Levrek Hikayeleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır Sarıca tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Merhaba Amatör Balıkçı Dostlar,

Bilindiği gibi levrek avı için en uygun zamanları yaşıyoruz. Bu işe gönül vermiş bizler de, ava vakit ayırarak levrek peşinde koşuyoruz. Ardışıl gerçekleşen bu avlarımızın hikayeleri şöyle:

1. Av
    Av tarihi : 23/12/2011
    Av yeri : İzmir kıyıları
    Av türü : At-çek
    Avı gerçekleştirenler : Aykut Aytış-Mesut Sevil-Bahadır Sarıca-Yerel avcılar
    Hedef av : Levrek
    Gerçekleşen av : 2 Adet levrek(47cm / 50cm – 1.28 kg) - alıkoyuldu
    Hava : 7-9 Bft Kuzeydoğu
    Av saati : 17.00 - 07.00 (Balıklar 06.30 civarında yakalanmıştır)
    Ay durumu : %4

23 Aralık Cuma öğleden sonrası av için dostlarla sözleşildi. İşlerin hallolması, av hazırlıkları derken saat 19.00 gibi avlaktaydık. Kış gündönümü, ayın dünyaya en yakın(364.800km-04.30’da) olmasının ertesi bu gecede herkes av için çok hevesliydi. En son bu yerde yapmış olduğumuz avda(4-6 Bafor-İki Güzel İspendek) bahsettiğim gibi avlak zorluydu. Hava da tam Vietnam’lıktı. Fakat avlağa vardığımızda ortalık resmen “uçuyordu”. Hava tahminleri 6-8 Bafor gösterirken son anda 7-9 Bafora dönmüştü.:confused: Olumsuz kıyı koşulları, artı çok kuvvetli bir hava… Av daha da zorlu olacaktı.:eek:

Serde levrekçilik var tabii. “Bu hava iyi levrek yapar dolduruşlarıyla” sığındığımız bagaj arkasında tulumlar giyildi, takımlar hazırlandı. Ayakta durmaya zorlanırken, 20-25gr jig kafalı ağır silikonları savurmak oldukça güç oluyordu. Sert rüzgar hafif olan ipimi(20Lb) sahtenin suya ermesi ile germezsem, yelkenlinin yelkenini doldurması gibi şişiriyor, ancak makinemin kolunu 4. 5. sarışımda geriliyordu. Dalgalar kah kıyı kayalarında, kah suratımızda patlıyor, resmen bizi geriye püskürtüyordu. Her geri püskürtülmemizden sonra, bizde savaşçılar gibi tekrar hucuma geçip hayallerimizin peşinde “o”nu arıyorduk. Yaklaşık üç dört saat sonra ortam kalabalıklaşmış, bizde hal kalmamıştı. Bizim için son derece olumsuz, levrek için son derece olumlu bu havada kimsede levrek yoktu. Yanıbaşımızdaki yerel balıkçının oltasını tahminen 5 kg’lık bir paşa ziyaret ediyor ama kamışı ile balığı tartarak kıyıya almaya kalkınca, kamışı ortasından kırılıp, paşayı istemese de özgürlüğüne kavuşturuyordu.

Molada Aykut’la teatimizde, rüzgara daha kapalı, daha az avcının olabileceği farklı bir noktada av yapmaya karar verdik. İkinci noktada da gece 02.30’a kadar avlanmamıza rağmen levrekleri kandıramadık. Bana tek bir sert vuruş oldu. Kalamayı açarak bir miktar misina aldı. Tam “aldım” diyecekken, maalesef makinemden katır kutur sesler gelmeye başladı. Sanırım makinem dişli sıyırıyordu. “Herkes şanslı olabilir, fakat bu şansı sadece doğru kullananlar başarıya ulaşabilir” sözünü şiar edinerek, kendine ve takımlarına güvenen ben, çok güvendiğim makinem sebebiyle, gecenin o tek mücadelesini kaybetmiştim.:mad: (Makinemin Türkiye ana bayisi Okyanus Marin ile görüşmemde; sağolsunlar hemen makinayı göndermemi ve ellerinden ne gelirse yapacaklarını belirttiler.)

