Levreğin Hayır Demediği Slikonun Testi :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    2 haftadan beri av yapmıyordum ve bu süre zarfında birçok kez rüyamda kendimi atçek yaparken görmüştüm.

Ancak Ocak ayının başında kendime söz vermiştim, balık havyarlı, ay sonuna kadar av yapmayacağım demiştim.

Fakat av yapmazsam rüyalarım kabusa dönebilir, tam balığı çekerken misina kopabilirdi rüyamda :D

Bende dedim ki; zaten yakalayacağım yok neden kendimi kasıyorum ki :D

Cuma günü Bergama'ya gittik, gene :) Serhat abi 3 cümle sonra ya sen nerdesin? 3 gün önce millet dünyayı yakaladı. (tam böyle demedi ama neyse)

Söylediği dudak uçuklatan cinsten rakamlardı, örnek olmasın diye yazmıyorum. Limit falan söz konusu değil. Tabi bi denetleyen olmazsa olacağı budur. :(

Neyse Cuma akşamı gidelim falan diye niyetlensekte ikimizin de çok yorgun olmasından dolayı vazgeçerek, c.tesi akşam suyuna gidelim dedik.

C.tesi sabah ilk işim balık malzemesi satan bi dükkana gitmek oldu, çok meşhur slikonlarıma iğne ve şamandıra aldım. :D

Akşama kadar da onlarla oynadım, hazırladım. (Eşim sinek ilacı koktuklarını söyledi:eek: )
    Akşam 5:45 gibi yola çıktık. 50 km mesafedeki avlağımıza ortalama 110 km hız ile ulaştık. Önce kıyıya bakalım dedik. Kıyıya gittik, boy çizmesi ve yağmurluk giydik. Hava rüzgarlı, kıyı dalgalı, deniz coşmuş.

Hava tam levreklik dedik ikimizde. Meşhur slikonları taktık, bizden önce gelen avcılara baktık kimsede balık yok. 4 - 5 araba var. 7 -8 tane spinci, 3-5 kişi de yemli atıyo.

Allah Allah, burası giderek kalabalıklaşıyo dedikten sonra, kendimize kıytırık biryer bulabildik olta atmak için. 2. atışımda oltamda bir ağırlık.

Haydaaa, taktırdım gibi de değil, geliyo ama poşete takılmış gibi. Kıyıya aldım, ışığı bir yaktım. Oltanın ucunda orta boy bir kalamar sallanıyo :D

Vaayyyy dedim bugün kalamarla başladıysak av sonu orkinosla döneriz heralde :)

Sonra 1 saat atçek atçek bir tık yok. Birkaç kez oltam ağırlaşsa da ben çıkarana kadar kurtuldu. (Muhtemelen kalamar atladı)

Meşhur slikon ilk balığını yakalamıştı ama beklenen av değildi. Yağmur da ara ara hızlandı. Sonra hadi sete gidelim dedik. Baktık ki set kapılmış 5 kişilik bir grup. (Sanırım cami hocası grubu, hafta sonları sık rastlaşır olduk bu grupla) Sette atacak yer olmadığından tekrar kıyıya döndük. Biz bohçacı zehra gibi gezerken millette birşey tutamamıştı.

Her gittiğimiz yerde avcılara soruyoruz. Gören de, görevli de, istatistik tutuyolar sanır:D

Sonra bari setin karşısına geçelim dedik. Arabaya bindiğimiz gibi rezil, batak bir yoldan karşıya geçtik. Kimse pek cesaret edemediğinden karşısı boş. Araba yarı beline kadar çamur.:rolleyes:
    Slikon sahte ne varsa denedik, hiç birşey tutamadık, bırak tutmayı vuruş bile almadık. Levreğin dayanamadığı sahte bile iş yapmıyordu. Levrek bu sefer çok güzel dayanmıştı.:D

Sanırım levrekler anladı o slikonun kandırıcı olduğunu. Çünkü biz birşey tutamazken, karşıdaki hoca grubu 2 tane palaz tuttu.

Biri kiloya yakın biri çok küçüktü. Keşke küçüğü salsalar diye içimden geçirdim ama onlar mangala attılar. :( Aynı kıyıda olsaydık psikolojik baskı yapardım (ağlamaklı gözlerle bakardım :D ) ama karşıda olunca elden bişey gelmedi.:(

Saat gece 12:15 civarı Serhat abi pes etti, bu sefer bende inat etmedim. Zaten hayvan havyarda, hevesini aldın işte Volkan dedim. Hem boş ta dönmüyorsun kalamar yakaladın ya dedim ve dönüşe geçtik.

Benzinlikte arabaya su tuttuk ve 1:15 te eve ulaştık. Bugün İzmir'e dönüşte avlağa uğradım ve 2 kare resim çektim. En azından manzara resmi olsun dedim raporda. :D İyi yapmışım mı:laughing:

Herkese iyi avlar dilerim, Rastgelsin... (Torbacılar hariç)

Meşhur Slikon ve Hazırlanışı :

Manzara

Son düzenleme: 15 Ocak 2012
  2. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Cormoran Black Bull Fighter 2.70 - Okuma V System 2.70
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8 Pi- Okuma TrioS 30
    En İyi Avı:
    Yayın 1.82 m. 57 kg.- Levrek 6.7kg.
    Buna göre senin silikon testi geçemedi mi yani?:D Şaka bir yana levrek alamayışına üzüldüm ama kalamar da hiç yoktan iyidir. Bir dahaki sefere de levrek gelir inşallah.

