Levreğe gittik Lüferle döndük :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Tamer10 tarafından paylaşıldı.

1. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500FB,Zirca 2500F,Zircos 4000F x 2
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Selam arkadaşlar.Akşam sahtelerin misinalarını FC misina ile değiştirip hazırlıkları bitirdim.Sahteler sürekli kullandığım çeşitli renkte ve boyda,ragloular,bu sefer yanıma tekneden at-çek için river2sea rover 98 H16R ve Max Rap 13cm FPGH de aldım.Sabah 5:30 da kalktım,6 gibi teknenin yanına geldim,malzemeleri tekneye koyduk sonra doğru meraya, hava daha alacakaranlık,en nefret ettiğim şey yol boyunca bir çok şamandıra olması ve o karanlıkta ağmı var dı yoktu derken yavaşlayıp durmak,bazı balıkçılar ne güzel fotoselli ışıklı şamandıra kullanıyor belli oluyor,bazılarıysa şamandıra yarı batık belli belirsiz gözükmüyor,yada tek şamandıra var diğer şamandıra nerde arıyorsun ki bulasın,ona göre geçesin ki sabahın zifiri karanlığında birde pervaneden ağ ayıklamamak için uğraşmayalım :cool: Her neyse meraya geldik,hava sert kuzey doğusu,bismillah raglouları saldık sağlı sollu teknenin arkasından ,birini yaklaşık 50m diğerini 35-40 metre,gittik geldik tık yok,erişteler çok takılıyor iğneye,3 turda yaklaşık 25 cm ispendek geldi,vitesi boşa alalım dedi arkadaşım gerek yok dedim tekneyi durdurmadan topladım oltayı çıkardım iğneyi ağzından ve geri saldım geldiği yere,salarken de ispendeğe ; söle anan baban hatta deden gelsin dedim :D sonra 1 tur daha attık tık yok,arada önümüzde 1-2 kefal zıplıyor ama bizim sahtelere kanan levrek yok,sırtıdan vazgeçtik merada kıyıda demir attık,taktık kamışlara sahteleri ben max rapi taktım arkadaşıma popper rover98 i verdim,2-3 at çek yaptık o sırada iskele başomuzluğun 8-9 metre ilerisin de iri bir kefal atladı,bana ters gelen yöne arkadaşım rover98 i tam kefalin zıpladığı yere salladı,2 tur sardı ahha dedi,başladı çekmeye,bakıyorum kamışa iyi eğilmiş,güzel bir levrek geliyor diye düşünüyoruz,kepçeyi hazırladım bekliyorum,balık iskele başomuzluktan geldi sancak kıç omuzluğa ,o arada iyice yaklaştı ama göremiyoruz ne olduğunu,ben elime aldım misinayı biraz topladım teknenin altından gözüktü balık ,baktım solungacın hemen yanından rover98 in ortasındaki 3 li iğneden 2 si saplanmış ama sağlam saplanmış, o da ne :eek: güzel bir lüfer,bu merada bu kadar kıyıda ilk defa lüfer yakalıyoruz :) Daha sonra bir süre daha at-çek yaptık ama hep boşa,demir aldık, rolantide az daha açıkta sırtı çektik ama başkada bir şey denk gelmedi :) Hepinize rastgele arkadaşlar..

2. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrikler. şu roglou ların üzerine eğilmem gerekecek sanırım. doğru yüzdürüldüğünde rapalalardan daha çok iş yapıyor sanırım.
    bu arada oltanızdan levrek eksik olmasın :) rastgele

3. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Raglou 1 numaradır bir onlar birde maxrap :) Lüferin boyutuda iyimiş afiyet olsun

4. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Sağolun.At-çek ile henüz raglouları denemeye fırsatım olmadı,şeffaf şamandıraya bağlayıp avlananlar var.Tekneden sırtı ile mükemmel iş yapıyor,üzerinde gelen standart iğneler çok büyük,raglounun boyuna göre uzun pala farklı iğne takıyorum,daha randımanlı oluyor ve stabil yüzüyor :thumb: Bugün max rap 13cm olanı bizim merada deneme fırsatım oldu,ama malesef merada derinlik 1-1.5 metre,erişteler zaten bu derinliğin yarı boyunda ,max rap ne kadar erişte yosun varsa toplayıp getiriyor :D keza raglou az dalmasına rağmen onada çok takılıyor , max rapler bu merada iş yapmayacak malesef,tekne ile gitmediğim zaman farklı meralarda kıyıdan at-çek deneyeceğim ;)

5. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Sağol Ege.Geçenlerde 15 cm FB olanını av dönüşü arabanın tavanında unutmuşum,eve geldiğimde aklıma geldi :( gitti dedim içimden 35 tl banghead

6. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Lüfer güzel sürpriz yapmış. Daha iyilerine rastgelirsiniz inşallah. Ay sonundA Akçay seyehatim olacak gibi. Gelirsem görüşürüz inşallah. Akçay'a yakın olan 1. derenin kıyısında, Sevgi Köprüsünün orda kalıyorum.

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Umdugunuz gelmemis ama buldugunuzda super bir balik :)

8. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    sağolun arkadaşlar ,sizlerede rastgele :thumb:

9. Tamer10

Tamer10 Tamer

Favori Kamış:
    Silstar Proflex 2.40
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hatunum
    Sağolun Erdinç bey,geldiğinizde haber edin müsait olursak tabii ki görüşürüz :) bizim teknede zeytinli çayında 2. köprüde