Lepistes'ler hakkında bilgi sahibi olanlar bir bakabilir mi..?

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında Utku33 tarafından paylaşıldı.

1. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Evet arkadaşlar.. Akvaryum hayatıma bugünlerde başladım.. Lepisteslerle başladım şuanlık 40LT bi akvaryumum var ileri ki zamanlarda genişlicek tabi ki.. İçinde ise 4E 16D Lepistes var.. Aksesuar olarak bitki vs.. neler önerebilirsiniz...

2. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Utku lebistes arsızdır bende bir zamanlar çok üretmiştim.Canlı doğururlar hamile dişiyi karnı iyicene şiştimi ve beyaz rengi aldımı ayırman lazım yoksa diğer yetişkin balıklar ve varsa çöpçü balıkları hemen yeni doğan yavruları yerler.Bol bitki ve yavruların saklanabileceği ortam lazım.Sana başarılar.

3. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Peki akvaryum konusunda..? Bitkiler yapay olsa sorun olur mu? Bir kaç yerde rafya da iş görür diye okudum ama.. Doğruluğu nedir bilemem..

4. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    hayırlı olsun yeni akvaryumun. Ama sana ilk ve en önemli tavsiyem büyük akvaryum almandır ( 50 cm den küçük olmaması). aksesuar konusunda sahte bitki canlı bitki ikiside güzel duruyor. birde sahile filan gidersen ordan sarı, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu gibi taşlar toplayıp koyunca akvaryum çok güzel görünüyor. balık olarak tavsiyemde lepistes çok çabuk ürer. hemen canın sıkılır. kılıçkuyruk, platin gibi balıklardan yavru almak daha keyifli oluyor :D

5. LapinCash

LapinCash

Biz retimini yaparken 1 metrelik akvaryumun 3 de birine rafya yaptık 250 tane lpistesi attık içine 1 ay sonra rafyaları çıkarttık yavruular gizlensin diye eklemiştir yavrulara dokunmuyolar bile 5 ay öyle gitti 1000 tane felan oldular benim babam çok sever lepistesi.

6. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Teşekkürler.. Şİmdilik Lepistesle başladım.. Akvaryum genişlicek kısa sürede.. Şuan lepistesimin birisi hamile galiba. onu ayırdım diğerlerinden..

7. pasalı_mug

pasalı_mug murat uğur GÜMÜŞTEN

En İyi Avı:
    kefal
    Bitkilerin yapay olması bişey değiştirmez sadece yavruların saklanabileceği yetişkinlerin onlara kolayca ulaşamayacağı yerler olsun yeter zaten..Kolay gelsin ..

8. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Teşekkürler.. İnşallah başarabilirim..

9. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Arkadaşlar bana ufak ufak tüyolar verirseniz. Çok memnun olurum.. Yemleme.. Akvaryum Ebatları.. Motor.. Isıtıcılar.. Vs..

Saygılar..

10. blueboyfe

blueboyfe Emin Erçelik

Favori Kamış:
    Zıpkın Mamba 130
    En İyi Avı:
    lepistes 14 gr
    arkadaşım, bu konuda sana uzman tüyosu vereyım 3 hususa dıkkat et gerısı kolaydır.
    lepıstes gıbı balıklara geniş akvaryum uygundur ama su seviyesi çok yüksek akvaryum değildir.
    suyu her zaman standart dereceden 1/2 derece daha yükseğe kur, suyun sıcak olsun.
    akvaryuma ılk kurduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz at, bıldıgın sofra tuzu, ve bunu 3 haftada bir yap.

bu tüyolar balıkların daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak oke. bye :D :D :D

lepıst dogurdugu balıgın yarısını yuvalıkda dogurtsan dahı yavru kacamadıgından yer. canlı bitki koysan yavrunun saklanması ıcın, hem pek işe yaramaz hem akvaryumunu cabuk pısletır. en ıyı yol balıgın yavrulayacagı zaman suya hedıye paketı ipi varya, onları makasın ucuyla yuvarlat , at suya, yavrular onun arasında büyür gıder cabucak oke,

baska bır konu olursa sor. bye

Son düzenleme: 15 Ekim 2009
  11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    http://www.lepisteskulubu.org/forums/index.php ve akvaryum hakkında genel bilgiler için de, kurucusu aynı zamanda sitemiz üyesi olan sevgili Onur' un sitesine tıklayarak araştırma yapabilirsiniz :) sanalakvaryum.sitemynet.com kolay gelsin :)

Son düzenleme: 16 Ekim 2009
  12. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Sevgili Utku rafya dediğin zannedersem şu paket yapılan ince naylon ip heralde.O çok iyi işe yarar.Yavrular içinde saklanır.Hamile balığa gelince hemen ayırma karnı iyicene şişsin ve beyazlasın.Yavrulatma içinde ya yavruluk kullanıcan yada küçük bir akvaryumda yavrulatacan.Hiç bir şeyde acele etme.Akvaryum da elektrikli aletler çalışırken içine elini sokma.Hepsini fişten çıkar öyle yap ne yapıcaksan 5 dakikadan bir şey olmaz.Kafanın takıldığı birşey olursa yaz yine kolay gelsin.:)

13. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Gürcan abi sanırım senin deneyimin bayağı fazla acaba benimle msn üzerinden deneyimlerini paylaşır mısın.. Yeniyim ve çok büyük bi tutkuyla başladım.. Devam etmek istiyorum..

14. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Utku mesaj ulaştımı?

15. Utku33

Utku33 Utku Kurt

Ulaştı ama bulamadım galiba.. :( Ben msn adresini buradan vereyim.. Siz eklerseniz ?

16. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    ver bakalım

17. Utku33

Utku33 Utku Kurt

18. Utku33