Saygıdeğer büyüklerim kıymetli kardeşlerim ve arkadaşlarım.En son açtığım A DOSTLAR!!! isimli konuyu kapattıktan sonra iyice bir düşündüm.Ve pire için yorgan yakmanın doğru olmadığını fark ettim.Eski tadımda eskisi gibi sizlerle birlikteyim diyerek hemen asıl konuma geliyorum.:thumb: Malum hedef balık levrek.Levrek doğası gereği tenha sessiz ve avladığı balık yoğunluğuna göre bölgelerini belirleyen bir balık.Yemli ile yurdumun çeşitli bölgelerinde çok güzel avlar yapmama ramen spin olta ile ne yazıkki muradıma eremedim. Şimdi gelelim soruma!!!Levreğin saat ve bölge tercihini bilsemde bana göre levreğin en önem verdiği benimde ne yazıkki en az dikkat ettiğim şey hakkında bilgiye ihtiyacım var.Levrek hangi rüzgar da yani ne tür dalga da av verdiği.Tamam hafif çırpıntılı suyu seviyor onu biliyorum ama nasıl bir su?Önemlisi o :thumb: çırpıntının en kaliteli yönü.güney batı mı güney doğu mu güney mi 4-5 rüzgar mı 5-7 rüzgar mı?işte benim artık en çok dikkat ettiğim şey bu.Yani dalga deniz durumu ve rüzgar durumu.Şimdiden teşekkür ederim.:thumb:
Yakında sizlere sahtelerden oluşan ordumu resimle sunacağım.Evet ordu diyorum.Çünkü sert sahteden silikona her şey var artık
Spin levrek uzmanlik alanim degil lakin iyi bir analizciyimdir. Gördügüm kadari ile hem durgun hem çirpintili sudan levrek çikartmak mümkün. Çirpintili suyun daha verimli olmasi bence tamamen avcinin görünürlügünün dalga ve köpüklerle bir nebze kamufle olmasi. Zira durgun suda avlanan ve raporlanan levreklerin büyük kismi ya çapraz yada uzak atisla alinmis durumda.
Bence çok kafayı yorma,çok ince düşünme merada balık varsa alırsın Ege tarafları daha şanslı ,benim tecrübelerime göre.Ve sahtelerdede su üstü olanlar
Su bulanıksa dalgaya gerek yok. Ancak rüzgar karşında dalga önünde olduğunda daha verimli oluyor. Önemli olan dalganın kıyıda patlaması değil 20 - 30 metre ileride kırıldığı avlaklar seçilmeli. Dibi karıştıran bu tip dalgada Levrek çok saldırgan oluyor. Yakaladığım tek Levreği bu şartlarda almıştım.
http://www.youtube.com/watch?v=Ru3qunSvvt8 levrek en g üzel böle sular da olur. dalgalı - köpüklü. en güzel zamanı ekimden -aralık sonuna kadardır. bununla beraber yazın en güzel avları slikon ile verir. her mevsim olabilen bir balıktır avlakta. ama sezona göre daha az olmak şartıylan. düz sudan da levrek alınır. yeter ki bulanık olsun. karambolcü bir balıktır. insan olan yerler de olmaz. olsa da oltaya gelmez. esasen en iyi yemli ile avlanılır. ama bizler spin hastasıyız.. sorun o yemli atsak *10 daha fazla tutarız.
Arkadaslarin soylediklerine ilaveten, hem suyun ustunden hem de suyun altindan izlenimimi aktarayim. Levrek saldirgan bir avci ama ayni zamanda cok urkek ve huylu bir avdir. Gunduzleri kayalik, kirma taslik sigliklarin dalgali, karisik sularinda, ozellikle de suyun bulandigi dere agzi gibi yerlerde, geceleri ise sutliman havada mendirek onlerinde, iyice kiyiya sifir noktalarda dolasir, kefal yavrularini avlar. Levrek derinde olmaz, tahmin edilemeyecek kadar sig yerlerde gezinir, fakat bir huylandi mi arkasina bakmadan kacar, avciya ikinci bir sans vermez. Uc kiloluk bir levregi gectigimiz yaz gece vakti boyle cok sig bir yerde canli kefal yavrusu ile tuttuk.
kefal yavrusuna yok demez. bayılır.. bir abimiz geçen ahtapotu parçalayıp almış. hayatım da ilk defa duydum. bu arada yazmayı unuttum. tabi normal. öle birşey ki. yaz yaz bitmez. spin yaparken tam önünüze atmayın. çapraz atın. levrek düz avlanmaz. kıyıyıyı taraya taraya gelir. hep çapraz atın. 1şey daha var. atabiliyorsanız dalganın kırılma noktasına atın. dalgayla çekin. levrek hep orada avlanır.