öncelikle forumda benzer konular olduğunu biliyorum. eğer sakınca yaratacaksa şimdiden çok üzgünüm. Ama Tekirdağ'dan bir öğretmen arkadaşımla birlikte önümüzdeki eğitim-öğretim yılının stresini sadece kıyıdan at çek yaparak levrek avında atmaya şimdiden karar verdik. Denizde hiç levrek tutmadım.Ama forumları takip ettiğim kadarı ile oldukça zevkli olduğunu biliyorum, tabi bunda yaz tatillerinde at-çek ile tuttuğum turnaların da etkisi oldu. Önümüzdeki sene için motivasyonumuz tam. Her gün en az 1 saat planlar yapıyoruz. En önemli sorunumuz ise Deniz Levreği ve At-Çek hakkında hiçbir bilgimizin olmaması. İşte bu noktada siz değerli balıkavı ailesinin tecrübe ve bilgilerinize ihtiyacımız var. En çok merak ettiğimiz konuları sorular halinde sormamın umarım bir sakıncası yoktur... 1-At-Çek için kullanacığımız malzeme (kamış-makine-misina ve sahteler) ne olmalı. tavsiyelerinizi en çok bu konuda bekliyoruz. (bütçe başlangıç için 150 TL, tabi sonra koleksiyona eklenecek sahteler buna dahil değil) 2- At-çek ile kullanılan sahtelere aksiyon verme işini nasıl yapacağız. (deneme yanılma yolu olduğunun farkındayım ama bir kaç rehberlik edecek bilgi çok işimize yarar) 3- Turna tecrübelerim Levrek avında yardımcı olur mu? 4-Tekirdağ ve çevresinde at-çek ile levrek alma olasılığımız nedir? daha doğrusu alan bilen duyan var mı? 5- At-Çek yaparken oltamıza başka bir balığın takılma olasılığı var mı? 6-Hava şartları, saat, dalga durumunun etkisi nedir? şimdilik sorularımız bu kadar, şimdiden yardımcı olacak herkese çok teşekkür ediyorum. Balıkavı ailesine hayırlı ramazanlar diliyorum... not: yazdığınız her yorum, her tavsiye en ince ayrıntısına kadar incelenecektir. Bu işi öğrenip yayınlayacağımız raporlarda bol bol teşekkür edilecektir... saygılarımla
Öncelikle balıkavı net ailesesine güzel avlar ve hayırlı ramazanlar diliyorum.Bu yıl hocamın bulunduğu okulaq atandım tanıştıktan kısa bir süre ikimizinde aynı hastalığağa yakalandığımızı farkettik.Hocam burda olduğu zamanlardan beri denizde balık avına çıkıyormuş mırmır eşkina minekop vs bana bahsetti ve birlikte gitmeye başladık ve çocukluğumda babamlar kuzenlerle gittiğim balık avı hastalığı ozaman tekrar alevlendi. Sonra ben hocamı zevkli bi avolan çapariye biraz alıştırdım nato limanından zaman zaman güzel istarvit aldık. Hocamında dediği gibi tatili girmesiyle at-çek levrek avına ilgi duymaya başladık zaten yukarıda durumumuzdan bahsetmiş ben onlara girmedim o yüzden bilgimiz çok az ve bu konudaki tecrübeleriniz ve yardımlarınız bizim için çok değerli bir balık hastasının halinden ancak diğer balıkhastaları anlar deyip konuyu açtık şimdiden vereceğiniz bilgiler ve paylaşacağınız tecrübeler için teşekkürler herkese keyifliavlar rastgele.
1- Sahte olarak çantanızda Ragot Raglou slikon muhakkak bulunsun. Okuyun. Diğer öneriler gelecektir. 2-Aksiyonu fazla kafanıza takmayın. Söylediğiniz gibi zamanla olur. 3- Bilmiyorum... 4- Bilmiyorum... 5- Kofana, Lüfer, Çinekop, İstavrit (Eğer o bölgede varsa) 6- Hava şartları= Genelde at-çek e izin vermesi açısından hafif dalgalı havalar güzeldir. saat=sabah ezan vakti, akşam ezan vakti dereağızları.
