Levreğin sahteyi takip edip atlamamasının en önemli nedeni nedir?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında Serkan.ist tarafından paylaşıldı.

?

Levreğin sahteyi sadece takip etmesinin en önemli nedeni nedir?

Anketin kapanma tarihi 6 Mart 2011.
  1. Sahte olduğunu anlar - şüphelenir

7,0%
  2. Sahtenin aksiyondan ve hızından şüphelenir

28,1%
  3. Sahtenin iğneleri balığı ürkütür

3,5%
  4. Tok olduğu için nazlanır

21,1%
  5. Sahte bölgeye ve saate göre uygun değildir

12,3%
  6. Sahtenin rengi cazip değildir

5,3%
  7. Misina balığı ürkütür

5,3%
  8. Kıyıdaki avcıyı görür çekinir

8,8%
  9. Ağırlık halka yazı fırdöndü vs,den çekinir

oy sayısı 0
    0,0%
  10. Diğer (lütfen belirtin)

8,8%
  1. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Levrek avında bir çok kez yaşanan bu durumun en önemli nedeni sizce nedir? Birçok nedeni olabilir ama en genel nedenini soruyorum. Farklı nedenler düşünüyorsanız lütfen ayrıca belirtin.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    hiç levrek avlamadım fakat :D kendi düşüncemi söyliyeyim dedim :) ama iki seçenek arasında kaldım kıyıdaki avcıyı görür seçeneği de cazip geldi.

3. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    bencede kıyıdaki avcıyı görür ve tatlı bi kuyruk sallayışıyla geri döner..
    bana hep öyle oluyo maalesef..

4. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    levrek neden sahteyi almaz???

:) bu gün 16:30 ila 19:00 saat'leri arası manavgat evrenseki limanında gözlerimle levrek'lerin yemi (sahte yem) takip edişine tanık oldum sahtenin arkasından geliyor ama almıyor.
    sadece bu zaman zarfında 2 adet ispendek aldım.
    bence levrek sahtenin aksiyonu ve hızından dolayı almıyor!!!
    bu arada böyle bir anketde iyi olmuş hazırlayan arkadaşlara teşekkür.

kullandığım sahte: YO-ZURI PINS MINNOW 70mm. renk kodu m113 baby brook

Son düzenleme: 27 Kasım 2010
  5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

bu huyu ispendek dediğimiz 1 kg altındaki balıklarda çok gördüm ama nezaman gördüysem 1kg a yakın yada altı balıklardı ve hep hava güzeldi gökyüzü açık yada bulutlar yukarıda deniz de dalga olsada havada hava lodos değildi ve ölü dalga çok yüksek değildi. balığı aldığım zamanlar ise genelde sabah ezanı karanlık yada akşam çökerken kranlık ama yine o vakitlerde yanı şekilde dalga yoktu hava aynıydı, bence beslenme periyotlarıyla alakalı oyumuda bu şekilde kullandım

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Aksiyon yeterince gerçekçi değildir. Renk , şekil ve aksiyon balığı yeterince yakına getirir ancak atlayabilmesi için gerçekçi aksiyonların sürekliliği önemlidir. Kısa bir süre için bile olsa sahtenin aksiyonunu bozmak veya sürdürememek balığın geri dönmesi için fazlasıyla yeterli bir nedendir. Bu yüzden at-çek yaparak avlanmak kadar at-çek yaparak aksiyon antremanı yapmak da önemlidir. Kullandığımız sahte yemler ne kadar mükemmel olursa olsun işin yarısını hala avlanan kişi yapmaktadır. Zaman zaman bunun önceliği değişse de özellikle büyük balıklar için %90+ oranında kesinliği olan bir istatistiktir.

Not: Koşullar avlanmak için mükemmelken balığın geri dönüyor olduğunu varsayıyorum.

7. emreert

emreert EMRE ERTABAK

bence levreğin sahteye atlamamasının nedeni, gerekli akiyonun verilememsinden,levreği kandıramadığımız için.

