21.08.2011 Her pazar sabahı olduğu gibi yine dereağzındaydım. Saat 2 gibi evden dereağzına baktığımda parkları yanan bir araba gördüm. Avlakta birinin olduğu belliydi. Sahuru yaptıkdan sonra şortumu giyinip arkadaşımla avlağa vardım. Gittiğimde avlanmakta olan abiye selam verip durum sordum. Bir kere vurdu ama alamadım dedi. Elimdeki kamışı felan görünce yemle atsana dedi. Ben böyle avlanıyorum abi dedim Gün açmadan denize girip derenin akarına doğru at-çek yapmaya başlamıştımki hemen ilk atışta resimdeki levreği yakaladım. Uploaded with ImageShack.us Kenara alırken avlanmakta olan abi kafa lambasını açıp bana doğru tutunca kibarca uyardım. Kapadı hemen, bende yanına gidip balığı gösterdim. Tekrar girdim 2. veya 3. atışımda benzer bir balık daha aldım. Avlanmakta olan abi dayanamadı sanırım tası tarağı toplayıp gitti. Daha sonra herhangi bir hareket olmadı. 2. balığı arkadaşıma verdim. Denize girdiğim için telefonu yanıma almamıştım. Bundan dolayı av yerinde fotoğraf çekemedim. Sahte:Ragot Raglou 8,5 cm Beyaz, kanca modifiyeli 27.08.2011 Cumartesi gecesi arkadaşım boru kurdu ve dip oltasıyla fotoğrafdaki güzeli yakaladı. Boy: 56cm Uploaded with ImageShack.us 28.08.2011 Arkadaşımın yakaladığı levreğin gazıyla sabah kayınpederimle dereağzına gittik. Onada raglou takım yapıp verdim. 3.60 kamışla oda at-çek yaptı. Gün iyice açmıştı herhangi bir hareket yoktu. Avın sonlarına doğru çeşitli sahteleri denerken sıra Yo-Zuri Magnet Minnow(Beyaz) daydı. Atış mesafesi ve aksiyon olarak pelican la birlikte ragotdan sonra zirvede olan bir sahte benim için. At-çek sırasında kıyıya 3m kala denizin içindeki kayanın hemen yanına gelince balık yapıştı. Kalamam açık olduğu için balık belirli aralıklarla kafa atarak yol alıyordu. Bende yorulmasını bekliyordum. Bu sırada neden yaptım bilmiyorum ama kamışı dikledim. Diklememle birlikte sahte bana doğru uçuşa geçti Tabi bende moral 0. Ahlanmalar vahlanmalar Kaçırdığım ilk levrek. Bildiğim bir hatayı yapmam daha da moralimi bozdu. Bundan sonraki avlarda yapmamam dileğiyle. Ek olarak dereağızlarında etrafta bulunan kumlara, özelliklede denizin içindekilere dikkat ediniz. Kuma basmanızla birlikte içine gömülebilirsiniz... Bu arada merak ediyorumda ben ne zaman yakala-bırak a başlayacağım...
Üzülme abi. Ben haftada 4-5 sefer gidiyorum balığa. Sabah 4 bucuktan öğlen 12ye kadar duruyorum. Ortalama 2-3 balık alıyorum. Benden sonra gelenler 20 tane alıyor. Babam soruyo: -Benim çatlak oğlum değermi 3 balık için güneşte beklediğine? -3 balığa değil kaçırdığım 17 taneye değer. Ben zaten yakalayamamaya gidiyorum şimdilik. Şansım yaver gidipde kaçmasalardı yapmamam gereken şeyleri daha geç öğrenecektim. Bildiğin konuda hata yapmakta işi reflekse dönüştürerek engellenir bence. Oda sürekli tekrar/tecrübe. İnşallah kaçırmazsın bidaha diyeceğim ama muhtemelen bikaç tane daha kaçar ilerde..
Bende özellikle bazı meralara sadeceo ortamda bulunmak için gidiyorum. Amacım orada balık tutmak değil zaten Kaçırmam sıkıntı değil zaten Balık almışım veya almamışım. Sorun bildiğim bir konuda hata yapmam Bu arada kaçan balığın 1.5-2 kg arası olduğunu tahmin ediyorum.
tebrikler güzel av olmuş bayağıda neşeli geçmiş avın sizin oralarda levro gözükmeye başladı bizde görüntü bile yok az kaldı önümüzdeki ayın ortalarından itibaren yüzünü gösterir düşüncesindeyim, bu gün bende sadece 1 iskarmoz yakalıyabildim bir kaç kezde kurtuldu kancadan...
Bayram öncesi güzel motivasyon olmuştur... tebrikler Mehmet.. O abi muhtemelen o saatte açık malzemeci aramaya gitmiştir... Sen ilk balığı almadan önce de içinden balık yakalanır mı o plastik şeyle demiştir.. Alışık olmayan kişiler garipsiyor nedense yapay bir yemle balık avlanmaya çalışan birini görünce... İkinci balığı merak ettim, hani falan mıydı? Bende pins minnow hsr var aynı renk ama 90mm keşke sende magnetten bir adet 90mm alsaydın.. Ayın 28'indeki av da talihsizlik olmuş o anki heyecandan olsa gerek... kamışı dikeltince balık daha kolay destek alıyor... üst dudak derisinden girmişse balık kendi ağırlığını kullarak kendi derisini feda edip kurtuluyor.. Benim için önemli bir benzeri jig avımda olmuştu... balık vuruş esnasında iğneyi ağızdan tutturamayınca iğne kafa derisinden yakalamış... yanımızda kepçe olmadığından balık su yüzeyince çıkınca yaptığı ani çırpınmayla derisini parçaladı ve kurtuldu... Bazende gözüne denk geldiği oluyor ama pek iç açıcı değil örnek vermek amacıyla yazmak istedim... ama aynı riskler treble iğne kullanan tüm sahteler için geçerli (üçlü iğne kullanan yapay balıklar) İyi bayramlar Mehmet...
tebrikler daha nice trofelere inşallah raglonun önüne her hangi bir ağırlık takıyormusunuz iyi bayramlar
Teşekkür ederim. Evet burada başladı... Muhtemelen gitmiştir abim )) Bende öncesinde üçlü kancanın 1 iğnesi deriden yakalamıştı levreği hiç asılmadım yorup kepçeyle dışarı almıştım. Ama bunda vuruşlar sağlam olunca ona güvendim sanırım. Normalde yapmamam lazım ama neyse Bu arada 2. balıkda levrek. Sanada iyi bayramlar... Teşekkür ederim darısı başınıza. Takım: Raglou====1,5 m 0.40 asso ====-20 gr Şamandıra
Oooo.. Tebrik ederim Mehmet ağabey.. .. Bensiz yapıyosun böyle avları hadi hayırlısı... Neyse gelince seni kıskandıracağım ben..