Levrek Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KyneDawson tarafından paylaşıldı.

1. KyneDawson

KyneDawson kyne

Arkadaşlar atçek avcılığında henüz yeniyim.Yeni takımımı nasıl kullanılacağım hakkında eksiklerim var anladığım kadarıyla olta düzeneği resimdeki gibi olucak bir yanlışım var mıdır?

Kamış 20-50 gr atarlı Misina 30mm oskar

Ayrıca levrek,çipura,gümüş balıkları için kaç numara iğne kullanmalıyım.

Birde sormak istediğim spin kamış ile beklemeli av yapılır mı bi sakıncası var mıdır ?

2. greenfish

greenfish q

dostum bende yeniyim atçekde, bendede aynı böyle bi sistem var :D atıp çekiyoruz bakalım bişeyler yakalayabilecekmiyiz.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mrb. Kyne. 2,10 luk spin kamışla 1,5 metre slikonla zargana topu arasında mesafe bırakırsan çok zor atış yaparsın. Benden tavsiye; en fazla 75 cm mesafe koy ikisinin arasına. Atışların çok daha güzel ve rahat olacaktır.

Tabiki ne kadar uzak mesafe olursa o kadar iyi ama pratik yaptığında bana hak vereceksin :D

İğneler konusunu pek bilmiyorum.

Spin kamışla beklemeli av yapılır neden yapılmasın ancak pek randımanlı olmaz. Kamışın 20-50 gr atarlı ve 2.10. Bu da demek ki maksimum 40 gr'lık kurşun kullanabilirsin ve 2.10'luk bir kamışla ne kadar uzağa atarsın bilmiyorum ama pek te uzağa gitmez.

Bence beklemeli av için 3 metrenin üzerinde bir kamış seçmen daha iyi olur.
    Bu konuların uzmanı değilim ama boyuna uygun bir kamış seçmeni tavsiye ederim. Atar değeri de 200 gr'a kadar olursa iyi olur. :)

Forumda kamışlarla ilgili bilgileri araştırırsan mutlaka bulursun. Rastgelsin...

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Vedat Albayoğlunun konularını araştırın. detaylı açıklamalar var.
    çizdiğiniz sistem doğru. atıp beklemeyin sistem karışabilir. attıktan sonra yavaş yavaş sarın
    210cm kamış top için bana kısa gibi geldi

5. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Slm greenfısh bende alanyadan ... bu aralar at cek yapasım var :) yenı sahtelerı denemem lazım cok bekledım...

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    2,10 kamışla şamandıralı sistem kullanmanız biraz zor. Atarsınız ama karışma ihtimali biraz daha artar. Takımı ileri götürecek olan şamandıra zaten. Karışmayı da en aza indirgemek için takım suya inmeden 1-2 sn önce ya makinedeki mandalı kapatın yada misinayı tutun. Bu sayede şamandıra durur, arabeden ve slikon ileri gider. Bu şekilde takım sıralı bir şekilde suya girer ve takılma olayı aza indirgenir. Elinizdeki slikonları jig-head ilede kullanabilirsiniz.

7. KyneDawson

KyneDawson kyne

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Düşündümde 3 bilyeli hunter marka 40 lık 5.2.1 oranına sahip bi makinem var bunu spin kamışa bağlasam,diğer 60 lık makineyide teleskopik bi kamışa bağlar beklemeli kullanırım ne dersiniz?

8. ahmetbag

ahmetbag Ahmet Hamza Bağ

tabiki olur , ama 2.10 toplu atışlarda engelleyici olabilir burada avlandığın meranın durumu da önemli.