Levrek Avcısı / El yapımı sahtelerim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Yine levrek avcısı olacağını ümit ettiğim bir başka sahte çalışmamı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu seferki çalışmam biraz uğraştırdı. Üzerindeki pul imitasyonunu vermek için epey zaman harcadım. Yüzen(Floating) model. Ebatları; 13 cm, 21 gr. Kendi etrafında yalpalarla ve yanlara sert ve seri ataklarla, çekim hızına göre dalarak( tahmini en fazla 90cm) gelen, çok hoş bir aksiyonu oldu. Atış anında bilyeler kuyruğa doğru kayarak atış mesafini artırıp sahtenin dönmeden düzgün bir şekilde ileri gitmesini sağlıyor. Hareket halinde ise bilyeler sahtenin ön kısmına kayarak aksiyonu sağlıyor. Bekleme anında bilyeler tekrar kuyruk kısmına hareket ederek, sahte başı yukarı gelecek şekilde su üzerine çıkıyor.

Kullandığım Malzemeler:
    1cm kalınlıkta Balsa levha
    3 mm kalınlıkta şeffaf mika
    1,2 mm çapında krom paslanmaz tel
    5 dk epoksi yapıştırıcı
    şeffaf ahşap tutkalı
    çift taraflı yapışkan bant
    hologram folyo
    akrilik boyalar
    simli kalem ve ojeler
    epoksi gözler
    çelik bilyeler

1 cm kalınlıkta Balsa levhadan 2 eşit parça olarak kestiğim modeli çift taraflı bant ile yapıştırıp, falçata ve zımpara ile şeklini verdikten sonra parçaları ayırıp simetrik bir şekilde ortalarını, telin yerleşeceği ve bilyelerin serbest haerek edebileceği şekilde oyuyorum.
    teli ve bilyeleri yerleştirip ahşap tutkalı ile parçaları birleştiriyorum. Üzerini şeffaf ahşap tutkalı ile kaplayıp kuruduktan sonra zımpara ile düzeltiyorum. Delik zımbası ile hologram folyodan hazırladığım küçük yuvarlakları sahtenin üzerine pul imitasyonu verecek şekilde tek tek yapıştırıyorum. Bir kat epoksi ile kaplıyorum. Akrilik boya ve simli kalemler, ojeler kullanarak renklendirdiğim sahteyi tekrar epoksi ile kaplıyorum. Epoksiden hazırladım gözlerin ve damağın yuvalarını el motoru ile açıyorum. Epoksi kulanarak göz ve damakları yerlerine yapıştırıyorum.Son 2 kat epoksi kuruduktan sonra el motoru ile çapakları temizleyip koruyucu spreyini skıyor ve iğnelerini takıp kullanıma hazır hale getiriyorum. Sezonda özellikle gece avlarımda, levrek alacağına %100 emin olduğum sahtelerimden biri oldu. :)
    Keyifli seyirler.

2. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    çok güzel sahteler bravo keşke tatlı su levreğide gelse :D denizimiz yok malesef tatlı suya devam :D
    Özellikle Akya ve Levrek avlamak isterim denizde

Son düzenleme: 12 Temmuz 2010
  3. RAPÇİ

RAPÇİ yagmur

Favori Kamış:
    alberto sea wave 360
    Favori Makine:
    alba star pion 50
    En İyi Avı:
    m olduğu zaman yazıcam
    abi çok güzel olmuş ellerine sağlık
    :D:D

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Sezai kardeş, söylediğin balıkların her ikisini de epey avlama şansım oldu denizde. Hele ki iri boylarını çekerken aldığım zevki halen tatlısuda hiçbir balıktan almış değilim. İnşallah bir gün sana da nasip olur. Rast gele.

Teşekkür ederim Sevgili kardeşim.

5. maykoplu60

maykoplu60 dursun taşkın

levrek hakkında

Merhaba Arkadaşlar Samsunda ikamet ediyorum bafra yönüne doğru denize sahilden olta atsam levrek yada başka balık tutabilirmiyim beni yönlendirirseniz sevinirim

6. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

Yaptığın diğer sahteleride gördüm hepsi sanat eseri insan kullanmaya kıyamaz bende yapmayı düşünüorum ama içini nasıl yapıcam bilmiyorum