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Levrek sahteyi takip ediyorsa, sahte levreğin dikkatini çekmiş demektir; ama sahteyi takip ediyor fakat almıyorsa, sahte levreği yeterince "tahrik" edemiyor demektir. Bence buradaki mesele, levreğin, daha doğrusu onun saldırganlığının bir şekilde "tahrik" edilmesi meselesidir. Tahrik unsuru, kanaatimce hem "aksiyon" hem de renk ile alakalıdır. Sahte sadece takip alıyorsa, takibi alan aksiyon tarzı bir süre muntazam bir şekilde denenmeye devam edilmeli, bu işe yaramıyorsa derhal kamış ile farklı aksiyonlar denenmeli, levreğin o an hangi türden (kıvrak ve keskin, ağır ve aksak, vs.) aksiyon ile tahrik olduğu keşfedilmeye çalışılmalıdır. Takip alan bir sahte denenen farklı aksiyonlara rağmen balığın saldırganlığını tahrik edemiyorsa, ya aynı veya benzer bir sahtenin farklı rengi yine farklı aksiyonlarla denenmeli ya da iyice farklı bir sahteye geçilmelidir. Renk ile ilgili olarak önemli olduğunu düşündüğüm bir husus, Duel sahtelerin sitesinde verilen ve epey mantıklı bulduğum bir bilgidir; buna göre, su ve ışık koşullarının görünürlüğe etkilerinden hareketle yapacağımız renk tercihine ek olarak, balıkların beslenme zamanlarında yemlik balıklara benzer renkleri, bunun dışındaki zamanlarda daha aykırı renkleri tercih etmemiz gerekmektedir.

Bunun dışında, balığa görüntü vermemenin esas olduğundan bence şüphe edilmemelidir; bu yüzden mümkünse gizlenmeli, hiç olmazsa balık onun bizi göremeyeceği mesafelerde tahrik edilmeye çalışılmalıdır (karakıyı gezmeyi seven levreklerde kıyıya paralel atışların verimli olması bence bundandır, çünkü bu şekilde sahtemiz hem kıyıya - dolayısıyla karakıyı gezen levreklere - yakın olur, hem de bize yeterince uzak olur). Nacizhane görüşlerim bu şekildedir.

9. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Görüşlerinize katılıyorum,adam ayakta vede gürültü yapıyor.Neden balık vurmuyor diye yakınan çok kişi var.Sonraki iş cazibe verme işi ve renk gelir.Rast gele

10. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    levrek avcılığı kadar kurnaz bir balıktır sahtenin aksiyonu ve hızını ayarsız gördümü geri döner atlamaz.oynak denizde ise bu pek fark etmez açsa saldırır

11. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Güzel yorumlar için herkese teşekkürler. Yeni fikirleri bekliyorum.

12. SpinnerProv2

SpinnerProv2 Doğan

listede belirtilen sebeplerin hemen hepsi o andaki şartlara göre (ışık durumu, denizin beraklığı/bulanıklığı, durgunlugu/dalgalı hali vs.. ) en büyük sebep olabilir. ancak yinede eğer levrek açsa her türlü halde sahteye atlayacaktır listede bulunan tüm detaylara rağmen, bir tek şey dışında o da toksa. eğer toksa balıkçının işi zorlaşıyor sabır ve binbir türlü takla atması gerekiyor en azından balığın ilgisini sahte üzerinde tutabildigi sürece eninde sonunda balığı alır fakat balık sıkılıp giderse yapacak birsey yok tabiki :D

13. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Kendi deneyimimle
    1- Merada balık olmalı(özellikle aç)
    2- Mera sakin sessiz olmalı.
    3- Balık ne avcıyı ne gölgeyi görmeli.(Balık kıyıya 5-10 metre kala sahteye saldırıyor)
    4-Uygun renk (meradaki avlandığı balıkların renklerine uymalı sahte)
    5-En önemlileden biride verilecek aksiyon...(çırpıntılı avalarda bir nebze de olsa aksiyon hatalarını dalga örtüyor)

