Arkadaşlar selamlar, Pazar günü sabah saat 6:45'de sudaydım, balık olduğunu bildiğim bölgeye doğru yüzdüm. İki dakika geçmemişti ki o muhteşem manzara ile karşılaştım. Kiloluk levreklerle dolu bir grup tam karşımdaydı. Avlandığım yer 2mt civarı, yer yer otluk, genelde kumluk bir bölge, kıyıya en fazla 5-10 mt. Çok çabalamama rağmen bu kurnaz balıklar bir türlü atış alanıma girmediler, aramızdaki mesafeyi hep korudular yada uzaklaşıp gittiler. Saklanabileceğim kayalık vs yok. Bu avı mutlu sonla bitirmek için ne yapmalıyım lütfen yardım edin.
Sabır Madem balıklar sığ suda, suda yüzen bir ceset gibi hiç kıpırdamadan durun sadece gözlerinizle balıkları takip edin. Paletleri sudan çıkartmadan sadece ayak bilekleriniz ile küçük hareketler yaparak balıkların olduğu yöne dönerek yaklaşmalarını bekleyin. Gerisi kısmet işi. Birde bazı balıklar sese çok meraklıdır. Suya girerken yanınıza ufak bir çakıl taşı alın, balıklar size yaklaşmıyorsa bu taş ile tüfeğin gövdesine yavaş yavaş vurarak su altında bir titreşim oluşturun. Rasgele..
Agaşon teknklerini araştırmalısınız. Hakan beyin bahsettiği gibi agaşon yaparsanız geleceklerdir. Tabi ecellerine susamışlarsa