Levek İçin En İyi Canlı Yem Hangisidir.

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında nihatkr tarafından paylaşıldı.

1. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Arkadaşlar günaydın.

Canlı yem ile levrek tutmaya gideceğiz. Ancak yem konusunda karar veremedim. Bolca kefal yavrusu var elimizde. İstavrit kadar veya biraz daha ufakları. Ancak bazı arkadaşlarımızın iri teke bazılarınında istavrit ile tuttuğunu duyduk.

Sizce kefal yavrusu levrek avi için iyimidir. Kefal yavrularının boyu sanırım 9 cm ile 12 cm arasnda değişiyor. Yada biraz istavrit ve teke de edinsekmi.

Cevaplar için şimdi den teşekkür ederim.

Saygılar.

2. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Nihat Bey, benim nacizane tavsiyem canlı bırakma için Marmara'da İlerya veya kalem Zargana, Akdeniz için Yaladerma olacaktır. Ege'yi bilmiyorum. Sırtı çekecekseniz, hele birde Karadeniz'de iseniz aynı Lüferdeki gibi, kesinlikle Zargana derim.
    Rastgele

3. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Ben istanbuldayım. İlerya dediğiniz sonuçta kefal yavrusu :) ondan bizde bolca var. İskelede livar içine hapsdilmiş 30-40 tane balığımız var. Dün gece yakaldık. Cumartesi ve pazar inşallah levreğe çıkacağız.

4. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Eh tamam o zaman, hadi rastgele.

5. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Teşekkür ediyorum. İnşallah tutulmuş levrek raporuda yayınlarım.

6. fish founder

fish founder Özgür

hakan'ın verdiği tüm bilgilere sonuna katılmakla beraber Ege için,benim nacizane tavsiyemde üst yüzgeçlerinden hafif traşlama yapmak kaydı ile uygun boyutlu ispari yönünde olacak,

istanbul'da levreğe sırtı çekmek,
    sonuca ulaşır ise gerçekten mutluluk verir lakin profesyonel balıkçılar haricinde sırtı ile levrek raporu neredeyse hiç yok İstanbul içinde,özellikle şu sıralar,

ilerya yı takıma nasıl yerleştireceğinizi bilmiyorum lakin yerleştirme ve veya rölanti hızınızı iyi ayarlayamadığınız noktada ilerya lar çok çabuk hayatlarını yitiriyorlar,

7. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    levrek için en iyi canlı yem kefal yavrusudur.tek geçerim.sırtıdada motorun hızının fazla olmaması iyi olur.

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Sırtı çekmeyeceğim. Tekneyi kendi akıntısına bırakacağım. Ben iki hafta önce silikonla yaptığım sırtıda 1200 Gr bir levrak aldım. Ancak, bu aralar canlı yem çok iş yapıyor.

Kefal yavrusunu ağzı kapalı kalacak şekilde iğneyi takacağım. buralarda bu şekilde kullanılıyor.

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nihat
    İleryanın ideal boyu 12 cm civarındaysa harika bir yemdir.
    Sırtıda akıntı durumuna göre yem balığı ağzı kapanacak şekilde takıldığı gibi,nefes almasına kolaylaştıracak şekilde ağzı açık kalacak biçimdede takılabilir.
    Balık iriyse tek iğnede sidiklik arkasınada takılabilinir.İspari sadece bırakmada kullanılmalıdır,zira sırtıda geniş olduğundan takla atar.
    Ben olsam gece sırtıda ayrıca iri bir tekeyide canlı kalacak şekilde ileryanın yanısıra çekerdim.
    Kalem zargana,bazen istavritte iyi iş görürler.Bütün bunlarda esas olan yem balığının canlılığının devam etmesidir.Yüzme ve korkup kaçma refleksi kaybolmuş yemler tazeleriyle değiştirilmelidir.
    Sevgiyle kal

10. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Vedat abi herşeyi yazmış. Her bir cümlesinde yılların tecrübesi var belli.

Kefal balığının ağzını tamamen kapatmamanızı öneririm. küçük ağız yapısı nedeniyle oksijensizlikten çabuk bayılır.