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9

İzzet abi tanışamadık gitti sizinle aynı merada avlanıyoruz:) kullandığınız sahte tam bir levrek avcısı:) yanlız size gözleri kırmızı olanı tavsiye ederim:) son bir tane kalmıştı bayide:)

anket sorusuna acemice öğrendikleimi aktarayım,

alıntı yaptığım bu mesajdaki rapala benim en favori levrek avcısı sahtemdir ama kırmızı gözlü olanı,geçenlerde aynısın dan bir tane daha aldım,piyasada yok satıyor,bu sahte suya düşdüğü vakit hızlı hızlı çekiyorum ve kamışın ucu ile sert asılmalar yapıyorum,levreğin peşine düştüğünü gördğüm vakit daha sert asılıyorum, önde benim hacı murat arkadan gelen mercedes yol istiyor geçmek için sağ şeriti sol şeriti deniyor söz misali:) sert asılmalar yaptığım için sahte adeta deyim yerinde ise levreğe yol vermiyor ( youziri faktörü bu işte ) sonunda gazı kesi veriyorum sahte levreğin ağzında:D ,

sahte su ile buluşur buluşmaz sert asılmalara başlıyorum,normal şekilde at orta halli sar daha levrek alamadım bu yöntem ile:) zaten at çek de ilk levreğimi bu sahte ile almıştım,
    diyeceğim levrek sahtenizin arkasına takıldımı o sahteye 2ci bir kalp takın gerçek balıkmış gibi yüzdürünki levreğin önündeki sahte levreği görmüş ondan kaçarcasına sağlı sollu manevralar yapmalıki levrek de sahtenin kendinden kaçtığını sansın avın peşini sürsün,diğer türlü normal sarımlarda ancak su çok bulanık ise atlıyabilir

15. fish founder

fish founder Özgür

arkadaşlar,

size çok ukalaca ve keskin gelebilir lakin,

levrek bence ne bahsedildiği kadar kurnaz ne de yakalanması zor olan bir balıktır,

levrek hem yemlide hemde sahte avcılığında bence yakalanması ve kandırılması en kolay balıktır,

ama tek şartla,

merada olması şartı ile.....

16. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Tüm oy kullananlara ve yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

Anketimin konusu hep nedenini aradığım bir problemdir benim için.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki bence bu nedenlerin hemen hepsi zaman az yada çok balığın atlamasında etkilidir. Ama at başı da olsa bütün ihtimallerden öne çıkan çözümüm diğer oyların aksine balığın iğneyi görmesi seçeneğidir.

Konuyu açan kişi olarak tüm seçenekleri değerlendirmek ve yorumlarımı yazmak istiyorum.

Önce oyumu verdiğim sahtenin iğneleri balığı ürkütür seçeneğinden bahsetmek ve nedenlerimi yazmak istiyorum. Zaman içinde deniz akvaryumumda diğer balıklarla birlikte levrek balığını dönemsel olarak inceleme fırsatı buldum. Levreğin diğer balıklardan en net olarak ayıracağım özelliği gözleridir. Mükemmel bir dizaynı ve konumlandırması vardır. Su içindeyken yukarıdan gözlerine baktığınızda bakış açılarını ve çok ince ayrıntıları bile görebilecek bir yapısı olduğunu anlayabilirsiniz. Zaten eski avcıların dilinden düşürmediği tuzak olduğunu anlar ve geri döner ifadesi de bence bu mükemmel görme kabiliyetinden gelir.

Özellikle sakin sularda bu üstün görme kabiliyeti sayesinde iğneleri çok net gördüğünü ve tuzak olduğunu anlayıp geri döndüğünü düşünmekteyim. Daha önce takiplerin ardından iğneleri çıkarıp atçek yaptığımda hemen her atışta 3-4 kez 1-2m arayla sahtenin tak tak şeklinde tutulup bırakıldığını ama iğneleri tekrar taktığımda yine sadece takipler ve geri dönüşler olduğunu gözlemledim.

Yorum yapan bazı arkadaşlar geceleri veya dalgalı havalarda ortamın aksiyonun kusurarını örttüğü düşüncesiyle daha kolay oltaya atladığını söylemelerini, ben yukarıda açıkladığım gibi iğneyi net seçememelerine bağlıyorum.

