Merhaba arkadaşlar akşam üstü iş çıkışında yakın arkadaşımla birlikte levrek yakalamak için atçek yapmaya gittik yaklaşık 1 saat geçtikten sonra oltama birşey takıldı ve sonuç ortada rapala ile kalkan avı
hayır ağırlık takmadım ama attığım yer sığ ve sahte de çektiğimde kuma ara ara sürtüyordu dalarlı sahte kullandım
Tebrikler Abdullah, gerçekten ilginç bir av olmuş.Daha bu sene yemli kalkan takımına gelen levreği duymuştum ama sahteye atlayan kalkanı ilk kez duydum.
benim için nasıl bir sürpriz oldu tahmin bile edemezsiniz şaşırıp kaldım bende hiç duymamıştım açıkçası rapala ile kalkan yakalayan şans işte herşey kısmet
sanırım bir ilke imza attın abim tebrik ederim senin sahteninde maalşallahı varmış kalkan ona yemek için değil rahatsız ettiği için savunma amaçlı saldırmıştır ee ne demişler en iyi savunma saldırıdır.. kalkanın iğne neresindeydi abim ?
Teşekkür ederim kardeşim bende açıkçası senin gibi düşünmüştüm hatta ben mi taktırdım bir yerine diye baktım ama resmen balık diye saldırmış sahteye anlayacağınız bayağı acıkmış tek şanslı olduğum taraf ise kalkanın bulunduğu yere sahteyi atmış olmam demekki üzerinden geçerken saldırmış bildiğim kadarıyla kalkan kendini kuma gizler ve avın kendisine gelmesini bekler bende avını sunmuşum ona büyük sürpriz oldu benim için
tebrikler ülkemizde pek rastlanmasada kalkan ve türleri rapala ile avlanıyor http://www.youtube.com/watch?v=mGhodvJeWCI
Tebrik ederim. Daha güzellerini dilerim. Bazı arkadaşlara ilginç gelmiş. Aslında bu sistem kullanılan bir sistemdir. Kullananlar tarafından da sır gibi saklanan bir sistem. Özellikle batan sahtelerle kalkan avı yapılmaktadır. Hatta yemli avlardan daha verimli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle barbun ve kaya balığı sahtesi kullananlar verim alabileceklerdir. Gerçi sularımızda artık kalkan yok oldu gibi birşey. Dolayısı ile artık atçek yapmak son derece yorucu ve sıkıcı olacaktır.
Dediğiniz aksine atçek yapmak oltayı atıp beklemekten daha keyif vericidir söylediğiniz sistemden haberim yok ama mantıklı düşünülürse daha verim alınabilir nasıl derseniz bir tarafta yemli atmış ve bekliyorsunuz, (yem koku verip balığı kendine çekmediyse) kalkan balığı çok sık hareket eden bir balık değildir o yüzden attığınız yerde kalkan yoksa ya da ara ara oltayı sarıp değişik yerlere atmadıktan sonra şansınız çok düşüktür ama dalarlı bir rapala ile sığ kumluk bir alana atıp çektiğinizde bu balığın daha çok dikkatini çekecektir diye düşünüyorum