.........gokhan ve selcuk hocam, umarim daha once denediginiz yontemden daha keyif alacaginiz bir tutkuya donusur... nacizane eklemek istediklerim; 1. genis bir av sahasina sahipseniz 240-270 civari orta sertlikteki spin kamislar sizin icin yeterli... dar bir alanda calisacaksaniz 210... kamis atarini kullanacaginiz sahtelerin agirliklarina gore belirleyebilirsiniz... su ustu sahtelerle calismayacaksaniz makine devri en az 5.2 olsun, eger su su ustu sahtelerlede calisacaksaniz en az 5.8 - 6.2 devirli makinelere bakin.. misina olarak orguleri tavsiye ederim, bu alanda kendini kanitlamis yesil renk power pro tavsiyemdir.. 10lb yeterli bir kalinlik.... sahte icin raglou haricinde gagalilara bakacak olursaniz en garanti renk bu konuda beyazdir.. hemen bir tavsiye rapala xrap xr-6 modeli glass ghost harikadir, sadece ignelerini kromla degistirin yeter... bunun disinda yozuri pins minnow sw yesil ve daiwa shoreline shiner young mullet modellerini mutlaka inceleyin.. aksamustu ve sabah saatleri icin uygun renkler edinmeyi unutmayin... tum gagalilar yerine raglou nun farkli renklerini edinmek cok hesapli olacak ve sizi gereksiz harcamalardan kurtaracaktir.. 2. Raglonun aksiyonu bozan tek sey ignenin atis esnasinda iceriye dogru hareket etmesinden kaynaklaniyor...... kuyruk aksiyon alamayinca silikonun avciligli bundan etkileniyor... tek care buna uyan igneler kullanmak, sahtenin icinde hareket etmeyecek sekilde bir igne..... 6.5 modellerinde boyle bir sorun yok ama daha buyuklerinde var, satin almadan once elinizle kontrol etmeniz ve uygun igneleri almaniz lazim yoksa her atista bir igneyi duzeltmek zorunda kalirsiniz.. gagalilarda uygulayacaginiz en guzel yontem onlarin yuzer aksiyonunu bozmamaktir, kamis suya bakan sekilde ve hafif paralel tutulursa, yukarida yazdigim modeller cok guzel aksiyon alacaktir... 3. Levrek merada alisik olmadigi bir canliya daha kurnaz ve temkinli yaklasir... kimi zaman onlarca kez takip alirsiniz ama balik bir turlu yeme vurmak istemez.... bu zamanlarda cok cok daha zorlasir cunku sularin isinmasi nedeniyle yemlik baliklar kiyida cogalir, bu meradaki yemlik baliklara en cok benzeyen sahteleri bulmak gerekir... 4. Bende bilmiyorum... 5. Tas hanisi, melanur, akya, catal kuyruk, sarikuyruk, deniz turnasi, iyi bir isirik alirsa zargana..... 6. Olmaz mi... hem de nasil var... Su ustu sahteler haric, denizin dalgali oldugu zamanlar en randimanlisidir, bununda gecersek, denizin resmen kopurdugu zamanlar harikadir....aksam ustu 5-8 sabah 5-8 saatlerini kacirmamalisiniz..
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, yakın zamanda kamış ve makineleri sipariş etmeyi düşünüyoruz, bunun için tavsiyelerinizi belirtirseniz çok mutlu olacağız. ayrıca alacağımız ürünleri internet üzerinden satış yapan marketlerden almayı düşünüyoruz. bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız?
Gökhan kardeşim merhaba, Makine derken sadece ve sadece at çek amaçlı mı ? yoksa zaman zaman da beklemeli avlar da olabilir mi ?
ilginiz için teşekkürler ama bu sabah siparişleri verdik siparişler gelince ilk izlenimimi ve fotolarını paylaşırım inş doğru seçimler yapmışızdır sizlerin önerilerini ve forumda açılmış benzeri birçok konuyu inceleyip öyle karar verdik bakalım inş güzel ve keyifli avlar yaparız ilginiz için tekrardan teşekkürler
tevfik abi asıl amacımız atçek diğer oltalarımız zaten mevcut belki istarvitede kullanırız onun dışında diğer avlara kullanmayı düşünmüyoruz.
