Bulunduğum yerde levrek hep kışın dalgalı denizin kabardığı zamanlarda avlanıyor ve bende hep bu zamanlarda avlanıyordum.Ama bu kış böyle havalarda evde ders çalışıyor olacağım için kafama takıldı. Mayıs başlarından itibaren avlandığım bölgede deniz çok nadir dalgalanır ve eylüle kadar böyle gider.Kayalık,kumsal ve eriştelik bir yer yani balık çeşidi bol.Sormak istediğim de yazın dümdüz denizde at-çek ile levrek avlanamaz mı ? Hep kafamda dalgalı hava olarak düşündüğüm içinde yazın hiç denememiştim.Eğer avlanılabiliyorsa nasıl bir takım kullanmalıyım ? Normalde misinam 0.28 lik bir misina.Daha inceltmelimiyim? Nasıl sahteler kullanmayım? İnşallah saçma sorular sormamışımdır sorduysam da gençliğime verin Tecrübeli abilerimin beni bilgilendirmesini bekliyorum. Herkese rastgele
strike pro sh 002D poper sahteside çok etkilidir.Tabii bunların aksiyonları farklıdır..Raglolarda etkilidir ama deneme fırsatım olmadı. Raglolar da şamandra ile kullanılır
Dümdüz sularda ya suüstü yada beyaz renkli raglou iş yapar ama sabah yapar teknelerin bulunduğu yerleri tercih ediniz
Tekneyle açılma şansım yok.Ama avlandığım bir bölgede uzunca kayalar var denizin 6-7 metre olduğunu düşündüğüm yerlere kadar ilerliyor.Oralardan şansımı denerim artık. Ben Çanakkale bölgesinde avlandığımdan Aydın'a ulaşma şansım yok ama yinede teşekkür ederim
River2Sea Rover 98 ve İma skimmer edinmen hem kendin açısından hemde avın açısından yeterli olacaktır ... Ayrıca yazın yani mayıs sonrası raglou kayalık bölgelerde 2'li zokalı takım kullanım dahilinde verimli olacağı aşikar ...: Levrek havyarı döktükten sonra genel olarak 6.5 & 8.5 raglou zargana çekeriz hep neden ? Uzun yıllardır gözlemlediğimiz bir durum var (BÖLGEMİZDE) Levrek havyarı döktükten sonra küçük yem seçiyor bu demek değildirki daha iri kandırıcılarla levrek yakalanmaz ama seçici davrandığını yıllardır gözlemliyoruz ,genel olarak mayıs hazirran vs.. bu aylarda öncelik raglou daha sağlıklı en azından kendi bölgemizde bu şekilde ... Raglouda dilediğin renk ile çalışabilirsin mavibeyaz, siyahbeyaz, yeşilbeyaz gece için simli vs.. ama önceliği ( SEDEF ) ' Ten yana kullanmayı ihmal etme sakın sedef raglouda öncüdür ( en azından bölgemizde ) Sevgiler ...
Bu arada Raglou'da en önemsenecek ve dikkat edilecek bir hususu belirtmeden geçemiyeceğim ... Deniz suyunun karaya vurduğu yani kayalıklara vurduğu nokta raglou'da çok önemlidir hemen ayağınızın ucu Bu noktada ( ALVER ) olur deniz suyu gel git yapar diyelim daha anlaşılır olsun ve bu alverde raglouyu mutlaka bekletmeniz gerekmektedir , raglou ile zokalı sistemde avcı bunu mutlaka uygulamalı ve ögrenmelidir ve bu ciddi anlamda küçümsenecek ve es geçilecek bir ayrıntı değildir ... Raglou en iyi işi hep (ALVER) ' de çıkartır sevgiler bol şanslar ...
Söylediğiniz sahteleri hemen almaya çalışacağım.Kime sorduysam raglaou dedi zaten tüm boylarından tüm renklerinden alacağım anlaşılan.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. (biraz geç cevap verdim kusura bakmayın hergün giremiyorum internete)
Sorun değil kardeşim ben teşekkür ederim ... Yanı sıra limkini paylaşacağım konuyu gözlemlersen sanıyorum faydalı olabilecek adına sevgiler ... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51857