Levrek Avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ErçinAkdemir tarafından paylaşıldı.

1. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    sa herkese öncelikle ben kıyıdan spinn işine gönül sarmış biriyim hayatımda 1 2 kez tutma şansım oldu ama bazı sorunlar yaşıyorum rüzgarlı havalarda istediğim noktalara atış yapamıyorum deniz dalgalıykende cok çer çöp yosun oluyor sahteye takılarak düzgün aksiyon alamıyorum hep hüsran git gel boşa :D artık zevk almaktan cok işkenceye döndü :mad: bu konuda neler yapabilirim bir yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler

2. baraküda007

baraküda007 fatih

Bir çok spincinin peşinde olduğu avlaması zor ama bir o kadarda zevkli :) en önemli olanlar av saati ve av yeri, sabah suyu ve akşam suyu ben genelde sabah suyunu tercih eder gün doğmadan 1 saat önce başlar gün doğduktan iki saat sonrasına kadar at çek yaparım avlak olarak ta akarsuların denize döküldüğü yerlere giderim akarsunun ağzında taş mendirek varsa daha iyi oluyor levrekler kayaların arasında gezinip kefal yavrusu ve yengeç falan arıyorlar akarsu eğer sığ ise tulum giyip kasıklarıma kadar akarsuya denize 50-100 metre kalan kısmına giriyorum sonra denize doğru atış yapıp sarıyorum makinamı mendireğin taşlarına yakın atıp sarıyorum ama en önemlisi sabır ve azim bu kış o kadar levrek avına gittim ama sadece 1 tane büyük levrek avlayabildim :) http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=63424

3. akya1986

akya1986 ALİ

Selam Erçin , Levrek avı çok zahmetli ve zor bir uğraştır. Özellikle spin avcılığını benimseyerek avlanacaksan işin daha zor. Öncelikle ilk işin levreğin hangi meralarda hangi mevsimde ve hangi hava koşullarında avlanıldığını öğrenmek olmalı. Sonrasında avlanacağın bölgelere göre sahte seçimin olacak. Ama sahte alırken avcı görünümlü av durumuna düşme. 15-20 tl ye levrek alacağın bir sürü sahte olmasına rağmen 100TL ye satılan kandırıcılara kanma derim :) Birçok levrek avcısı bu uğurda avlanmış ve gerçekleri anlayana kadar uzun zaman ve paralar harcamıştır. Bu nedenle bölgendeki levrek avcılarıyla bir araya gelerek hem sahte hemde mera konusunda destek alabileceğini düşünüyorum. Çünkü kamıştan sahteye , hava durumundan mevsim şartlarına , suyun derinliğine kadar birden çok faktör bulunuyor. Sahtene yosun gelmesi muhtemelen havanın patladığı anda avlakta olmandan kaynaklanıyor. Bana soracak olursan hava patlar patlamaz değil de bir gün sonra yada saatlik hava durumlarını takip ederek hareket edersen muhtemelen başarı sağlayacaksın. Bol trofeli avlar dilerim. Rastgele.

4. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    bilgiler için çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap attığınız için levrek meraları var bildiğim ama şehir merkezine uzakta gitmek için araç lazım oda bende yok ama geçen sene evimizin önünde ispendek almıştım 15 gün gezmiştim oraları öyle 1 kez denk geldi yani bu levreği sadece dalgalı ve rüzgarlı havadamı tutarım vede karadeniz için mevsimi ne zaman ben sinop merkezde yaşıyorum

5. baraküda007

baraküda007 fatih

Rica ederim. Mevsimi en verimli avın olduğu zaman levreğin üreme mevsimi olan aralıktan şubat sonuna kadar olan kısımdır bu dönemde levrekler daha saldırgan ve aç olur o yüzden sahte yemlede kandırması daha kolay oluyor kışın denizde levreğin besin zinciri azaldığı için aç kalır bu yüzden kışın yemli avlada avlanır canlı sülünezle avlayan çok oluyor kışın bizim burada. Birde en verimli yöntem canlı kefal yavrusu, küçük canlı yengeç ve canlı karides. Karadeniz de kış daha uzun sürdüğü için sizin şu an için de levrek avlama şansınız var ama bizim burada şuan zor

6. nester

nester Ersin

hocam size bişe sormak istiyorum.bizim burdaki dere ağızları çok sığ .suyun dibi çakıllık erişelik ve en fazla 50cm yada 1 metre derinliği var.hiç kimse at çek yada yemli denemesi yapmaz bizim burda.sizce böyle bi yer denemeye değer mi?su üstü sahteler sanırım böyle yerlerde daha verimli olur?bir de derenin su miktarı arttığı ve bulanıklaşark denize döküldüğü zamanlar bir fırsatmıdır ?bu konuda çok az deneyim sahibiyim.tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

7. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    benim merak ettiğim sinopta ava rüzgar nasıl eserken ve kaç km hızla giderken gideyim vede havada ay olmalımı akşam saat kaçta gideyim su üstü sahteler durgun denizdemi iş yapar

8. baraküda007

baraküda007 fatih

Denemekte fayda vardır herzaman. Akarsular denizdeki canlılara besin getirir birçok balık yengeç su böcekleri buraya beslenmeye gelir levrekte böyle yerlerde gezer kendine av arar ben sizin yerinizde olsam sabah suyunda denerdim mutlaka ama öyle bir iki sefer deneyipte balık tutamayınca da Vazgeçmem denemeye devam ederim. Ben az dalarlı sahteleri tercih ediyorum rapala max rap , ima komomo gün ışımadan önce beyaz renkleri gün ışıyıncada daha doğal ve parlak renkleri eğer su bulanıksa bal köpüğü, turuncu limon tonları kullanıyorum. Su çok bulanık çamur gibi akarsa iyi olmuyor levrek sahteyi görmüyor ama su şöyle biraz açılmaya başlayınca iyi oluyor. Birde dolunay varken sabah gün ışımadan bir iki saat önce deneyin dolunay ışığında beyaz renk sahteyle levrek aldım daha önce. Balıkçı tulumuyla suya girip akarsudan denize doğru atıyorum bu şekilde istediğim noktaya atış yapıp direk suyun içinden yüzdürüyorum sahteyi bende lemigo marka tulum var sağlam kaliteli 2 senedir kullanıyorum birde pollyboat markanın tulumlarıda güzel.

9. baraküda007

baraküda007 fatih

meteoblue.com buradan ayrıntılı hava durumunu takip edebilirsiniz rüzgârın hızı yönü basınç ay'ın gün gün boyutunu burada gösteriyor dolunayı kaçırmam dolunay ışığında giderim levrek avına sabah suyunda. Hafif Poyraz eserken deneyin birde dalgalar kıyıya geldiğinde köpük köpük bembeyaz oluyor ya işte o köpüğün içinde levrek avlanıyor köpüğün içinde kamufle oluyor bunu bizzat defalarca iskeleden gördüm levrekler köpüğün içinde kefal yavrularını avlıyorlar

10. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    bilgiler için teşekkür ederim eline sağlık

11. nester

nester Ersin

hocam eyvallah saol

12. baraküda007

baraküda007 fatih

Rica ederim arkadaşlar rastgele reeling

13. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    birde sormak istediğim birşey daha var aklıma yeni geldi yazın insanların yüzdüğü yerlerde kışın ve bu mevsimlerde levrek olurmu yoksa insanlar yüzüyor yazın diye oralara hiç gelmezmi

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Mera uygunsa insanların yüzdüğü yerlerde yaz kış levrek bulunur. Hatta yazın levrekle göz göze geldiğimiz bile vardır. :D Şnorkelle yüzüyordum levrekle 3-5 saniye bakışmıştık. :p

Mera uygunsa yaz kış deneyebilirsin. Israrlı ol, birkaç kez boş döndün diye burada levrek yok deme yeter.

Önceki mesajlarını da okudum. 50 - 100 cm derinliği olan bir akarda levrek bulunur. Çok daha sığ sulara bile girer levrek.

Mevsim itibariyle hareketli (su üstü) sahtelere yönelmende fayda var. ;)

15. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    teşekkürler ilgi alaka çok güzel :D birde ip misina tavsiye verirmisiniz ince ama sağlam bişey olursa sevinirim

16. baraküda007

baraküda007 fatih

17. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    teşekkür ederimde bu benim oltanın makinası kadar fiyatli :D daha ucuz bişey yokmu nanofil falan duydum nette araştırırken o nasıl birşey

18. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Pathos open pro 90 - Surf Mill - TRex 425 - V System 2,40/2,70 te
    Favori Makine:
    Okuma RAW2 55/65- Shimano Exage 2500FC
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    makina marka/model/boyut?

19. ErçinAkdemir

ErçinAkdemir Erçin

En İyi Avı:
    levrek 4kg200gram
    Shimano Catana 4000FC

20. nester

nester Ersin

peki mendrekler içleri için ne diyorsun?? var mı oraların da bir sırrı?