selam arkadaşlar bir hafta aradan sonra haftasonu avı için denize inildi her zamanki gibi daha önceden fizipilite çalışmalarından yararlanılarak yer seçimleri yapıldı bölgede çok büyük levreklerin olduğu önceki avlardaki yaşanan saldırılarda biliniyor acaba bu sefer alınabilecekmiydi heyacanı ille malzeme seçimiyle denizin oluşumu beklendi denizin oluşumu tam 3 saat sürdü bu sırada avlak bölsesi bozulmasın diye bir tek atış yapılmadı ama zaman kısalıyordu,ni tekim deniz posusyonunu aldıktan sonra atışlar başladı geriye 1 saat kalmıştı levrekler mevsimin ve dönemin verdiği olumsuzluklarından dolayı isteksiz saldırılar veriyor ama almıyordu böyle olması normaldi oltaların kaldırması şüpeli çok büyük saldırılar alınmasıyla beraber cumartesi günü 3 balıkla o gün bitirilmiş bir sonraki güne heyecan ile geçilmişti saat 9 da av bitirilmiş avlak yeri terketilip bir kahvaneye geçilmiş keyif ile çaylar içilirken günün yorum ve kıritiklri yapılmıştı yarın sabah buluşmak üzere dağıldık bir gün sonra pazar günü aynı seneryo tekrar yaşanırken bu sefer orta boy bir levrek oltayı kapmıştı,tek korkulan .oltalarımız 3 kiloluk levreklere göre malzeme seçimi yapılmış şimdiye kadar başarıyla alınmıştı ama avlakta çok büyük balıklar vardı ya gelirse ne yapılacaktı.çünki balıklar tek hamlede alıyor alamassa vaz geçiyordu iyi olan şuydu fazla direnmiyor istenildiği gibi yönlendirme yapılabiliyordu 0.18 ip misina rapala seçimi ise duruma göre devamlı değiştiriliyordu .. avdan fotolar <script src='http://img814.imageshack.us/shareable/?i=levrekci.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript> Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Yeterli olmasa da başlangıç için iyi bir ilerleme sayılabilir. Gördüğünüz gibi resimlerle alakalı birkaç kalem birşeyler yazmanız resimleri bizim için daha anlamlı kılıyor. Daha iyilerine rast gele....
Sayın ömer43, Sahte yem ile levrek avlamanın sırrını çözmüş olduğunuz hem yazdıklarınızdan hemde fotoğraflardan kolaylıkla anlaşılmakta. Sizi tekrar kutluyorum. Sormak istediğim bir iki husus var. Bunlara cevap vermek istemeyebilirsiniz, o sizin tercihiniz olacaktır. Avcılıkta bazı zaruri kıskanmalar olmalıdır ve de iyidir. Ben zamanında iyi balık alınan bir barınağa otobüs tutup İzmirden avcı geldiğini biliyorum. O hücumdan sonra barınağın yerlileri de talandan nasip almış ve zararsız avcılara da tavır koyar olmuşlardı. Ayrıca "haramiler" diye adlandırılabilecek yapıdaki kişilere yol göstermemek doğal hayata saygılı herkes için bir vazife olmaktadır. Sorularıma gelirsek : 1) Ava başlayacağınız deniz ne şekilde olacak ( tabir-i caizse tahta gibi ise mi olta atmıyorsunuz, çırpıntı lazımsa kabaca ne ölçüde olanı uygun sizce. Hava nereden gelirse iyi netice almaktasınız. Poyraz- lodos gibi kabaca sorayım). 2) Sahte yemi ne kadar uzağa atmaktasınız ve de yardımcı bir ağırlık kullanmaktamısınız ( kurşun, top, vb.). Şunu da ilave edeyim, fotoğraflarda yer alan takımlarla büyük de taktırırsanız endişe etmeyin onu kıyıya alabilirsiniz. Ancak debriyajı iyi ayarlamalısınız ve de telaşlanmamak şartıyla. İyi avlarınızın devamını dilerim.
Sevgili Ömer Levrekle ilgili raporlarını dikkatle izliyorum. Günün şartlarına göre elbette başarılılar. Bu kere anlatımında bence daha olumlu olmuş. Şahsen inanıyorumki, çok daha başarılı avların adamı olacaksın. Sevgiyle kal
ömer abi yine döktürmüşsün bravo yakışır sana abi.hani bizim malum mekan varya abi ayın 22. sabahı saat beşbuçukta bitane kaçırdım ki hiç sorma ama yoklamaya devam oradan balık alıcam abi.tabi öğrettiklerin doğrultusunda.saygılar..
teşekkürler VEDAT hocam , ben, atçek sitilinin yüzeysel yemlerini kullanıyorum ,bu sezon birkere olsun gagalı veya slikon atmadım belki deneyebilirdim ,ama benim için balığın yemi alma şekli önemli o anı izlemem gerekiyor.bir dönem var balık arkasından geliyor,kimi zaman almıyor kafa atıyor,kimi zaman terettütlü alıyor .kimi zaman ise hiç düşünmeden allah ne verdiyse..yani ..bu dönemleri ayırmaya çalışıyorum konu başlıkları olarak sizin ekleyebileceğiniz .bir konu varmı acaba,yani ay takvimi ,eş arama üreme.gelgit gibi..şimdiden teşekkür ederim değerli hocam..
değerli arkadaşım ilgilendiğin konular bu işe yabancı olmadığını gösteriyor .BENCE .tahta gibi denize olta atıyorum yalnızzz,kendimi denize göstermemek kaydıyla ,çırpıntıise denizin içini göremiyecek kadar,havaise arkadan essin de ne olursa olsun.yardımcı ağırlığı kesinlikle tercih etmiyorum ne kadar şeffaf olursa olsun balık onu görüyor ve işi bozuyor ,derim,.balık benden ne kadar uzaktaysa o kadar rahat ve saldırgan oluyor ,o yüzden oldukca ileri . ustamın kullandığı bir alman atasözü .bilgi paylaştıkca yücedir ...ama resimler de gördüğü halde daha önceki konularda işlendiği halde sırf sormak için soru soranlar.hele birde zarganalar ve kurbağalar varki..ja? en güzel avlar senin olsun.
misinam dan memnun değilim çok enayilik yaptı hen kusma hemde yıpranma gibi isim verirsem olmaz onu kendin beğen,ok?
Avınız için tebrik ederim. Acaba kullandığınız takım (kamış, makine,misina) ve sahteler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Sayın ömer43, Cevaplarınız için teşekkürler. 5-6 yıllık aradan sonra ilk geçen hafta elle ve yemli avlanmayı unutarak, kamış ve makina ile ucuz sahteler attım çektim denize. İki günde ikişer saatlık uğraşmada tek tık olmadı tabii çünkü ağırlık kullandım ve de sahtelerim özenle seçilmemiş sahtelerdi. Bundan sonraki avda, hava arkadan gelecek, sakin yerler aranacak ve en mühimi ağırlık kulanmayacağım. Bu durumda biraz irice bir sahte seçmem gerekecek. şansınız bol olsun.