Merhaba arkadasLar, bu boLumdeki cogu konuLara tek tek baktim makine seciminde. Ama her baLik icin ayri oneriLer yapiLiyor sanirim. Ben diyorum ki sabit bir konuda hangi makina, kamis secimi vs butcenize uygun secimLer gibi sabit basLik yapiLsa bence guzeL oLur dusuncesindeyim. BoyLece her seferinde boyLe konu kaLabaLigi oLmaz gibi. Ama bizim icin mahsuru yok her sekiLde yardim ederiz diyorsaniz siz biLirsiniz. GeLeLim benim konuma; Soke/Didim mavisehir'de geneLde on tarafLari kayaLik oLan, kayaLik derken yani orta ufak tasLar. Bunu dememdeki amacim eL oLtaLarinda zamaninda cok koptugu oLmustu. BoyLe bir yerde ve iLk defa kamis makina aLacagim icin geneLde az mesafeLere atiLan yerLerde cupra oLuyor. Daha uzakLarinda Levrek. 150-200 ytL butce iLe hangi kamis, makina veya baska neLer Lazim ise sizin verdiginiz biLgiLer dogruLtusunda not ederek baLikcidan aLmaya gidicegim. Ankara, uLus'tan aLicagim. Zaten didim'de canLi baLik yemi satanLarda vardi sanirim o konuda da rahatim. Birde oLtanin kopma ihtimaLine karsi nasiL bir yedekLik aLicagim? Ucu kac igneLi oLmaLidir? 70-80 metre atiLan makineLere baLigin vurdugu veya takiLdigi koLaymi beLLi oLuyor? Daha cok Levrek tutmayi yegLerim. Yani biraz daha uzak mesafeLere aticagim icin Levrek oLuyor geneLde. Simdi benim bu istedigim at, cek oLuyor dimi Birde oranin LevrekLer 150-250 gr agirLiginda sanirim. Deniz botu aLmayi dusunuyordum ama bazi kuLLaniciLarin tehLikeLerinden bahsetmesi beni tedirgin etti. Sonra kendi kendime madem 100-150 metre aciLacagim onun yerine makina aLayim ayni mesafeLere atar hemen hemen dedim. Acaba dogrumu dusundum? YardimLariniz icin simdiden tesekkur ediyorum.. EK: Netten biraz bakindim. Profesyonellere 40'lık ortaboy makaralı makina, 4.5:1 devir oranı, 9+1 rulmanlı, Alüminyum makara, çift grafit yedek makara Titanyum kaplı çevirme kolu, 0,35mm/200m misina kapasitesi, yaklaşık 450 gr ağırlık Fiyatı : 105,00 USD 127,61 YTL Birde Bu; 65'lik büyük makara, 4.8:1 devir oranı, 7+1 rulmanlı, Aliminyum gövde, Aliminyum geniş surf makara, grafit yedek makara, 320/0,40mm 420/0,35mm 680gr ağırlık, önden ve arkadan kalama, debriyaj sistemli, OKUMA'dan üst seviye ve en güçlü seriden makine bekleyenlere aluminyum çevirme kolu ergonomik el tutacağı, kolay katlanır kol sistemi, Dengeli rotor sistemi, Pirinç dişli takımı. Bu makineye satis yapan yerde 1 kisi yorum yapmis; ürün hakkında yapılan yorumlar: Ürünü yeni aldım ve bir kere kullandım. 25 lik çaparimin 20 si dolu halde istavrit çekerken 140 gr kurşunla beraber banamısın demedi. Makinenin bir turu 1 m sarıyor. Şiddetle tavsiye ederim. çok memnun kaldım. OKUMA ECLIPS EZ-65 MAKİNE EZ - 65 modeli, 4.5:1 devir oranı, 4+1 rulmanlı, 450/12, 340/15 260/20 misina kapasitesi, 720 gr ağırlık Paslanmaz Çelik dişli takımı kapaklı çelik 4 rulmanlı Geri dönüş rulmanı Geri dönüş kiliti makine makara aliminyum malzeme Fiyatı : 78,69 USD : 95,63 YTL Bu ürün hakkında yapılan yorumlar: 1: Okuma Eclips EZ-65 modeli sizi yarı yolda bırakmayacak bir modeldir. Ben üç yıldır kullanıyorum hiç sorun çıkarmadı. 2: İşte makina ! Tek kelime ile muhteşem, dişli sıyırma derdi yok korozyon derdi yok süper bir tasarim. EZ-90 modelini sabırsızlıkla bekliyorum . 3: herkese rasgele ben bu makinayı 2 senedir kullanıyorum çok harika makina herkese tavsiye ederim Sizce hangi secim bunLardan oLmazsada.
levrek için kullanılacak makineler hafif olmalı en fazla 300 gr.Benim tavsiyem mİtchell 300 xe.Türkiyede varmı bilemiyorum.Shakespeaere olabilir.Ama hafif olacak1, Deviri çok önmeli değil.Levrek için en önemli ozellik kalamadır.Kalama iyi olsun gerisiniğn boşver...
