Levrek Cenneti - Gönülsüz Levrekler

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar selamlar,

Akdeniz'de bir mendirek keşfettim. Bu mendirekte kefalden çok levrek var. Gözlerinizle görebiliyorsunuz rahatlıkla. Hele akşam hava karardığında mendireğin ışıkları yanınca hayvanların sürü halinde 5-10 metre önünüzden geçişini hayranlıkla seyrediyorsunuz. Burası tek kelimeyle bir levrek cenneti...

İnsanlar canlı teke ile ya da çarpma takımını sardalyaya sararak günde bir kaç tane levrek alabiliyorlar.

Ancak bu levrekler sahte ile yalnızca güneş doğarken ve batarken avlanabiliyorlar. Günde bu levrekleri kandırabileceğiniz sadece 1 saatiniz var yani. Gece sahteyi hayvanların içinden geçiriyorum. Bazen peşinden geliyorlar ve bazen 5 cm kadar yaklaşıyorlar sahteye ancak kesinlikle son hamleyi yapmıyorlar.

Denemediğim sahte kalmadı. Çeşitli rapalalar, ragloular, silikon karides, savage gear sandeel slug...

Acaba bu hayvanların sahteye hamle yapmalarını nasıl sağlayabilirim?

2. ozkan79

ozkan79 özkan

hızlı sarım sert aksiyon,

birde poper sahteleri dene onları biraz kışkırt hihi hihi

öyle bir kışkırtki buraya kadar gelsinler :laughing: :laughing:

Rastgele fatih.

3. Ne şans.
    Balığı tanıyabilmeyi sağlayacak bulunmaz bir fırsat.

4. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    sen de yerini ben gelip göstereyim sana
    :)))))))))))))))))))

5. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Şeffaf içi su dolabilen top arkasına 3lü, 5.5cm raglou denedinmi dostum?

6. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    eğer mekanda sardalye sürüsü varsa sahteye yediremezsiniz.ben yıllardır görüyorum o sürüleri...:)...el sallayıp geçiyorlar :D

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Pek şansın yok Fatih :D O balıklar kolay kolay atlamaz birşeye, tecrübe ile sabit :) Küçük bir popper ın varsa balıkların herhangi bir canlıya saldırı anını beklemelisin (ölme eşeğim yaz gelsin :D ) Tam o sırada attın attın, atamadın baktın :D Rastgelsin. Artık bir rapor bekliyorum :)

8. Querorz

Querorz Fatih

Anlatmak istediğim her şey sorulmuş sanırım :) . O yüzden toplu bir cevap vereyim.

Raglou denemesi yapan pek çok kişi vardı. Ben de jighead kullanarak bir kaç kere denedim raglouyu ancak rapalanın gördüğünden daha fazla rağbet görmedi maalesef :) .

1 adet popperim vardı. 5. denemede bir kaza ile kaybettim. Popper kaybeden ilk avcı olarak tarihe geçtim :) . Popper'ı tekrar denemek lazım sanırım. Özkan ve İnan Abi popper diyorsa vardır bir hikmeti :) .

Bu gerçekten balığı tanımak için iyi bir fırsat. 2 adet balık yakaladım burda. Gözlemlediğim kadarıyla sahteyi balığın çok yakınından geçirirseniz sahtenin gerçek olmadığını anlıyor. Ancak balık uzaktan görürse sizin sahtenizi ve İnan Abi'nin söylediği gibi bir şeylere saldırmak için aranıyorsa, uzaktan hızla gelip bir anda saldırıyor. Ve hızlı sarım da önemli zannederim. Balığın sahteyi analiz etmesine fırsat vermemek lazım :) .

Zafer Abi, sen bana fark yaratacak bir yöntem öğret. Eğer işe yararsa söz veriyorum ki koordinatlarına kadar vereceğim meranın. :)

Süleyman Abi, merada sardalya yok ancak levreğin menüsünde yer alacak en az 10 tür balık mevcut.

Bu arada İnan Abi, rapor paylaşacağım ama limit altı çipuraları avlamışım teknede. Levreğin av limitine bakarken gördüm çipurada limit olduğunu :) . O yüzden raporu paylaşmam doğru olur mu bilemedim. Gerçi herkes biliyor benim limitler konusundaki hassasiyetimi. İade ettiğim lagosları görenlerden yine epey bir laf işittim :) .

Keşke Vedat Amca'dan da bir kaç öğüt alabilsem :) .

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    akdeniz ? ciftlik olmasın onlar.

10. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    tek iğneli şeytan oltası&canlı gümüş&canlı ilarya&canlı kaya balığı....yahut ilave olarak uzak atış yapılabilen şamandıra arkası&kaya kurdu&boru kurdu&çamur kurdu(canlı olması şartıyla) ile beraber yavaş sarımlarla at-çek

11. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ne cennetmiş be, hayellerimi süslemeye başladı, fatih en kısa sürede raporlarını bekilyoruz. umarım kandırırsın hepsini.

12. Gökhan Aydınlı

Gökhan Aydınlı Gökhan

Favori Kamış:
    Extreme Cast, Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    İçi mazot dolu, bir bidon
    Canlı yem kesin sonuç verecektir...

13. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    alabalık meps i kullanmalısın.kancasına boru kurdu (bol takmalısın)veya kurt familyasının diğer üyeleri...:)

14. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Bu bana mantıklı geldi, denemeye değer :)

15. Querorz

Querorz Fatih

Akdeniz'de levrek olması olağandışı bir durum mudur ki bunu düşündünüz? Akdeniz'in pek çok bölgesinde levrek avlandığını biliyorum.

Ben tatilimin bitmesine 2 gün kala keşfettim burayı. Aklım orada :D . Çok işim var ama 1 haftaya tekrar kaçacağım. İyi dileklerin için çok teşekkür ederim Hakan Abi :) .

Canlı yem kullanmamı tavsiye eden abilerime ithafen ; Yırtıcı balıkları doğal yemlerle avlamaktan hoşlanmıyorum. Karides ya da sardalya kullanarak dip oltasıyla bilerek ya da tesadüfen levrek alıyorlar burda. Ya da dediğim gibi kefal avlamak için kullanılan kıbrıs çarpma takımını tüm sardalyaya sarıp levrek alabiliyorlar. Ancak ben at çekle avladığım balığın verdiği başarı hissini hiç birine değişmem :) .

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    bu his bambaşka, helede kiloluk olunca eşsiz bir tad. levrek hiç yakalamadım ama lüfer gibi kafa atan, turna gibi gibi yol alan balık görmedim :)

17. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    River 98 su üstü, poperlar, şeffaf şamandıra arkasına silikon balık bunlar kışkırtıcı etkisinden dolayı daha etkili olabilir birde rapalanın 50 cm önüne tek köstek bir raglo ile denemeni tavsiye ederim.

18. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    canlı yem tercih etmiyorsan alabalık mepsinin üçlü kancasını çıkarıp en kaliteli silikon balığı (mümkünse 8-10cm arası)takmalı ve uygulamalısın...meps balığın dikkatini çeker silikon da yakalar...

19. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Fatih ben orda olsam suya atlar ellerimle yakalardım :) şaka tabi ki inşallah güzel bir rapor paylaşırsın

20. Altınoluk Denizi

Altınoluk Denizi Emre

Favori Kamış:
    Roder Titan
    En İyi Avı:
    4kg sarıkanat
    abi altınolukta levrek nasıl yakalanır cevaplarsanız sevinirim:D biraz alakasız mekanlar ama idk