levrek 2,600 (rekorum)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mutlu48 tarafından paylaşıldı.

1. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    shimano stradic 3000fa / ultegra xbt5500
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    Göreleye geleli 5gün oldu. Ev işleriyle uğraşalım derken pestilimiz çıktı.yattık kaldık.Perşembe günü akşamüstü saat 4 gibi canım sıkıldı. En son 3 ay önce 700grlık ispendek tuttuğum yere gittim. 1 saat at çek yaptım sonuç sıfır. Saat daha erken dedim döndüm eve.
    Aradan 15 dk geçti arkadaşın telefonuyla kalktım. Mutlu koş gel dere içine kefal sürüsü girmiş. Hemen çırpmayı aldım atladım arabaya 5dk da ordaydım. Çırpmayla 1 tane kefal yakaladım. Derken çırpmayı ağaç köküne taktırdım. Arkadaşı seyretmeye başladım. 1 tane kasna aldı ki ben o kadar büyüğünü ilk defa görüyordum. Tam 970gr geldi. Ben kasnayı görünce başladım3numara mepsle atçek yapmaya daha 3. atışımda önce takılır gibi oldu sonra aldı kalamayı gitti cırrrrrrrrrrrr. Aman allahım o nasıl bir zevk neyki bu diyorum kefal olamaz kesin bu kasna diyorum kendi kendime. Mücadeleci olduğunu da Vedat abinin tasvirlerinden biliyorum. Nasıl mücadele ediyor makineminde maşallahı var o istiyor kalama bırakıyor ben istiyorum azıcık sarıveriyor. Derken balık yaklaşık birbuçuk dakika gibi bir sürede kıyıladı arkadaş levreeeeekk diye bağırdı. Anammm benim kalbim durdu sanki. Elim ayağım titriyor balığın kansa olduğunu düşündüğüm zamanlar inanın herhangi bir acemilik yok, gayet usta bir şekilde davranıyordum. Levrek adını duydum bütün acemilikler bende. Balığı kıyıya kadar getirmişim zaten hayvanın kafada çimde gövde derede alsana artık biran önce oyalanmadan. Ama ben sanki büyülenmiş gibi paşaya bakarken paşa son bir kafa darbesiyle mepside ağzına takarak ip misinayı kopardı. Allahtan arkadaşımın refleksleri bir hayli iyi bir anda tuttu balığı attı kenara. Bende ister istemez sevinç çığlıkları. Hani tuttuğumuz takım gol atar ya biz arkadaşla öyle seviniyoruz. Çak yapıyoruz, hopluyoz, zıplıyoz. Sonra öyle birkaç dakika baktım paşaya arkadaşın tlf la av yerinde foto çektik. Sonra onlarıda yollarım tabi arkadaştan alabilirsem.

en sonunda tesadüfende olsa 2.600 kg lık paşayı kandırdım...

2. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    tebrikler..darısı benimde başıma inşallah :D

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    emrah tebrik ederim, çok yakışıklı paşa.

çırpma derken ? biraz bahsedermisin lütfen

4. fish founder

fish founder Özgür

çok yakışıklı bir paşa,
    tebrikler
    devamını bekliyoruz,

5. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    tebrik ederim,kısmetin daim olsun

6. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    herkese teşekkürler. çırpma 3lü kanca. usta olanlar el ile atıp hızlı bir şekilde çekiyorlar. ben o hıza ulaşamıyorum. dolayısıyla kamışla yapıyorum. gerçi her defasında acemilikten oraya buraya takıyorum :)

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    bu yöntemin ne kadar zararlı olduğunu biliyormusun mutlu ?

birkaç tane balık yakalayım derken kaçına zarar verdiğini, yaralayıp suda bıraktığını ?

kuyruğundan yada sırtındın yakalanmış bir balığın poşet yada yosun çekmekten ne farkı var ? yakaladığın levreğin oltanın ucunda verdiği mücadeleyi bir düşün.

senden ricam, bu düzeneği birdaha kullanmaman, kullanan ustaları da !!! uyarman. lütfen...:)

avın için tekrar tebrik ederim, daha irilerine rast gele...:)

8. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB

Giresunda okudğumu birkaç konuda da belirtmiştim. Çırpma ile av Giresun ve Karadeniz bölgesinde çok yaygın. Özellikle lağım ağazlarına gündüz görerek ; geceleri ise görmeden körü körüne atarak balık çırparlar. Dediğiniz gibi bu gerçekten çok zararlı bir metod. Özellikle yaz aylarında Rus Kefali göçü başladığında kıyıdan çırpmayla çok balık yakalanır. Bazı yakaladığımız rus kefallerinin çeşitli bölgelerinde derin yaralar olurdu. Çırpma yöntemiyle sadece kefal değil levrek bile yakalıyorlar. Hİç kullanmadım FAkat dedğim gibi Giresun'da çok kullanılan bir yöntem. Forumumuzda bununla ilgili bir konu açılsa çok yerinde olur sanırım. Tebliğ de de yer bulmayan bir metod. Tebliğ'de sakıncaları açıklanmamış. Bu yönden Forumda zararlarının görsellerle beraber belirtilmesi üzerimize bir vazife diye düşnüyorum..

9. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    işte keşke insan içindeki o şeytana dur diyebilse :( şimdiye kadar 2 defa bu yöntemi kullandım.1.si mayıs ayında arkadaşla oturduk denizi seyrediyoruz. kefaller ardı arkasına şov yapıyorlardı.gaza geldim. 2. side malum.diyebileceğim tek şey bir daha o yönteme başvurmayacam.uyarın için teşekkürler.

10. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    memleketim coşmuş levrek konusunda. karadenizde giderek artan bir tür. sevindirici ama diğer balıklar için üzücü olabilir =)bol avlar...tebrikler.

11. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler harika bir levrek avlamışsınız afiyet olsun

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinze sağlık daha güzel av günleri diliyorum. Bu arada Ercanada sonuna kadar katıldığımı belirtmek isterim. Avcılık avına kaçma şansı verdiğin sürece avcılık olur.

13. unaltonka

unaltonka Ünal TONKA

Hemşerim bir göreleli olarak gurur duydum. Tebrik ediyorum, inşallah senede bir iki günlüğüne gelebildiğim memleketimde bana da levrek yakalamak nasip olur.

14. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Çarpma veya çırpma için Sevgili Ercan gerekeni söylemiş, İlk levreğiniz galiba umarım daha irileriyle daha güzel mücadeleler yaşarsınız.

Fakat Yumurtalı alıkoyduğumuz her balık bize olumsuz, balıksız avlar, olarak geri dönecektir dikkat edelim...

Rastgele

15. Tebrik ederim ve başarılarının devamını dilerim .SAnki bnde ordaydım bi an güzel rapor bol şans.

16. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Tebrikler, çok güzel bir paşa :)
    Ercan beyin uyarılarını gözardı etmesseniz seviniriz.
    Daha iyi trofelerinizin de olmasını temenni ederim.

17. hozdemir1907

hozdemir1907 Hüseyin

Favori Kamış:
    olta
    kardeşim tebrikler güzel balık güzel av bazen tesadüfler güzeldir

18. NASUHi

NASUHi nazım

Favori Kamış:
    alba star leader 4 mt
    Favori Makine:
    okuma 70 lik
    En İyi Avı:
    sazan
    güzel balık mutlu kardeş rasgele

19. matti

matti murat

süper bi av olmuş.avın daim olsun..

20. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    cevap yazan herkese teşekkürler daha iyileri sizlere nasip olsun.