yaklaşık 10 gün önce gittiğimiz bir av, fotoları anca yeni ekleyebildik..avlak izmir tuzla..... remzi kardeşimle beraber çook uğraştık, sanırım uğraşlarımıza değdi ... kg lar 2.400 1.900 8.00 gr..... olta çeşidi bildiğimiz kurşunsuz bırakma yem kayabalığı. inşallah sizlerede denk gelir. rastgelsin.....
Çok kere soruldu kayabalığı yemlik olarak kullanılabilir mi diye? Ben de çok merak ediyordum. Biraz bilgi vermeniz mümkün mü acaba kayabalığının yemlik olarak kullanılması hakkında? Özellikle kayabalığı ile mi avlanıyorsunuz yoksa diğer yemlik balıklar mevcut olmayınca mı kullanıyorsunuz?
kayabalığı levrekte verimli bir yemdir. ancak adı üzerinde kayabalığı taşlık yerde atarsanız taşların kayaların altına kaçar . benim kullandığım kayabalığının bir cinsi çamurda yaşıyor o sebeptende kayaların altına fazla kaçmıyor buralarda kolyoz da deniyor kırdeniz tuzla mavişehir tarafından çıkıyor türkiyede başka biryerde olduğunu duymadım . eğerki yakalayabilirseniz kefalin ufağı gamit çoook iyi iş yapıyor isparoz sargoz gopez lidaki gibi beyaz balıklar da verimli. şu sıralar ufak balık kıyılardan açmaya başladı hem açığa gidiyor hem farklı meralara doğru hareket ediyor ..işte o ufak balıkların uzaklaştığı bölgelere canlı ne atarsan at yer iri teke karides de mükemmel iş yapar zaten levrek onu görmeden o levreği görür başlar çakmaya anlıcağın kendi kendini gösterir ve yem olur avı çoook bereketlidir en irilerinide canlı karides bulursan onunla yakalarsın... rastgelsin
Tebrik ederim. Yemlik balık horozbina mı merak ettim? Keşke bir fotografı olsaydı. Yemi takış şeklinizi de merak ettim ayrıca. Gerçi kaya balığı ailesinden balıklar kolay kolay ölmez, iyi bir levrek yemi olurlar ama gene de daha zengin içerik olsaydı diye düşünmeden edemedim. İğne boyu, kasnak mı kullandınız, kamış makina mı vs.vs.
Yemlik olarak horozbinada olur kolyozda olur,ben ikisinide kullanıyorum.Bu balıkları kuyruktan,sırttan ,kulaktan takabilirsiniz.Fakat en iyi kulaktan takılarak kullanılır çünkü kuyruktan takarsanız kendini gömer kolyoz,kulaktan büyük iğne takarsanız kendini gömemez.Kulağın iç kısmından iğneyi batıracaksınız.İç kısımda kıkırdaksı bi et bölmesi vardır,dikkat edince görülür buradan iğne kolayca karşıya geçer.Kulağın başka yerine denk gelirse kolay batmaz iğne.bu balıkların gözü geceleyin kıpkırmızı parlar ve gece levrek onu uzaktan farkeder özellikle bu mevsimlerde olmak üzere aslında her mevsimde gördüğü zaman affetmez.
Bilgiler için çok teşekkürler. Kolyoz Uskumru'nun yakın akrabası bir türün adıdır aynı zaman da biliyorsunuz. İzmir'de de çok yaygın bir tür. İki farklı türün aynı bölgede aynı isimle anılması çok ilginç .
İzmir bölgesinde kolyoz diye isimlendirilen balık uskumrunun akrabası olan türün dışında aynı zamanda bir tür kaya balığı.Yani her iki türede kolyoz deniyor.Bunlardan bu konuda geçen yemlik olarak kullanılan kaya balığı olan tür.Biidiğiniz kaya balığı bu balık ve İzmirli avcılar ona kolyoz diyorlar.Bu balığı genelde paragatcılar canlı yem olarak kullanıyorlar.