İşte bu düşüncemin sonucunda uygulama olarak sahtelerimin iğnelerini biraz daha küçültüp levreğin çok daha az korktuğu kırmızı renge (oje yardımıyla) boyamayı tercih ettim. Bunu yaptığımdan beri av performansının %20-30 oranında arttığını söyleyebilirim. Şiddetle tavsiye ederim.

Sahte olduğunu anlar şüphelenir seçeneği çok kalitesiz veya yıpranmış sahteler için geçerli olabileceğini düşünüyorum. zaten anlaması takip etmesi kadar uzun sürmeyecektir. Biraz yaklaşıp geri dönecektir diye düşünüyorum.

Sahtenin hızı ve aksiyonundan şüphelenir seçeneği yorum yapan üstadlarında bir çoğunun dedği gibi çok önemli bir seçenekdir. Zaten ustalık ve tecrübe birazda buradadır. Yinede avcı ne kadar iyi aksiyon yaparsa yapsın yine de bir çok kez takiple sınırlı kalındığını görmekteyiz. Bunun nedeni bence yine ilk seçenekte dediğim gibi balığın iğnelerden ürkmesidir. Madem ki iğnesiz balık yakalayamayacaksak avcı aksiyon işini çok iyi öğrenmeli ama önemlisi bolca pratik yapmalıdır. bu ustalıkla iğnenin yaratacağı olumsuzluk minimuma inecektir. Komik gelebilir ama illaki denizde değil maç için antreman yapan sporclar gibi her bulduğu su birikintisinde boş vakitlerinde pratik yaparak hem sahteyi tanımalı hemde aksiyon uyumu pratiğini geliştirmelidir.

Tok olduğu için nazlanır seçeneği bence en az etkilenen seçenektir. Levrek karnı tok olsa da aç gözlüdür. Birçok tecrübeli arkadaşım bilir ki levreği kusup midesini boşaltmaya fırsat vermeden hızla kıyıya alabilirsek ayıklarken karnının bir sürü çeşitli canlıyla (başta bir kaç yengeçle) dolu olduğunu görülür. Ayrıca karnı tıkabasa dolu bir levrek diğer balıklar gibi boş boş yüzmez. İnsan nasıl yatakta yatıyorsa aynı şekilde özelllikle yerleşik levrekler bir kovukta yatarak dinlenir. Bunu yüzlerce kez görmüşümdür. Yattığı zaman bir sıvı salgılar ve bu sıvı yengeç ve diğer böcekleri levrekten uzak tutar. Levreği yakaladığımızda da ölmeden önce bu sıvı derisinden çıkar ve bunu bilmeyen kişiler balığın yağı sanarak "ne yağlı balıkmış" derler. (aynı sıvı levreğin akrabası kaya kevreği olarak bilinen eşkinada da vardır ve eşkina da gündüzleri kovuklarda yatar)

Sahte bölgeye ve saate göre uygun değildir Bu ihtimali de yok saymamakla birlikte çok kuvvetli görmüyorum. Çünkü levrek av seçmez. ne bulursa onu yer. Mevcut imkanlar içinde en kolay yakalanacak av neyse ona yönelir. İskorpiti bile zehirli olduğunu bildiği halde yemesi bu nedenledir. iskorpit yutan levrek bir kaç saat baygım baygın yüzer ve şanslı balıkçılar bunu görmüşlerdir. Çok hoş bir görüntüdür.

Sahtenin rengi cazip değildir Bence önemli bir seçenektir. Hep derim bir çok kez iki gün ard arda aynı hava şartlarında bir gün mavi raglouyla deli gibi levrek çekerken, kırmızı raglouyla sinek avlar ve ertesi gün tam tersi maviye karşı kırmızı raglounun iş yaptığını görmüşümdür. Renk olayı önemlidir. Çantada hep alternatif renkler olmalıdır.

Misina balığı ürkütür Yanlış misina seçimi zaman zaman etkilidir. Zaten sitede misinayla ilgili çok konu var. Doğru misina almalı ve azıcık paraya kıyılmalıdır.