Sadece at çek amaçlı kullanacaksanız 1. tercihiniz, Shimanonun Exage, 2. tercihiniz, Nexave, 3. tercihiniz, Catananın 2500 veya 3000 lik modelleri olmalıdır derim. 2500 lük modelleri, 3000 lük modellere göre 0.25 lik misinada 20 m. daha fazla misina sarımı olduğunu, gözönünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Verdiğim linkte ki fiyatlar, diğer sitelere göre ortalama 70 Tl.gibi daha avantajlıdır. Ayrıca +5 ödeme farkıyla kapıda ödeme seçeneği vardır. Yani ürün gelir, açar bakarsın, istediğin standartlarda ise ödemesini yaparsın. http://www.avpazarim.net/_A3-1778-shimano-exage-3000-sfc-41-rulman-makine.htm http://www.avpazarim.net/_A3-1779-shimano-exage-3000-mrc-41-rulman-makine.htm http://www.avpazarim.net/_A3-1287-shimano-catana-2500-rb-21-rulman-makine.htm İyi dileklerimle.
cevap için çok teşekkürler, gösterdiğiniz ilgi bizi sabahın 6.30 unda pc ye bağlıyor. tekrar çok teşekkürler
önerileriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler, denizde at-çek işine yeni başladığımız için sitedeki büyüklerimizin tavsiyesini dinleyip başta bütçeyi yüksek tutmadık ama ileriki zamanlarda (bu işi öğrenince) bu makinelerden birini alacağımıza eminim... aldığımız kamış http://www.avmarketi.com/asp/product/16063/CORMORAN-BULL-FIGHTER-SPINNING-LIGHT-240cm aldığımız makine http://www.avmarketi.com/asp/product/16080/Okuma-Safina-Pro-SPa-25-makine bunlara ilave olarak 8 tane river2sea ve değişik markaların suni yemlerinden sipariş verdik, siparişler gelince arkadaşım resimleyip yorumlarınıza sunacaklar...
Tüm arkadaşlara önerileri yardım ve destekleri için teşekkürler siparişler elime ulaştı kamış ve makine duruş ve malzeme olarak iyi gözüküyor.Kullandıktan sonra deneyimlerimizide aktarırız. Onun dışında sahtelerde gayet iyi gözüküyor. Gökhan hocam zaten yukarıda kamış ve makinanın linkini vermiş ben o yüzden sadece sahtelerin fotolarını çektim onları paylaşacağım. Fotolar amatörce oldu kusura bakmayın dar zamana denk geldi. Görmeniz ve fikir açısından faydası olacaktır yinede. Bakalım beğenecekmisiniz Toplu hatıra fotorafı Buble Walker 80 Renk HC04 8cm 14.5gr Uploaded with ImageShack.us HA06 Uploaded with ImageShack.us HA-12R Uploaded with ImageShack.us Rever sea renk g15r 9.8 cm 10.6gr Uploaded with ImageShack.us Rever Sea Renk G12R 9.8cm 10.6 gr Uploaded with ImageShack.us Slow Sink 1 Uploaded with ImageShack.us Take Renk HA10 8.8cm 12.6 gr Uploaded with ImageShack.us
Takımları tamamlamışınız yanlız örgü misina yı unutmayın derim.... Zira aldığınız 2500 kafa alabalık için ideal bir spin makinası....Yanlız şöyle düşünürseniz zaten keyfe gidiyorum olsada olmasa da derseniz bilemem...Bu küçük kafalı makinaya sakın 0,20 -0,25 misina sarmayın 100 m olaki 1-2 kiloluk levrek gelirse birde denizde hayallariniz başlamadan biter.... Bence kıyıdan levrek için en ideal başlangıç makinası Shımano Catana 4000 FA Sedona 4000 FD arlarında pek bişey yok ama şu ara Catana indirimde.... Kamış Ryobi 2,65 40 gr - 120 gr Misina Singlon yeşilinden 0,33 lük 5 kg levreğe garanti Sahte Rapala X rap Beyaz 12-15 cm arası Bu takımı tekneden mercan da da hafif yemli avlardada kullanırdınız.... Neyse alınmış en iyisidir...Umarım Levrekler tava talim ederler.... Silikon usta işi bence boşuna zaman harcamayın....
Aldığınız sahtelerin hemen hemen hepsi su üstü. Kışın dalgalı havalarda kullanmanız zor olur bence. Gagalı sahtelerdende edinin. Ragot u da ihmal etmeyin