Levrek Gezgini (Pijamalı At-Çekçi)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Enes SAVE tarafından paylaşıldı.

1. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Avın video kısmı,

İyi seyirler,

http://tinypic.com/player.php?v=etdrf6&s=7

Raporun yazı ve resim kısmı :

Ne yapmalı, net etmeli?

Bu av hikayeyisinin başlangıcı bayram öncesinde başlıyor. Arkadaşım ne zaman görüşsek bayramda av planımın olup olmadığını sordu. Benimse gözüm hep hava durumundaydı. Ne yazık ki havalar benim için iyi gitmiyordu. Su daha soğumamış ve derinde ya da başka bölgelerde olan levrekler henüz harekete geçmemişti. Yatak yapmış levreklerin olduğunu bildiğim bir avlak da yoktu. Olanlardaysa hava koşullarına göre erişte v.b. yüzünden verim almak neredeyse olanaksızdı.

Bayram gitmeyeceğim İstanbuldayım, dedim arkadaşıma. Ama içim içimi yiyordu. Olay sadece levrek yakalamak değildi ancak boşa atacağını bilmek de çok kötü olacaktı.

Bayramda gitmedim. Hava tahminlerini 3-4 değişik bilgi kaynağından sürekli izledim. Ama nafile, hava soğumayacaktı.

Bu da bir ilk olsun o zaman dedim. Boşa atayım bu sefer de, belki dolu tutar. Yerimde duramıyordum.

Otobüs biletini satın aldığım gibi Cuma sabahı Altınouk'a gittim. Ayağımın tozuyla at-çek yaptım. Sıfır. Yöre amatörleri de tektük at-çeke itibar ediyordu. Ekmeğini bu işten kazanan bazı kıyı balıkçılarıyla karşılaştım. Onalar ne doğal ve de suni yemle avı ellerine sürüyorlardı.

Cuma akşamı bir karar vermem gerekti. Ya eve kös kös dönecektim ya da bilmediğim bir avlağa gidecektim.

Google Earth'den başladım araştırmaya. Sonunda avlağı Yeni Foça olarak belirledim. Burada tahminime göre su sıcak da olsa, nispeten bakir olduğuna inandığım birkaç bölgeye bir şekilde gidipat-çek yapacaktım. Cumartesi sabahı 10.00'da İzmir otobüsüne binip önce Yeni Foça kavşağında indim, sonra midibüsle aktarma yapıp öretmenevine yerleştim.

Ama Allah'ım. Nasıl güzel bir koy. Tesisler de öyle. TEsisin solunda kayalık bir alan, ortasında bir iskele ve sağında 5-6 dakikalık yürüme uzaklığında bir burun.

Bu manzara karşısında ilk planımı iptal edip buralarda deneme yapmaya karar verdim.

Cumartesi akşam suyunda bir gelişme olmadı. Sabah suyuna diyerek saatimi 06.00'ya kurup yattım.

Öyle yorulmuşum ki çalan alarm bile beni ava kaldıramadı. Alarmı kapattım.

Bir uyandım saat 06:40. Hemen yataktan akşamdan hazırladığım ekipmanla doğru iskeleye.

İskelenin sol kolunu denemeye başladım. Birkaç atıştan sonra sağ kolunda bir foşurtu duydum. Hemen sahteyi sağa fırlattım. Üç beş atıştan sonra ödülümü aldım. Bu, lüfer büyüklüğünde bir ispendekti. Sahteyi balıktan ayırmaksızın doğrudan klipsten çıkardım. Ve klasiğin küçüğünü taktım. Atışlara devam ettim. Sanırım 10-15 dakika sonra, bu sefer sarıkanat büyüklüğünde bir levrek palazı yakaladım. Atışlara birazdaha devam ettim.

Seansı sonlandırınca hemen odama bir koşu gidip fotoğraf makinemi alıp geldim ve balıkları suya canlı iade ettim. Onlar kendilerine gelemeyecek kadar olmadan suya kavuşmuşlardı. İçim daha da hafifledi. Bir süre sonra (kahvaltı yapmadan önce mi sonra mı hatırlamıyorum) iskeleyi incelemeye aldım. Her tarafta olağanüstü bir aterina popülasyonu vardı. Bu kadar emeğe ödüllendirildiğimi düşündüm.

Sonraki saatlerde birkaç zıpkıncı dalgıcı görünce (Zıpkıncı arkadaşlarım alınmasın. Onlar da başımın tacı. Oradakilerle de sohbet ettim. Biribirinden değerli insanlar. Deniz herkesin, ancak zıpkıncı avlasın veya avlamasın bir sonraki gün mera genelde bozuluyor) içim burkuldu.

Nitekim akşam seansını bir kenara bırakacak olursam pazartesi sabahı o aterinalara saldıran eden olmadı.

Beni bilenler belki sorarlar belki sormazlar. Hani avlakları gizliyordun. Yanıtım şudur : Eğer at-çek yaptığım yerde zıpkıncı arkadaşlarım avlanıyorsa diğer arkadaşlarım da avlansın. Durum eşitlensin.

