arkadaslar adana seyhanda levrek avına gittim...oltamda sadece zargana topuna baglı beyaz kasık kullandım(zargana topu kasık arası 1,5 metre)...makinalı oltayla avlamaya calıstım...zıplayan levrekleri gordum ancak bi turlu avlayamadım...sizce nerden kaynaklanıyor olabilir???yada sansımız mı yoktuu?saaatte aksam 5 -8 civarıydı...tesekkurler
http://www.balikavi.net/forum/profil...=editsignature Merhaba, aramıza hoş geldiniz. Yukarıdaki linkten imza ayarlarınızı yaparak, isim, yaş, bulunduğunuz şehir ve kan grubu bilgilerinizi belirtirseniz seviniriz. Keyifli paylaşımlar.
Aramıza hogeldin. Seyhan nehrinin neresinde avlandın bilmiyorum ama, denize döküldüğü yerde çok büyük levrekler tutalirsin. Orayı denemeni tavsiye ederim. Eğer şehirde avlanıyorsan, o zaman sen tatlı su levreği avlamak istiyorsun. Tavsiyem kaşık yerine "curly tail" dedikleri, kuyruk kısmı kıvrımlı olan ve oltayı çektikçe kuyruk sallayan silikon balık kullanmandır. Eğer Çukurova Elektrik şirketinin suyu bıraktığı yere yakın yerlerde avlanırsan iyi sonuç alacağını düşünüyorum. Kaşık kullanman durumunda sazan ve yayınlar musallat olur oltana. Kaşık kullanmakta ısrarcıysan sana tavsiyem, kaşığı şamandırasız(topsuz) kullanmandır. Özellikle yukarıda bahsettiğim silikon yemler çok iyi avcıdır. Yeşil renkli olanlarını veya sarı olanları kullanmanı tavsiye ederim , ama yeşil bir numaradır. Rastgele.
. merhabalar. bende seyhanda avlaıyorum acaba nerden avlanıyorsun? yarın sabah dilberler sekisinin yukarısına gidecem. levrek,yayın için canlı balık bırakıcam. yemlikleri gallerianın arkasından alıp gidicem. av bayiilerinde prenses adıyla satılan silikon şasi var beyz olanı iyi iş yapıyor!!
yarın 2 gibi bende oralardayım koprunun oteki tarafında..hemen koprunun altında makineliyle avlanan biri gorursen o benim..haberin olsun..gorusmek uzerebide dcanlı balık nerden buluosun kardes?
TAMAMMI?:d..YA hersey iyi guzelde ben cevaplardan tatmin olamadım arkadaslar???zargana topundamı bir sorun var acaba?
Benim yaptığım oltada şamandıra olarak zargana topu kullandım 1-1.5 metre uzattım ucunada kaşık taktım.(Yok iğne yoktu bu arada balığın topa takılmasını bekliyordum Olur mu öyle şey kaşıkta iğne var tabi çok güldüm)at çek yaparak avlanmaya çalıştım.Sizin önerdiğiniz tatlı su levreği takımı varsa yazarsanız sevinirim.
deniz levreğimi avladınız tatlısumu ben burayı anlayamadım tam birde yukarıdaki cevabı yazdığın arkadaş (N@mık)balık tutmayı pek bilmez..mazur gör
. çok yaşayın siz varya! yemlikleri gallerianın orada içe doğru havuz gibi bir yer oluşmuş oradan şamandıra ucuna sinek iğne ile alıyorum. duvarın kenarında çimler var bir sopayla onları kaldırırsan solucan var bol yada ekmek al migrostan ezmeden tak iğneye bir saat içinde canlı balıkların hazır! geçen gün vazgeçtim sadece gallerianın arkasında şamandıra ve dip oltası attım iki üç küçük balık çıktı nerdeyse hapsini attım geri! nerdeyse diyorum biri ölmek üzereydi bende dayanamadım ordaki dünyalar tatlısı kediye verdim oda afiyetle indirdi mideye! at çek yapacaksan av marketlerinde satılan beyaz yeşil renklerde silikonlar var onlardan alıp tatlı su için zokalar var ona takarsan iyi sonuç alırsın!
Silikon yem en iyisi Şubatta geleceğim Adana ya regülatörün aşağısında iyi levrek var diyorlar. Av için en iyi yöntem at çek. Silikon yem ve zoka kullan.silikon yem ile makina misinasının arasına hareketli kurşun koy ve bir tane fırdöndü tak. balıklar senindir. Eğer balık varsa kesin yakalarsın. kızılırmak sudak avımız iyi avlar diliyorum