Kıyıdaki avcıyı görür çekinir. Kıyıdaki ses görüntü özellikle dolunay ve gece lambası gölgeleri gündüz suya düşen gölgeler vs hepsi etkilidir. Bazen levrek avını kedi yaralı fareyle oynar gibi keyfekeder kıyıya kadar sürüp tadını çıkara çıkara kıyıda yakalar. Özellikle kumluk zeminlerde çok sık olan bir olaydır. İlk fırsatımda bu olayı videolayıp paylaşmak istiyorum. Av esnasında atışın hemen ardından bir kaç adım geri çekilmek en iyi saklanma yöntemidir. Sığlık bölgelerdeyse bele kadar suya girilerek (kışın yada geceleri uzun tulum giyeriz) yapılan atışlarda balığın korkmamasını sağlıyor. Yani balık su içindeki canlılardan insan bile olsa çok fazla korkmuyor.

Ağırlık halka yazı fırdöndü vs,den çekinir İğne kadar etkili olmasa da keskin gözlü bir balık olan levrek için olumsuzluk oluşturabilecek bir ihtimaldir. ben iğnedeki gibi bu aksamları da hatta kurşunları bile ojeyle kırmızıya boyamayı tercih ederim.

Düşüncelerimi sıkılmadan okuyan herkese teşekkür ediyorum. Farkı düşünceler içinde olan yada yazdıklarımın içinde yanlışlar olduğunu düşünen arkadaşlar olursa çekinmeden paylaşsınlar. Sadece mutluluk duyarım.

Saygılarımla..

Son düzenleme: 30 Kasım 2010
    philosoph bunu beğendi.
  17. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Merhaba arkadaşlar,

yazılanların pekçoğuna katılmakla birlikte,gözlemlediğim önemli bir noktayı da eklemek istiyorum.

Farklı avlaklarda yaptığım avlarda şunu farkettim ki,eğer ortamda ışık yoksa levrek sahteyi çok az takip ettikten sonra hamle yapıyor.

Ama ışıklı ortamlarda genel olarak sahteleri kıyıya kadar takip ediyor ve çoğu zaman sahtenin aksiyonu kıyıya yaklaşınca bozulduğu için veya avcıyı fark ettiği için atlamaktak vazgeçiyor.

Ama buradaki önemli noktalardan bir tanesi de suyun zemin yapısıdır.
    Eğer zemin de sürekli alçalıp yükselen engeller,tepecikler v.s. varsa ,levrek genelde,ani derinlik değişikliklerinin olduğu bölgeye gelince, kısa bir takipten sonra hamle yapıp sahteye atlıyor.

Eğer attığımız noktadan çektiğimiz noktaya kadar su zemini düz bir yapıda ise ,levrek sahteyi kıyıya kadar takip etme eğilimi gösterebiliyor.

Bu yazdıklarım teori değil,bahsettiğim ışık ve zemin yapılarına sahip avlaklarda bizzat tespit ettiğim olaylardır.

Son olarak da somut örneklerle açıklamak gerekirse;

Bir avlağımda ortam ışıklı ve karakıyıya kadar,deniz, derinden sığa doğru taş kaya,engebe vs olmadan geliyor.Bu avlağımda levrek olduğu dönemlerde genelde kıyıya kadar takip edip geri dönüyor.Bu avlakta bugüne kadar iki ispendek yakaladım.İki balığında atladığı noktalara dikkat ettiğimde şunu gördüm ki; balığın atladığı noktaların ikisinde de birer kaya parçası var.