Teşekkür ederim bilgiler için. Aslında zaman zaman sık olmasa da bu yöntemi kullandığımız oluyor. İsparozla, levrek tuttuğumuz da oldu. Dikiş atar şekilde sırttan takıyoruz isparozu genelde. Ben burundan da takmaya başladım, bazı arkadaşların önerisiyle. Kulak dediğiniz balığın solungaçı sanırım Eğer solungaç zarar görürse yemlik balık çabuk ölmez mi? Kaya balığı ve akrabalarını hiç kullanmadım yemlik olarak. Onların takılma şekli belki farklıdır, belki bir püf noktası vardır falan diye soruyorum sorularımı. Kolyoz dediğiniz balık, kaya balığının bir akrabası sanırım ve gerçek kolyoz değil. Bir fotografını görmek isterdim esasen. Denk gele tutarsak, aklımızda olurdu. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
hayırdır Volkan çabuk pes etmişe benziyorsun,canlıya mı dönecen not: sahte balık ile avlansa bu raporu alkışlardırm...
.İsparozla levrek tutulur fakat levrek herzaman isparozu yemez çünkü isparoz ve benzer türlerin sırtı dikenlidir.Levrek genelde aç ise tercih eder.Ama kolyoz ve horozbinada bu sırt dikenleri zararsız olduğundan levrek bu balıkları lokum gibi yutarmrsparkle yeterki görsün.Bu arada bölgenizde kaya balığı var ise bunada hayır diyeceğini düşünmüyorum,zaten kolyoz dediğimiz balıkta kaya balığı.Kaya balığını gezer kurşunlu bir kulaç köstek olacak şekilde hazırlanmış oltaya kulağından tak ve at.Attığın bölgede kaya olmasın yeter.Açıklığada atabilirsin,açıklık yoksa direk eriştenin içine at,levrek otun içinde gece gözünden buluyor onu.Dediğim gibi kaya olmasın yeter.Kaya olan bölgede bile kaya balığıyla levrek alırsın fakat balık alma şansın azalır.Bu arada arkadaşın konusunu çok böldüm özür dilerim
Başarılı olmuş ve limitler dahilinde avlanılmış bir av abi. Farklı stil diye niye alkışlamıyorsun ki hihi hihi hihi Yemlik balık tutmak bile başlı başına bir iştir aslında. Göründüğü kadar kolay değil. Yok be abi, pes ettiğim falan yok, daha başlamadık ki pes edelim. Ha arada atçeke gidiyorum ama biliyorum ki balıklar ispendek %90. Çok asılmıyorum avlara o yüzden. Zamanı gelince asılacam... Şu sıra teleskobik 2,70 ve üstü hafif kamış bakıyorum, pratik olması lazım. Sert havada falan rahat taşınmalı ve kullanılmalı, daha ileri atmalı. Bi kamış gözüme kestirdim ama konu açsam stok tehlikeye girecek. Alınca açarım konuyu. Soru sormamın sebebi, bazı zamanlarda mesela şu sıralar ve bahar ayında mart ve sonrasında bırakma takımıyla avlanmak daha avantajlı. (Gerçi canlı yemle avlanmak hep avantajlı ama ben tercih etmiyorum ) Sene de 2 veya bilemedin 3 kez kullanacağım yöntem için bile olabildiğince bilgilenmeye çalışıyorum.
Maşallah, Tuzlada ,ragıp paşa dalyanı önünde ,kırmızı ,yeşil fenerde ,homa dalyanı açıklarında,çakalburunda ,pita taşında çok kereler avlanmama rağmen ,zor olduğu kanaatince hiç canlı yemle (yengeç mamun hariç)avlanmadım,ama bereketli avlar verdiği aşikar, Canlı yemin özellikle levrek yaklaştığında kaçmak için çeşitli varyeteler yaptığını çok duymuştum sizinde dediğiniz gibi ama bir kere olsun nasip olmadı Avınız bol ve daim olsun RASGELE
tebrikler güzel balıklar almışsınız fakat şunu öğrenmek istiyorum kayabalığı dediğinizin fotoğraflarını internetten temsili olarak bulup link atabilirmisiniz bizim buralarda kaya balığı dedikleri balığı deniyorum hiç tık yok bahsettiğiniz balıkla aynımı ayrımıdır acaba bakmak için
bu ufak bi kare alkışlanacaklarıda koyarım da laf eden çok oluyo rapala işine gelince dünya kadar rapala silikon aldım spin kamış makina aldım shimano uğraşamıyom onlarla canım sıkılıyo