Şu sıralar ben de rüyalarımda cebelleşiyorum levrekle. İnşallah cuma günü yollar açık olur da Rüyalarımı gerçeğe dönüştürebilirim...:)

3. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Volkan çok güzel bir anlatımın var okurken bir an sanki sen anlatıyorsun ben dinliyormuşum gibi geldi. Hayırlısı olsun inşallah bidahaki sefere.
    Bu arada bu silikon gerçekten bu kadar meşhurmu bende de var bundan ama bir türlü iş yapmadı acaba ben mi yanlış kullanıyorum?

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    İnşallah Ahmet abi. Sen bari yakala da gözlerimiz şenlensin hiç olmazsa. :)

C.tesi doğru düzgün levrek çıkmadı. Günü gününe uymuyor, sende bilirsin.

Rastgelsin... :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, beğendiysen ne mutlu bana. :)

Valla slikonu bende ilk kez kullandım. Doğruyu söylemek gerekirke slikon bana sahte balık gibi zevk vermedi. Tabi bir seferlik performansına bakmamalı. 3 - 5 kere deha şans vereceğim bakalım.

Sana da rastgelsin...

6. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın yeri geliyor 10 gün boyunca bırak levreği ispendeği göremiyoruz. Ama 17 gün boyunca Dikili' de olacağım. Bu süre zarfında tutarız herhalde bir şeyler...:)

7. kamil alkan

kamil alkan kamil

Yaradan; dağına göre kar verirmiş. Senin de nasibin buymuş kardeşim. Bereketi bol avlar dileğiyle.. rastgelsin. reeling

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, "dağına göre kar" yazdım bunu. :laughing:

Sana da rastgelsin...

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi elbet tutarsın hergün av yaparsan.
    Bilgin olsun, Ç.nda.lı 2 haftadır hiç levrek vermemiş. A.ia.a 3 gün önce müthiş levrek vermiş. Hiç anlamayan 4 kadar yakalamış. Anlayan usta spinciler kaçar tane tutmuş yazmayayım.

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kismet diyelim Volkan, bir dahaki avin daha bereketli olur umarim.

Ilk fotografta gordugume gore igneyi silikon baligin altindan cikacak sekilde yerlestirmissin. Silikonun hareketi ve avciligi bakimindan ignenin yukariya bakmasi gerekmiyor mu? Yani igneyi su sekildeki gibi yerlestirsen (igneyi bagladigin misina acikta degil, iceride olacak tabi), sahtenin karnindan degil de sirtindan cikartsan daha dogru olmaz mi?

Bazi levrek avcisi silikonlarda, ozellikle buyuk boy olanlarda, igne hirsizli lufer takimi yapar gibi yerlestiriliyor.

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan, rapor demek mutlaka balık resmi demek değildir.Önemli olan bizede yanındaymışız gibi avı ve heyecanını yaşatmandı, bunuda fazlasıyla yapmışsın.Tebrik ve teşekkürlerimle, sağlıcakla kal:thumb:

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kısmet tabi abi, ben hevesimi aldım zaten. Balık bahane. :)

Benim slikonlarda pek bilgim yok gerçi ama tüm slikonların altından çıkarmadım. Bir kısmının sırtından çıkardım. (Kırmızı kafalı kurşunlu iğne taktıklarım)

Bizim buralarda üçlü iğneyi karın bölgesine takıyorlar gerçi.
    Pek bilgim yok açıkçası. Sırttan çıkarmak daha etkin olabilir.

Zaman ayırıp bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Rastgelsin...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İsa abi. Bende senin kafadayım. Zaten raporlarımın çoğu balıksız :rolleyes:

Beğenmene sevindim, rastgelsin...

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Volkan kardeşim 4 aydır her balığa gittiğimde mutlaka uğradığımız bir mekandır o teknenin yanı. Hiç balık alamadık. Ekim ayı başlarında acayip lidaki yaptı. Ama Lidaki işte :p Büyüsün gelsin. Geçen sene o küçük teknenin üstünden bir dayı canlı mamunu tek iğneyle bırakma yaparak levrek almıştı. Onu da görmesem oranın Levrek yaptığına inanmayacağım. son 3 haftadır gidemiyorum. Ama Gidersemde o avlağa uğramayacağım. Bi tık bile almaz mı adam yawbanghead

At-çekten soğutacak adamı mekan. Bundan sonra Levreği mendirekten aramaya karar verdim. Kısmet diyelim. Sahtenin suçu yok yani.

15. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 gün önce dediğin cuma günü mü?

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Orada yalnız wtd çalıştım dönüşte. Gündüz gözüyle bakim dedim bi. Sonra aklıma geldi birkaç foto da çekeyim de rapora renk gelsin dedim. :laughing:

Biz orada atçek yapmıyoruz :laughing: ( Hee levrek verir mi verir; belli olmaz bu hayvana. Ancak o civarda daha klas yerler var:thumb: )

Orada birsürü mamun deliği gördüm.;)

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Pardon abi, haklısın. Geçen salı günü.

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    ÇOK ZEVKLİ ÇOK NEŞELİ BİR ANLATIM OLMUŞ KEŞKE BİRKAÇ TANEDE LEVREK ALSAYDIN HERHALDE EVE DÖNÜŞ YOLUNU 200KM LE DÖNERDİNİZ:D TEBRİKLER...

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Gece sessizce su kenarına yaklaş ve aniden ışığı aç. Kıyıdaki yüzlerce mamunu göreceksin, deliklerine kaçarken. Ortam son derece sessiz ve sakin olduğundan sahtenin suya düşüşü bile balığın ürkmesine sebepmiş:cool: Çok ama çok sakin olmak, ses, ışık hatta çıt bile çıkarmadan sabırla bırakma canlı mamunla iş yapıyormuş. Gitmem daha oraya vallaha gitmem:laughing:

20. ahmett

ahmett ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Şimdi oldu. Salı günü levrek hemen hemen her yerde çok iyi av vermiş.

Notlarımın arasına bunu da aldım. Teşekkürler. :thumb: