak istersen fiyat daha makul gibi
Evde bir kaç tane var. Berbat filan diyemem ama, komik komik işler yapabiliyor samsung'un aletleri. İzlenebilir, kesinlikle, kabul edilebilir ama o kadarda tavsiyeye şayan değil. LG, Philips ile ortak. Bu TV'leri filan birlikte geliştiriyorlar. İşin asıl esprisi, başka markalarda cidden anlam katan teknolojiler oluyor. Mesela LG (ve ortağı Philips) 3D için polarize filtreli gözlükler kullanıyor. Şarj etme, pil vs. derdi yok. Diğer gözlükler en az 100 TL civarı iken, onların gözlükleri 2-3 TL. 3D gösteren (RealD) sinemaların gözlükleri gayet güzel iş yapıyor. Mesela Toshiba, 4 kere Full HD ve gözlüksüz 3D gösteriyor. Mesela SHARP, sağda oturana dizi, solda oturana maç izletebiliyor. Ama Samsung bir türlü böyle hamlevari yenilikler gösteremiyor.
Son zamanlarin revaçta girisgahi ile ''yazmak istemiyordum ama dayanamadim yazayim'' bencede renk ve görüntü kalitesi olarak samsung'dan sasmayin.
Ülkemizde satılan LG ürünlerinin bazıları "Türkiye LG garantisi" dışındadır.... Dikkate almanızı öneririm...
televizyon, televizyon olarak kullanılacaksa şayet, benim size tavsiye edebileceğim kesinlikle plazma olacaktır. Gerek yenileme hızı gerekse kontrast oranı yani gerçek siyah izleyebilme olarak, led ve lcd ler plazmanın eline su dökemezler. Derseniz eski teknoloji kanımca kendinden sonra çıkan bu teknolojilerden üstündür. Misal hala pioneer ın plazmaları hala efsanedir. Şu an ise bahsettiğiniz bütçe içinde panasonic in neo pdp tv leri mevcut bence tercihinizi bu yönde kullanın.
Peki hangileri ve biz bunu nasıl öğrenebiliriz. Ben, Türkiye de özellikle bu tip büyük elektronik marketlerde alınan satılan ürünlerin tümü garantilidir diye düşüyordum. Demek bilmediğimiz şeyler var.
Görüntü gerçekliği bakımından konuya yaklaştığımızda elbette bu doğru.. Panasonic Viera Neo Plasmalar gerçekten çok iyi.. ancak tabi ledlere göre fazla enerji harcaması ve kullanım ömrü gibi konularda eksileri var..
Evde bende plazma izliyorum, hemde samsung hihi Cam gibi gösterdiği doğru. LED'lerdeki o yanan kenarlar filan yok, pırıl pırıl, net bir görüntüsü var. Bilhassa 3D olayında tartışılmaz fark ediyor. yusufçuk dinozordan kaçarken burnunuzun dibinde uçuyor, dinozor sanki yüzünüzü ısıracak oluyor. Ama ömrü kısa. Biraz fazla elektrik yakıyor. Bu mahzurları var. Fiyatının ucuzluğunu hesaba katınca tercih edilebilir bir ürün. Bilhassa görüntü kalitesi olarak tartışılmaz şekilde fersah fersah önde.
düşüninki teknoloji ne hale gelmiş çok iyi bilirim ikl televizyonumuzu 3 kişinin taşıyarak çıkardığını birde beyaz çizgiler çıkardı bazen o kadar açtıkki teknolojiye televizyon kapanınca o karlı görüüntüye bile bakardık.. şimdi doktor olan abim o yıllarda saint benoit fransız lisesinde okurken bize bir aletten bahsetmişti heyecanla kağıt koyunca yazıları ve kağıdı öbür tarafa gönderen cihazdan fakstan bahsetti
LG ürünleri ve philips ürünleri ve diğer markalarda bu nüans var malesef.. Ürünü alırken garanti kapsamını sorabileceğiniz gibi garantiyi gösteren etiketi görmeyi de isteyebilirsiniz... Birde bu tür ürünlerin fiyatı, piyasa ortalamasından 300-500 daha ucuz oluyor... en güzel dileklerimle..
Faks ile ilgili çok hoş anılarım var birbirinden güzel yüzlerinizde tebessüm oluşturmak adına birini kısaca anlatayım; Adamın biri arıyor birgün çalıştığım şirketi telefonla, size faks çektim bakar mısın gelmiş mi diye soruyor.. gidip bakıyorum faksa okunmuyor çok silik, telefonu alıp adama diyorum ki "beyefendi faks okunmuyor, çok silik çıkmış, tekrar gönderir misiniz" ve adamdan gelen bomba cevap: "Nasıl okunmaz kardeşim özellikle kırmızı ile yazmıştım dikkat çeksin diye" :laughing: :laughing: :laughing: