Arkadaşlar herkese selam salı günü mehmeti aradım ve balığa gidelimmi diye sordum? tamam abi bana uyar dedi ve buluşup çıktık yola saat 6:30 gibi salladık oltaları ,hiçbir hareket yoktu suda iki kişi levrek almıştı ama onlarda en fazla yarım kilo gelirdi galiba.Saat 10:00 olmutu ve üşümüştük oltaları toplayalım ve arabanın yanına gidip birazda oradan atalım dedim ve toplandık.Orada bikaçkez atçek yaptıktan sonra (eğer resimleri eklemeyi becerebildiysem) gördüğünüz levregi yakaladım.Tartmadım ama boyu 51 cm idi ,tecrübeli arkadaşlar 2000 gr ile 2300 gr arası gelebileceğini söylediler.
Ha birde yem olarak beyaz üzeri kırmızı simli silikon kullandım.Beden yaklaşık 70 cm ve zokalı iğne kullandım, klipse 5gr ağırlık taktım.
antalyanın sezonu 12 ay devam ediyor galiba ellerinize sağlık çok güzel görünüyor kedinin bile ağzı sulanmış dikkat et kapmasın
tebrikler... antalya/finike çayı nın denize ulastıgı yerde gecen yıl bende 1kg civarında ilk levreğimi tutmustum.
Barış kardeş çok yakın zamanda ankarada olacağım balık tutma ihtimalimiz varmı? eğer varsa nasıl bir olta getirmemi tavsiye edersin.
antalyada çıkmayan balık yok herhalede ne ararsan orada, bu kış mevsiminde bile ne güzel balık yakalamışsınız
Levrek avı yapmak istiyorum Deneyimli arkadaşlar canlı yemi öneriyorlar. Mesela kefal yavrusu. Ama onuda bulmak lazım. Neyse benim asıl sormak istediğim hangi model maket baık kullanmak lazım. Levreğin nerde olduğunu biliyorum. Gidip almak istiyorum. Eğer yardımcı olursanız tabi ki. Birde hangi kalınlıkta ve ne tip misina lazım. Bazı hikayelerde levreğin misinayı solungaç arkası ile rahatlıkla koparabildiği anlatılır. Yani bir şekilde yakalarsam eğer onu karaya almanın metodu nedir. Misinayı mutlaka kopartırmı? Kepçesiz olmazmı ? Ve sizin aklınıza gelen ama benim karşıma çıkabilecek başka problem olabilirmi ? Ben marmaristen yazıyorum. Daha çok çok yeni bir balıkavı meraklısıyım.