Sert hava bizi oldukça yormuştu. En iyisinin; sıcak arabada biraz uyuklayarak, sabah suyunu denemek olduğuna karar verdik.

Saat 05.30’da telefonun alarmıyla uyandık. İkinci geldiğimiz yerde kimsecikler yoktu. Sert havada mücadele eden tüm avcılar yorulmuş ve avlağı terk etmişlerdi. Aykut’la diğer tarafın da boş olabileceğini düşünüp, sabah suyunda Vietnam’a geri döndük. Gerçekten kimsecikler yoktu. Hava hala sert olmasına rağmen(3-4 Bafor), geceye göre oldukça iyiydi. Tekrar sahtelerimizle denizi dövmeye başladık. Çok geçmeden ard arda iki güzel paşayı kandırmayı başardık. Artık mutluyduk…

Aykut'un yeni suya dayanıklı makinesiyle bol video ve fotoğraf şımarıklığı yaptık.(Videoyu Aykut’tan almaya fırsat olmadı.)

2. Av
    Av tarihi : 29/12/2011
    Avı gerçekleştirenler : Bahadır Sarıca
    Gerçekleşen av : -
    Hava : 2-3 Bft Kuzeydoğu
    Av saati : 05.30 - 08.00
    Ay durumu : %13

Geçen avımız sonrasında, yapacağımız avlarla ilgili Aykut’la bazı kararlar almamız gerektiği sonucuna vardık; Hafta sonları avlaklar çok dolu oluyordu. Ayrıca uzun gece avları çok yorucuydu. Genellikle balık da, klasik sabah ve akşam suyunda verimliydi. Bu tespitler sonucu; bundan sonra hafta arası, sadece sabah veya akşam sularını denemeyi kararlaştırdık.
    Hafta arası genellikle hava durumu sitelerim açıktır. Yumuşak geçecek haftada tek av günü Perşembe olunca, işlerimi ona göre ayarladım. Maalesef geçen avdan kaybettiği sahte kutusu(tüm kaliteli sahtelerin olduğu kutu) ve avlak şartları sebebiyle keyifsiz dönen Aykut, bu avlağa gelmeme kararı almıştı.:cool: Tek olacaktım.
    Sabah 05.30 civarında avlaktaydım. Kimse yoktu. Fakat hava, beklentinin aksine çok çok yumuşaktı.(2-3 Bafor) Saat 08.00’e kadar olan denemelerim sonuçsuz kaldı. Bu sefer keyifli güne levreksiz merhaba dedim.

3. Av
    Av tarihi : 02/01/2012
    Avı gerçekleştirenler : Bahadır Sarıca
    Gerçekleşen av : 2 Adet levrek(53cm / 40cm – 1.74kg/ 0.78kg) - alıkoyuldu
    Hava : 4-5 Bft Kuzeydoğu
    Av saati : 05.30 - 08.00 (Balıklar 06.20-07.00 civarında yakalanmıştır)
    Ay durumu : %58

Yılbaşında kendi kendime hediye ettiğim yeni makinemi denemek için fırsat kolluyordum.:p Pazar akşamı sevgili Aykut’a da “ayarlayalım da bir an evvel ava gidelim” dedim. Fakat kurtlar içim içimi yiyiyordu. Gece yarısı hava raporlarına gözüm ilişti. Bu hafta tek av günü Pazartesi sabahıydı. Telefon için çok geç. Sabah gene tektim.

