Levrek ustalarının yardımına ihtiyacım var.Yeni spin takımlarım ve rapalalarımla ben hazırım fakat avlak hakkında yardıma ihtiyacım var.Bu levrek okuduğum kadarıyla sakin sessiz kıyılarda kumluk alanlarda oluyormuş.Avcılar ambarlı sahilinde avlanmaktayım burada herkesin ve benim sürekli olta attığımız mekanda denemelerim sonuç vermedi.Bu bölge derin ve dibi kayalık bir alan.Avlandığımız yerden küçükçekmece tarafına doğru kayalıkların bitiminde iski tesisi var.Bu tesiste arıtma yapılıp denize su salınıyor ve sığ kumluk bir bölge burada levrek alma şansım varmıdır? Bu hayvan nasıl sularda gezer nasıl ortamda av verir?Kısmetse cumartesi pazar balığa gidicem bana yardım ederseniz çok sevinirim.Mera söylemesenizde en azından nasıl yerlerde dolaşır hangi alanlarda av verir bu konuda bir fikir verirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
En temel bilgi akarsuların denize karıstiği bölgelerde olduğudur hatta akarsu içinede girer kefalin peşinden
Yakup bey eğer istanbulda levrek avlamak istiyorsanız kilyos,karaburun,şile ve gidebilirseniz enes diyorum...
Valla levrek peşinde şileye flan gitmem çok zor ama bayramdan sonra sık sık karaburuna lüfer avı için gidicez orda deneyeceğim.Bizim buralarda bu k.çekmece gölüyle marmara denizinin birleştiği yerde olurmu acep.
........yavru balik populasyonunun bulundugu her yere bu balik er yada gec ugrar... yalniz kumluk bolgelerde bulunur diye birsey soz konusu olamaz bu balik her derinlikte her dip yapisinda bulunur.....tek sorun suan sularin sicak olmasindan dolayi kiyilar yumurta birakan baliklarla dolu bu yuzden av verimliligi dusuyor....eylulun ikinci haftasindan sonra av sansiniz artar...
İstanbul'da levrek biraz şans işi... Arıtma önlerinde şansın yüksek. Buralarda denize hem tatlı su, hem de organik madde girişi oluyor. Dolayısıyla hem yavru balık, hem de levreğin seveceği kefal, gümüş gibi balıklar bolca bulunuyor. Ama yine de merada levrek olduğuna dair garanti vermek zor. Ne var ki benim önerim biraz daha Silivri - Marmara Ereğlisi yönünde gitmen. O civarlar levrek açısından daha verimli. İskelelerden, mendireklerden ve dere ağızlarından sabah gün ışımadan şansını deneyebilirsin.