Levreğin sahteye gelmemesi Sorunsalı...

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Amenthalas tarafından paylaşıldı.

1. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    Arkadaşlar levrek için silikonla günün her vaktinde sabahtan geceye kadar atçek yaptım öğlen 12 1 gibi saatler dışında her saatte levrek aldım sabah 7-8 de olsun öğlen 3 4 te olsun akşam üstü 5-8 arası olsun fakat balık her zaman aynı saatte yeme istekli olarak atlamıyor (sahte yem) levrekler teknenin altında kıpırdamadan sürü halinde olduklarında sahte yeme hamle yapmadıklarını görmezden geldiklerini farkettim fakat bazı zamanlarda oltayı attığım anda su üstünde yuvarlak halkalar oluşturarak yeme hamle yaptıklarını gördüm sanki balıklar bazen dinlenme modunda gibi kıpırtısız duruyorlar acaba bu sırada niçin yeme hamle yapmıyorlar ve bu ölü gibi durdukları saatler günler arasında farklılık göstermekte acaba sahte yem değilde sülünez ile falanmı avlamayı denesem bu durdukları saatlerde?

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Aytaç , senin 12 saatlik gün periyodunda ruh halin hep sabitmi??:) muhtemelen balıklarında aynı sorunları olabilir...:)

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    günün en sıcak saatlerinde su sıcaklığına bağlı olarak belki metabolizmaları yavaşlıyordur. buda balığın yeme gösterdiği tepkiyi doğrudan etkileyebilir. yüzeydeki suyun sıcaklığı , dipteki akıntı suyunun sıcaklığı vs.

Akvaryumda ısıtıcı kullanmadığınızda balıklar ölü gibi dipte yatarlar ,metabolizmaları yavaşladığı için . Isıtıcı taktığınızda birden dirilirler .

Benim tahminim bu şekilde ..

4. 29519

29519

Sıcak hava da patlıcan kızartmasını bide üstüne sarımsalı yoğurt döküp yerlerse böyle olur elbet...
    :)

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    :D avlanmadan 1 saat önce suya çikolata parçaları atalım, mutlu balık=mutlu avcı :)

şaka bir yana bu konuda bir araştırma,makale,tez vs. varmıdır?

6. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    elbetteki balıkların 7/24 attığım sahteye saldırmalarını parçalamalarını beklemiyorum fakat bu duruşun nedenini merak ediyorum bir önceki günün akşamında gayet güzel atraksyonlara sahip olan iskele kenarı bir sonraki günün akşamında ölü gibi duran tepkisiz levreklerle kafamda soru işaretleri bırakmakta ...
    gayet mantıklı sıcaklık büyük bir etken gibi duruyor
    :D ben peşlerini bırakmam yemeği çok yiyip mayışırlarsa elimde bir tepsi baklava(yemekten sonra tatlı niyetine) diğer elimde zıpkın üstlerine yürür yine kandırırm onları :D(kendimi öyle hayal edip kahkahalara boğuldum D: )
    baklava baklava... :D

valla bu gidişle ben yazıcam bir tez günlerdir araştırıyorum günümün 10 15 saatinde deniz kenarında balıklarla haşır neşirim temmuz ayı başından beri aldığım levrek sayısı 20 22 yi buldu kanoyla sırtısından atçeğine zıpkınına kadar hertürlü av stiliyle levreğin altından girdim üstünden çıktım burdaki yaşlılar artık bana levrek aytaç diyo , levrek hakkında hangi kriterlerle yeme iştahla atladığını kendi çapımda :hungry: anlatan bi makale yazmakta bana düşer reeling

Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Sabah gün açma zamanı ve akşam gün kararma saatine yakın levreğin beslenme saatidir. Dere ağızlarında bu zamanlarda at-çek yapmalısın...

8. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    avlanmadan bir saat önce üzeri maraş dondurmalı baklavayı avlağa dök, sonra sahteni tam üstlerine at, sonra bir elinde çakmak bir elinde dinamit, balıkların gözlerinin içine bak, ceketlerinin önünü ilikleyip özür sırasına girerler abi biz ettik sen etme diye :D:D

levrek konusunda bilgilerini paylaşırsan seviniriz :)

bu arada sadece avlanma imkanına sahip olduğun için bile çok şanslısın unutma, çokda takma kafana böyle şeyleri(okul yüzünden ve hobilerini yapamamaktan kafayı yemek üzere olan bir insanın serzenişleri :))

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Balıklarda besine yönelim vücuttaki peptit lerin uyarımı sayesinde olur. Ayrıca sindirim sistemindeki malzemenin boşalmış olması da önemlidir. Beyindeki bir merkez tarafından verilen sinyaller ile balık besine yönelir.mesela ,.Galanin ve Ghrelin denilen peptit türleri balıklarda besine yönelmede en büyük rolü oynar (peptit 2 yada daha fazla amino asidin birbirine baglı olarak oluşturdukları molekül) yapılan araştırmalarda yumurta lı dişilerde bu peptit lerde düşüş olduğu ve bu nedenle de iştahsızlık görüldüğü saptanmıştır.

ayrıca akılda tutulması gereken balıklar soguk kanlı hayvanlardır... insanlar ın tam tersidir.. balıgın vücut ısısı su sıcaklıgına baglıdır su ısınırsa balık ısınır yada tam tersi .. soguk havada enerji tüketimi olmaz yada çok az olur.. balık az beslenir..sıcakta balık aktiftir enerji harcar ve daha sık besine yönelir...

Son düzenleme: 30 Temmuz 2011
  10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    balıklar renkleri görüyor mu acaba?
    fareler üzerinde yapılan deneylerde, farelerin kırmızı ve yeşil rengi ayırt ettiği ispatlanmış (skinner)
    Acaba balıklar üzerinde yapılmış renk deneyleri varmı, şu ana kadar böyle bir çalışmaya rastlamadım

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    çalışmalar var tabii olmamıı?? :)

birçok balık renk görür..ama sudaki derinliğe baglı olarak ışık spektrumdaki kayıpları gözönüne almak gerekir..
    kimi balıklar dalga boyu 700 nm lerdeki mavi ve morları daha iyi görür kimisi 400 mn deki kırmızılara duyarlıdır..
    çok derin sularda okyanus diplerinde ki mutlak karanlık ortamda ki balıklarda gözde yoktur..

12. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Benimde işsiz güçsüz tatil saltanatım 15 ağustosa kadar sürecek ne yazıkki 2 haftam kaldı

Levreği burda 4 türde yakalıyorum , 1- zıpkın ( su bulanıkken el vermiyor)
    2-Atçek
    3-Kanoyla Sırtı(eğer imkan varsa yapılabiliyorsa en avcı yöntem ve en zevklisi...)
    4-Yemli (sülünezede nadir de olsa geldiği oldu fakat asıl yöntem minare içindeki yengeci şeytan oltası dediğimiz iğne ve 0.20 gibi ince ve kaliteli misinadan oluşan takıma takarak yapılan av) levrek canlı yemi çok seviyor ufacık yengeçler ve minare yengeçleriyle iskeleden sarkıttığım oltayla 2 kere levrek tuttum ama genelde atçek yöntemiyle avlıyorum...

takım olarakta şamandıra(sbirolino) dan 3 metre sonra gelen raglou silikon sahte favori takımım, 4 5 tane rapalamda var onlarlada deniyorum fakat zargana kaçırmaktan öteye gidemedim rapala ile ,sonuç olarak raglou yu tek geçerim bol avlar...

Son düzenleme: 30 Temmuz 2011
  13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bazıları balık için eylülü bekleyin diyorlar mersin için. özellikle baharda olta atmayın diyorlar. ne derece doğru bilemiyorum galiba şu aralar balıkların üreme zamanları olsa gerek, o yüzden oltalarada pek bulaşmıyorlar