Bahsettiginiz modeL asagida arastirdim. YanLiz sahibinden yari fiyatina satiLik diye iLan gordum internette ve 80-85 ytL'ye yari fiyatina oLdugu yaziyor. Bunun disinda fiyat konusunda baska ipucLari buLamadim. Bu urun yayginmidir? Tam oLarak fiyati nedir? Baska tavsiyesi oLan arkadasLar varmi? Yoksa artik isi baLikci dukkanindaki kisiye birakacagim Tabi kendiside tecrubeLi isime yarayani vericektir ama yinede sizden fikir aLmak istemistim. Artik son 2 gunum, uLus'a gidip bakacagim. TesekkurLer.. FRANSIZ MİTCHELL ''e'' Serisi 300 Xe. 2008 MODEL ,AÇILMAMIŞ KUTUSUNDA, FRANSADAN İTHAL,BARKOTU ÜSTÜNDE.PİYASA FİYATININ YARISINA !!! İNANMIYORSANIZ ARAŞTIRIN VE ACELE EDİN.YALNIZCA 1 ADET MEVCUT... Ürün Özellikleri ; *2008 model,üstten kalama. *30 mm/185 metre misine kapasitesi *Vites oranı ; 5.1:1 *Bilya sayısı; 8 *Ağırlık ; 280 gr *Gelişmiş polymetric vücut ve rotoru. *Rahatlık Touch™ vücut tabakası, bütün gün rahat kullanım için *Acil hooksets için anında anti-reverse *Yüksek-performans dişli takımı, mükemmel donanım ağını garanti eder *Düzgün performans için Multidisc sürükleme sistemi *Fazla boyutlandırılan kefalet teli, kuvvet için silindiri çizer, dayanıklılık, azaltılan çizgi kıvırması sağlar HAFİF-GÜÇLÜ-SERİ OLMASI SEBEBİ İLE ÖZELLİKLE LEVREK VE EŞKİNA AVINDA İDEAL BİR MAKİNEDİR...
Aslında ben konuyu tam olarak anlayamadığımdan direk çözümsel bir cevap yazamayacağım..At-çek içinmi makine arıyorsunuz yani sahte balıklarla avlamak için yoksa yemli takımla beklemeli av içinmi makine arıyorsunuz..Bunu yazarsanız daha doğru önerilerde bulunabiliriz Bunun dışında levrek ile ilgili yazmak istediğim birkaç konu var..Aslında levrek kıyı balşığıdır..hemde kıyıda yakalanan balıkların başında gelir..Uzun mesafelerdede avlanmaktadır muhtemelen açıktaki bir sığlık yada kayalık bölgede yemlenen levreklerdir..Ancak hava rüzgarlı,deniz çırpıntılı ise levrek kıyıya çok yakın yerlere kadar sokulur.. At-çek makinelerinin hafif olması aslında bir kural yada verimi artıran bir yöntem değilddir..Bunun size tek avantajı at-çek esnasında yorulmamanızı sağlamak dışında hiçbir avantajı yoktur..Eğer yorulmuyorsanız büyük makaralı makineler aslında daha iyidir..Böylece yüksek devir seçimi gereğide ortadan kalktığından büyük balıkları daha rahat çekmek olası hale gelir.. Şahsen ben 500 gr ağırlığında shimano surf makineyi at-çekte kullanmaktayım,Kullandığım kamış ise genelde 25-40 arası sahte kullandığımdan 40-80gr atarlı 3,30 m bir kamış.sahteyi attığım mesafeler ise oldukça tatminkar.. Büyük makaranın avantajı makaradan ayrılan her rulo misinanın daha uzun mesafe misina barındırması ve azalan rulo sayısı nedeniyle azalan sürtünme
seninki yemli olta ve ryobi almanı tavsiye ederim sağlam güçlü verilen parayı sonuna kadar hak eden bir makina
Kıyıdan yemli-kayalık bölge avlarında; Makinen hafif olacak,mitchell favorim Kamış ; Oda hafif olacak 30-40 gr atarlı hassas ve sapı kısa olucak .Boy; 2.40.Unutma kamış ve makine surekli elinde olucak,ve hafiflik en önemlisi!!!Buna çok dikkat et.internetten kamış alınmaz.Kamışı eline al ve aşağı yukarı kuvvetlice salla.En fazla esneyen kamışı al.Mitchell favorim
ArkadasLar cok tesekkur ederim yorumLariniza. Ama kismet burada kefaL avi daha zevkLi ve basit geLdi. Acikcasi ugrasmak istemedim Levrek icin. Birde oLta takiminida guya baLikci dukkani anLar dedik de aLdik ama nerdee. Verdi uyduruktan birsey idare ediyoruz. Gerci av dukkani ama oLsun. Cok esnek degiL kamis. Artik Baska yazLara