levrek beklerken kocaman taş geldi:(

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında gece_denizi tarafından paylaşıldı.

1. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    slm balıkcı dostlarım akşam başımından geçen olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.ben ve özcan hocam levrek için baya bir uğraş göztermekteyiz.akşamda gene ikimiz levrek için iskeledeki yerimizi aldık.3 olta ben açtım,3 oltada özcan hocam actı ve 6 olta attık.yem olarak daha önceden yakalamış olduğumuz kaya balıkları vardı onlarda delik bir bidon ile denize salmıştık canlı kalsınlar diye.ve kaya balıkları takıp oltaları hazırladık ve hepsini attık başladık beklemeye.biz iskelenin orta kısmındayız ve uç kısmındada istavrit yakalayanlar var biz burada şip şip deriz 6 metrelik makınasız uzatma kamışlarla yakalanıyor ışık altında istavrit.neyse bir ara özcan gitti baktı ben bizim kamışları bekliyorum ama tık yok hocam gelincede ben gittim bakmaya can sıkıntısından geldim ama bir kıpırtı yok.bu arada rüzgarda baya kuvvetli şekilde esiyor dalgada var.neyse canlıları atalı neredeyse 2 saat oldu tık yok özcan hocam bunları yengeçler var onlar arada canlı kaya balıklarını öldürüp yiyorlar öyle birşey olduysa yemleri yenileyelim dedi.o oltaları cekip baktı hepsi yaşıyor cüneyt dedi tekrar attı.sonrada ben başladım çekmeye birinciyi çektim yaşıyor tekrar attım,ikinciyi çektim ondakide yaşıyor ve onuda attım tekrar ve filmin başladığı kamışı çekmeye başladım ve boşta olan misinayı çekiyorum ondada birşey yok ve makina ağırlaşmaya başladı kamış başladı eğilmeye ben kamışı kaldırıp indirirken makınayı sarıyorum uçunda kesin birşey var sakın bir şekilde telaş yapmadan çekiyorum.ve misina iskele altından gelmeye başladı ben çekiyorum oda kamışı çekiyor.sonra özcan hocama seslendim özcannn diye koşarak geldi kamışı 2 kat olmuş iskele altına doğru olduğunu görünce hemen kepçeye sarıldı ve kepçeyi suya indirdi başladı beklemeye ben çekiyorum o iskele altına çekiyor dalganında etkisi ile balık var dedim ben çekiyorum oda balık gibi çekiyor dalganın etkisi ile bu arada tabiki başımız oradakilerle doldu kimi iskele altına kaçırma direklere dolar kopartır misinayı diyor kimi elle çekelim diyor hen komiği görmedikleri balığın kilosunu bile söylemeleri 5-6 kilodan :)aşağı değil diyorlar kulağıma geliyor sesler ben hala mücadele ediyorum özcan ocam cüneyt nere gitmiş bu dedi ama makina santim santim sarılıyor özcan hocam hazır vaziyette kepçe ile bekliyor ve hen sonunda takımdaki gezer kurşun göründü hocam neredeyse geldi dedim kurşundan sonra bir kulaç kalıyor iğneye birde su üstüne çıktı odaa ne kocaman bir TAŞ iki avucum ile taşı ançak avuçluyorum ve ona yapışmış 2 metreye yakın kuvvetli ip gibi kahverengi yosun benim kaya balığı git yokuna dolaş taş ağır yosunda kuvvetli kopmuyor çek allahım çek balık diye.neyse böyle bir anı yaşadık akşam.iç yoktan güzel bir heyecan oldu ve tüm iskelede gecenin olayı olarak gece karanlığına gömüldü gitti.saat 12 de ben takımlarımı toplamaya başladım ve hen son çıkarken iskeleden taşıda tekrar denize attım ama yosunlarını ayıklayıpta ne olur ne olmaz 3-5 gece sonra tekrar yakalamak var.böle bir olay yaşadık akşam balıkcı dostlarım inşallah bundan sonra sizlerle balık hikayesi ile buluşuruz.

2. simendifer

simendifer Sennur

Taşı öpüp suya öyle bıraksaydın, asıl amaç o heyecanı yaşamak değil mi zaten? :) Bütün sahili heyecanlandırmaya yetmiş güzelim taş daha ne olsun. Bir dahakine de taş beklerken levrek çıkar kısmette varsa. ;):) Bereketli avlarınız olsun inşallah, rast gelsin. :)

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Taşın bi fotoğrafını çekip raporlasaydınız keşke :) Bence çorbasını denemekte fayda var.

Bende at çekte çok takta kütük çektiğim olmuştur. Kütükte öyle yüzerki levrek gibi kafa atar suyun içinde:)

4. gece_denizi

gece_denizi cüneyt

Favori Kamış:
    pelikan 15-40 gr atarlı kamışım
    Favori Makine:
    pelikan 28 robin makinam
    En İyi Avı:
    2 kilo kalkan ve 4,5 kg levrek.
    :)

vallahi resmini çekmek aklıma gelmedi gelseydi onuda yapardım.işyerinde abiye anlattım oda kaynatım çorbasını için dedi:D gülermisin ağlarmısın.

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bir daha ki sefere inşallah umduğunuz avı yakalarsınız.

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Yemlik kaya balığı gitmeden önceki son muzipliğini yapmış. Olsun yarattığı heyecan yeter.

7. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Birdaha nasip olmasın dileğimle, bende yemli olta ile iç çamaşırı çekmiştim ,suyu çektiği içinde bayağı ağır gelmişti herkes pür dikkat çıkacak balığı beklerken iç çamaşırını gördüklerinde benimle ne makara yapmışlardı.

8. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Maç için İstanbul a gittiğim günlerden birinde Eminönünde balık ekmek yiyordum. Orada balık tutanlardan brinin kamışını iki kat görünce tabii merak ta var, hemen başına gittim. Tabii gelen başka kişilerde oldu. Adam o kadar telaş içersinde kocaman bir patlıcan çekmişti. Ama ne güldük. Tüm civardakiler kahkahaya tutuldu. Hatıra fotoğrafı çektirenler bile oldu. Bence sende şanslı insanlardan birisin en azından o heyecanı yaşayabildiğin için.

9. mertcan41

mertcan41 mertcan

Favori Kamış:
    alb60
    "balık gelmeden önce kilosunu tahmin edenler vardı 5 yok yok 6 kg.":D:D Denizden ne çıksa yenirmiş buda senin nasibinmiş AFİYET OLSUN....:D:D