levrek avım????????

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mjerome28 tarafından paylaşıldı.

1. mjerome28

mjerome28

arkadaslar adana seyhanda levrek avına gittim...oltamda sadece zargana topuna baglı beyaz kasık kullandım(zargana topu kasık arası 1,5 metre)...makinalı oltayla avlamaya calıstım...zıplayan levrekleri gordum ancak bi turlu avlayamadım...sizce nerden kaynaklanıyor olabilir???yada sansımız mı yoktuu?saaatte aksam 5 -8 civarıydı...tesekkurler

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
  3. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Aramıza Hoşgeldin, keyifli paylaşımlar...

4. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hoşgeldiniz :)

5. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Aramıza hogeldin. Seyhan nehrinin neresinde avlandın bilmiyorum ama, denize döküldüğü yerde çok büyük levrekler tutalirsin. Orayı denemeni tavsiye ederim. Eğer şehirde avlanıyorsan, o zaman sen tatlı su levreği avlamak istiyorsun. Tavsiyem kaşık yerine "curly tail" dedikleri, kuyruk kısmı kıvrımlı olan ve oltayı çektikçe kuyruk sallayan silikon balık kullanmandır. Eğer Çukurova Elektrik şirketinin suyu bıraktığı yere yakın yerlerde avlanırsan iyi sonuç alacağını düşünüyorum. Kaşık kullanman durumunda sazan ve yayınlar musallat olur oltana. Kaşık kullanmakta ısrarcıysan sana tavsiyem, kaşığı şamandırasız(topsuz) kullanmandır. Özellikle yukarıda bahsettiğim silikon yemler çok iyi avcıdır. Yeşil renkli olanlarını veya sarı olanları kullanmanı tavsiye ederim , ama yeşil bir numaradır. Rastgele.

6. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    aramıza hoş geldiniz

7. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

merhabalar. bende seyhanda avlaıyorum acaba nerden avlanıyorsun? yarın sabah dilberler sekisinin yukarısına gidecem. levrek,yayın için canlı balık bırakıcam. yemlikleri gallerianın arkasından alıp gidicem. av bayiilerinde prenses adıyla satılan silikon şasi var beyz olanı iyi iş yapıyor!!

8. mjerome28

mjerome28

yarın 2 gibi bende oralardayım koprunun oteki tarafında..hemen koprunun altında makineliyle avlanan biri gorursen o benim..haberin olsun..gorusmek uzerebide dcanlı balık nerden buluosun kardes?

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hani dün de bahsetmiştim ya bugün bir kez daha bahsedeyim istedim. Hoş geldiniz yeniden:):):)

10. mjerome28

mjerome28

TAMAMMI?:d..YA hersey iyi guzelde ben cevaplardan tatmin olamadım arkadaslar???zargana topundamı bir sorun var acaba?

Son düzenleme: 17 Kasım 2007
  11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Smileylerde iyi durmuş hani:)
    Eee bir daha hoş geldin :D

12. mjerome28

mjerome28

Benim yaptığım oltada şamandıra olarak zargana topu kullandım 1-1.5 metre uzattım ucunada kaşık taktım.(Yok iğne yoktu bu arada balığın topa takılmasını bekliyordum:D:D:D Olur mu öyle şey kaşıkta iğne var tabi çok güldüm)at çek yaparak avlanmaya çalıştım.Sizin önerdiğiniz tatlı su levreği takımı varsa yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 18 Kasım 2007
  13. deniz levreğimi avladınız tatlısumu:confused: ben burayı anlayamadım tam:(

birde yukarıdaki cevabı yazdığın arkadaş (N@mık)balık tutmayı pek bilmez..mazur gör:p:p:D :D :D

14. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    .

çok yaşayın siz varya! yemlikleri gallerianın orada içe doğru havuz gibi bir yer oluşmuş oradan şamandıra ucuna sinek iğne ile alıyorum. duvarın kenarında çimler var bir sopayla onları kaldırırsan solucan var bol yada ekmek al migrostan ezmeden tak iğneye bir saat içinde canlı balıkların hazır!
    geçen gün vazgeçtim sadece gallerianın arkasında şamandıra ve dip oltası attım iki üç küçük balık çıktı nerdeyse hapsini attım geri! nerdeyse diyorum biri ölmek üzereydi bende dayanamadım ordaki dünyalar tatlısı kediye verdim oda afiyetle indirdi mideye!
    at çek yapacaksan av marketlerinde satılan beyaz yeşil renklerde silikonlar var onlardan alıp tatlı su için zokalar var ona takarsan iyi sonuç alırsın!

15. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mümtaz kardeş aramıza hoş geldin.

16. disli_levrek

disli_levrek Gürcan

Favori Kamış:
    olta,Banax SX 5000
    En İyi Avı:
    2.5 kg sudak nevşehir kızılırmak
    Silikon yem en iyisi

Şubatta geleceğim Adana ya regülatörün aşağısında iyi levrek var diyorlar. Av için en iyi yöntem at çek. Silikon yem ve zoka kullan.silikon yem ile makina misinasının arasına hareketli kurşun koy ve bir tane fırdöndü tak. balıklar senindir. Eğer balık varsa kesin yakalarsın.

kızılırmak sudak avımız[​IMG]

iyi avlar diliyorum

17. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    senin gördüğün zıplayan balıklar kefal olmasın sakın levrek pek zıplamaz da :D