Aynı avlakta yaşadığım ilginç bir olayda şuydu;Gece avlandığım bu ışıklı avlakta,sahteyi daha ilk atışımda kg civarı bir levrekten kıyıya kadar takip aldım.Kıyıya gelince geri dönüp gitti.Uzaklaştığı bölgeye tekrar atış yaptım ve yine takip etti kıyıya geldiğinde bu kez sahteyi sudan çıkarmadan bekledim.Kıyının 10 cm açığında benim sahte,hemen önünde levrek duruyoruz.Levrek sahte aksiyonu durduktan sonra 2-3 saniye sahteye baktı ve aniden,aynı bir köpeğin saldırışı gibi sahteye saldırdı.O anda herşeyi açıkça görebildiğim için dehşete kapıldım.Sanki balık sahteye değil de parmaklarıma saldırıryordu.Bütün saldırış anındaki ,kafa darbelerini göre göre yaşamak,ve kamışta hissetmek muhteşem bir deneyimdi.Balık sahteyi alıp çekmeye başladı.Ben olayı iyice abartıp zevkini çıkartmak için kalamayla oynamaya başlamıştım ki,balık bir kafa darbesiyle sahteden kurtulup kaçtı.Balık kaçmıştı ama, o heyecan ve gördüğüm şeyler 5 kg trofeye değişilmeyecek boyutta heyecan verdiği için hiç üzülmedim.
    Bu tür kıyıya yakın hamle alınan avlaklarda yakalanan balıkların kaçma ve kurtulma nedeni de balık kıyıya yakın atladığı için tasmalamanın sağlıklı yapılamamasıdır . Ve hatta aynı olayı o gece bir kez daha yaşama şansım oldu.
    Bu avlakta kamış boyu 270 cm idi ve ben iskele üzerinde yüksekte ve balığın beni tam olarak göremeyeceği şekilde geride durduğum için görüntü vermekle ilgili bir problem yaşamamıştım.

Diğer avlağım ise oldukça karanlık ve zemini oldukça değişken alçaklık ve yükseltilere sahip bir bölge.Bu avlakta,neredeyse her seferinde balıklar uzak mesafelerde(sahteyi düşürdüğüm noktanın 1-3 m) uzağında sahteye hamle yapmaktalar.

Denediğim bir avlakta ise ,balıkların ,derin suda,kıyıya 20 m mesafe kala sahteye hamle yaptıklarını gördüm.Bu avlağın zemin yapısında da balığın hamle yaptığı noktada denizin içinde bir set olduğunu öğrendim.Yani balık sahteyi derin suda takip etmeye başlıyor ve sahte derinden gelip setin üzerinde su sığlaşmaya başladığı anda balık sahteye hamle yapıyor.Bu da gösteriyor ki levrek özellikle ,sahteyi derin suda takibe başladıysa ve derinlik birden azalıyorsa o noktada saldırmayı tercih ediyor.

İlgili durum farklı avlaklarda değişiklik gösteriyor olabilir.Ama başta da söylediğim gibi,bahsettiğim şeyler teori değil.Avlandığım bölgelerde defalarca yaşadığım tecrübelerdir.

Herkese selam levreğe devam.

''Gece balıkçısı''

18. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Güzel yorumlar için teşekkürler.

Yazdıklarınızı okurken şöyle bir geçmişe gidip yaptığım avlar ve yaşadıklarım dejavu gibi hafızamda canlandı. Sahtenin kıyıda durmuş haldeyken levreğin bekleyip saldırmasını görmek çok güzel bir duygu olmalı. Benzer olayları yaşamakla birlikte hep levreğin durduktan sonra bakıp bakıp geri döndüğünü görmüştüm. Duran sahteye atladığına göre oldukça gerçekçi bir sahteniz olmalı. Sanırım silikon kullanmışsınız.

Levreğin ani derinleşen ve saklanabileceği yerlere pusu kurup saldırdığı gerçekten doğrudur. Bunu tatlısuda turnada çok yapar. Denizdeyse bunu açık deniz beyaz levrekler değilde yatak levreği dedğimiz siyaha çalan yatak levrekleri yapıyor.

Birgün sabah avımda deniz cam gibi berrakken derinleşen kumsalda atçek yapıyordum. Deniz derinleşiyor ama kum zeminde 5m derinliği çok net görüyorum ve kumdan başka hiçbirşey yoktu yada ben öyle sanıyordum. daha ilk atışımda kıyıya 1m kala kumun içinden çıkan bir levreğin ok gibi sahteyi kaptığını görmüştüm. Oraya nasıl girdi nasıl gizlendi nasıl fırladı bilmiyorum. Ama unutulmaz bir anıydı benim için.

19. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Faydalı bir konu güncel.

20. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Selçuk hocam selam, iki senelik konuyu güncelleştirmişsin. öncelikle teşekkür ederim. çok faydalı bilgileri sindire sindire okudum. tüm levrek avcılarının özellikle okumaları lazım.

saygılar.