Şu anda Aliağa'da beni İstanbul'a götürecek otobüsü bekliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Ps : Ha gayret raporu senin iletinden sonra yetiştireyim dedim Turgay kardeşim)

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  2. modena

modena

enes ağabey tebrikler...yola değdi bu av...vallahi içim nasıl gıcıklanıyor şimdi...yerimde zor duruyorum resmen...raporu merakla bekliyorum...

Son düzenleme: 29 Kasım 2010
  3. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Enes abi ellerine ve yüreğine sağlık.Çok güzel bir video olmuş.O havayı solumak bile insana yeter.

4. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Enes,
    Keyifli sunumunuz için teşekkürler.
    Güzel bir yakala-bırak avı olmuş. O kadar yol katedip sonuca ulaşmanız sevindirici. İnşallah büyüyüp olgun birer levrek olarak tekrar yakalamak nasip olur.
    Sevgi ve selamlarımla...

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrik ederim enes abi çok güzel bir rapor hazırlamışsın oldukca zahmet ve yorgunluk telaş hepsi bir arada ama güzel sonuç almışsın. seninde raporunda belirttiğin gibi orada zıpkıncıların avlandığı çok bariz belli ilk saldığınız balığın sırtındaki yara zıpkıncının şişnden kendini yırtarak kurtulan bir levrek.Levreklerde dikkat ettiğim şey bölgede zıpkıncı avlanıyorsa ya çok az ve cekingen davaranıyorlar yada hiç olmuyorlar. sanırım bunu meralarında daha büyük gezen bir avcı olduğunu düşündüğü için

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. İnsan doyamıyor zamana. Gün geçtikçe farklı avlaklar keşfedip farklı zamanlarda oralarda bulunmak istiyor.

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Enes abi, her yönüyle tebrik ederim. Çok güzel bir anlatım, çok güzel bir paylaşım. Tam bir yol hikayesi, av aşkıyla gecen güzel bir yolculuk ve doyumun yansıması. Çok keyifle okudum, devamlarını bekliyoruz...

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Enes abi güzel anlatım ve görüntüler için teşekkürler :) avınız daim olsun

9. SmH

SmH Semih Sezer

Favori Kamış:
    Farketmez Su Kamışı bile olur :)
    Favori Makine:
    Dam ama modelinin hatırlamıyorum ;)
    yazın burdan zıpkınla ne balıklar aldık :)

10. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Çok güzel bir av olmuş hocam, sizi tebrik ediyorum. Bu işe gönül verdiğiniz için tebrik ediyorum. İnşallah İzmir"e tekrar geldiğinizde yüz yüze de tanışma fırsatımız olur.

11. c'mon

c'mon taylan sameti

sizi tebrik ederim,
    zevkle ve keyifle izledim videoyu,

ama birşey sormak isterim,

ilgili balıkları madem salacaktınız neden bu kadar süre havasız ve susuz bırakıp daha sonra tabiri caiz ise suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştınız ?

burada amaç balığı yakalamak mı,yoksa salmanın verdiği hazzı yaşamak mı?

12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim.Çok yakışıklı görünüyorlar.Dahasına rast gele.

13. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bu guzel paylasim icin cok tesekkurler.Rastgele...

14. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    işte balık tutmanın zevki, olayı ve mantığı budur...
    bir balık için dağ tepe gez ve sonra tuttuklarını ait olduğu yere bırak...
    tebrik ediyorum..

15. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Hocam, sayenizde oradaymış gibi oldum.
    Rastgele, selamlar

16. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Teşekkür ederim Sevgili Turgay,

Evet değdi. Kısmetimizde Foça'da da balık yakalamak varmış.

Sağlıcakla kal.

17. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Vallahi görene kadar bende böyle bir yerde bulunduğunu bilmiyordum. Balkonun kapısını açıp çevreye şöyle bir bakınca şaşkınlıktan hafif sersemledim. Arasam bu kadar güzel manzarası olan bir tesis bulamazdım sanırım.

Burnun derinliği de ben de sır olarak kalsın. Belki giderseniz görürsünüz ;)

Teşekkür ederim.

18. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Evet sevgili Murat,

Doğrusu o havayı solumanın ötesinde umduğum avı da yapmak yolculuğun kaymağı oldu.

19. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Sevgili Bahadır,

Rica ederim, beğendiğinize memnun oldum.

Eminim birilerimiz bu balıkları veya yavrularını bir gün yakalayacağız. 5-6 sene sonra bu senelerde bıraktığımız balıkların yavrularını belki yakalamaışsızdır hissini yaşamak bile keyif açısından başka bir ayrıcalık olacak sanırım.

Sağlıcakla kalınız.

20. Enes SAVE

Enes SAVE Enes SAVE

Teşekkür ederim sevgili Ali Kemal,

Balığı yakalamak çok güzel bir his ancak daha çok hangi şartlarda yakaladığım avın değerini daha belirleyici kılan bir etken.

Ben de senin düşüncelerini paylaşıyorum.

Sağlıcakla kal.