Ancak daha önemlisi sirkülerde kefal yemlik balıklardan değildir. Bu nedenle sirkülerde 20 cm alt limiti vardır. 20 cm in altında bir kefalle avlanmak benim açımdan bir sorun teşkil etmez ama belki bir sahil güvenlik ekibinin kontrolune takılabilir. Aklınızda olsun.

İstanbul için izmarit balığı çokgüzel sonuçlar verdiğiniz duydum. Denemenizi öneririm. Takımı dibe mümkün olduğunca yaklaştırmanız çok büyük balıkları yakalama şansınızı arttıracaktır. Ben görmedim ama ama boğazda dipten yakalanan çok iri boyda levrekler avcıya ilk önce olta dibe takılmış hissi veriyormuş.

Şansınız bol olsun...

11. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Vedat bey,

bilgiler için teşekkür ederim. Teke bulmak bu aralar zor. Eskiden kartal sahilde çok olurdu ama oralarda da artık eskisi kadar yok. Kefallerin en büyüğü 12 cm zaten busene bizim burada okadar çok varki anlatamam. Denizin üzerinde bile yuzlerce var. Derenin taşması baya etkili oldu bu sene kefal nufus patlamasında. Levrek çok nazlı ince zarganaya bile atlamıyor. Tekenin ufağını yemiyor. İlla buyuk teke istiyor. İstavrit ile alıyorlar ama malumunuz istavritte pek yok ortalıkta. Ama kefal bol. Zaten tahminen busene burada levreğin bukadar çok olmasının sebebide kefal enflasyonu.

İnşallah yakalamaya çalışacaz. Herşeyiniz tam olsada bu iş sonuçta kısmet işi. Benim çok iyi bildiğim söylenmez ama ordan burdan görerek sorarak deneyerek tecrübe ederek öğreniyoruz. İnşallah tutarız :)

Bilgilendirme için teşekkürler.

Son düzenleme: 18 Ağustos 2010
  12. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Sevgili Serkan,

aynen senin dediğin gibi kullanacaz. Kursun hep dibi yoklayacak ozaman daha itilerini alma şansımız olacak inşallah. bilgileri için teşekkürler.

13. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Aklıma takılan 1 soru olacak.HERKEZ bu sirkülere uyuyor mu ? Yada şunu
    söylemek isterim; Sahillerde canlı yem satan satıcılarda ilarya yok satıyor.
    Sahil güvenlik nereye yetişsin :) Şunu da söylemek isterim Türkiyede bütün
    türler yok olma tehlikesine girebilir fakat kefal ASLA :D Yemlik konusundaki
    kıstaslara bakacak olursak Yada sirkülere Ben şahsen Balıkçılığı bırakırdım.
    :I

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bulması zor ama uygun boydaki gelincik balığı da oynak yapısı ve zor ölmesi ile en iyi levrek yemlerindendir.

15. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Herkes değil ama artık büyük bir kitle uyuyor. Zaman geçtikçe bilinç artıkça uyanların sayısı daha da artıyor. Kaldı ki kötüden örnek olmaz birileri uymuyor banane dememek lazım sanırım.

Kefal konusunda sarıkulak altınbaş kefaller için evet sirkülerde bencede bir düzenleme olmalı. Ama kefalin çok türü var. Bunların bir kısmı gerçekten tehlike altında türler. Denizlerde görünürlüğü oldukça azaldı .Sanırım kanun koyucu bu nedenle kefali yemlik balıklar arasında saymıyor.

16. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Ben çok dikkat ettiğim 1 konu yavrucular. Aslında bu insanlar Havuz balıkçılığı
    için yavru topluyorlar fakat artık bu adamlar yemlik balık toplamaya başladılar.
    bu konuda bence eğer 1 tedbir almazsa ( Alınabilecek hiçbir tedbir de yok )
    devlet belkite sayıısı azalan 1 tür olacak birçok balık. Ama ben genelde
    sarıkulak kullanırım en geniş popülasyona sahip türüdür. en azından türler
    arası ayarlamalar yapılabilir.

17. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    vallahmı gelinciğe vuruyormu ya ben her tutusumda atıyordum keratayı :D hiçde sevmem eşkinaya atarım gelincik alırım.