Avlakta gene yalnız olmayı umarken, vardığımda bir kişinin daha olduğunu gördüm. “Rastgele” diyerek bende at-çeke başladım. Avlaklarda bazı noktalar vardır, balığın yaptığını bildiğiniz. İşte benim için o noktada diğer avcı vardı. Bir iki o yöne attım. Sahtelerimiz birbirine girince vazgeçtim. Sonradan gelen bendim nede olsa… Aradan bir saate yakın zaman geçmiş akşamdan geldiğini öğrendiğim diğer arkadaş yorulmuştu. Aracına geçti. Bunu fırsat bilerek o yöne çalışmaya başladım. Biliyordum balık o taşın altındaydı. Daha üç veya dördüncü atışımda acemi yeni makinem, tüm profesyonelliği ile 1.740gr gelen paşayı, tahminen 2-3 kilograma ayarlı kalamamı açmadan rahatça kıyıya aldırdı. Gene mutluydum. :)

Sevip okşadıktan sonra hemen fotoğraflamaya başladım. Fotoğraflamamla birlikte istirahata yeni çekilmiş diğer avcının arabadan çıkışı bir oldu.Yüzündeki hayret ifadesiyle;
    “Rapalayla mı aldın?” dedi. Bende,
    “Evet maket balık” dedim.
    Hayretinin sebebine gelince;
    Bu avlakta yerel avcıların hemen hemen hepsi genelde jig kafalı silikonla avlanıyorlar. Silikon da muhakkak kefal imitasyonu olacak(belirli bir marka) diye bir şehir efsanesi oluşmuş. Kanımca bunu(jig kafalı silikon) kullanmalarının doğru yanları(atış erimindeki rahatlığı, kaya zemine kolay takılmaması gibi) var. Ama tüm bunlar doğru ekipmanla(uygun kamış-makine-misina-sahteyle) de gerçekleştirilebilir. 357gr ağırlığındaki makinem ve 160gr’lık MH aksiyonlu kamışım, her ne kadar toplamda 500 gramı geçse de iyi bir ikiliydiler. Ayrıca 125mm’lik, 18-20gr ağırlığındaki sığ dalarlı silim maket kandırıcıların erimi jig kafalı silikonlardan daha fazlaydı. Havayı kesercesine ilerliyor, rüzgar kanallarındaki geçişleri kandırıcıları çok daha erimli kılıyordu. Bunu seyretmekse ayrı bir keyifti.

Taktığı “rapala” ile eski yerine geçen avcının ciuvv şeklinde gelen kamış sesleri arasında, avı yapan sahteyi değiştirerek, bunun şehir efsanesi oluşunu kendime tekrar ispatlamak istedim. Fakat atış yapmak istediğim yeri gene kaybetmiştim. Arada kıstırdığım bir sırada, takılırsak takılalım diyerek aynı noktaya attım. İşte kamışta gene o muhteşem sarsıntı. Bu gelen daha ufak ama bir o kadar da agresif bir ispendekti.

Onu da alıkoyduktan sonra av her yönüyle benim için bitmişti. Sırf aksiyonlarını görmek istediğim sahteleri denedim. Günün doğumu ile birkaç kare fotoğraf daha aldıktan sonra keyifle evime döndüm.

Lafı biraz fazla uzattıysam affola…
    Bundan keyifli avlar sizlerin olsun.
    Tüm amatör dostlara keyifli avlar dilerim.
    Sevgi ve selamlarımla…

2. emrepasa

emrepasa emre

Eline sağlık Bahadır abi.Aydınlatıcı bir rapor olmuş.Nicelerine rastgele.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi ne mekanmış bu paşaları hiç eksik olmuyor:)
    yazın en sakin gününde şnorkel setimi alıp oraya gidesim geliyor:D
    sahte kaybeden kaybedene o mekanda:D

mekan doldu sahte ile:)

tebrik ederim abi sizi ve ekip e daha önce katılan arkadaşları:)
    şartlar oldukça zormuş gece çok dikkatli olmak gerekir o mekanda..

paylaşım için teşekkürler abi:)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    muthis rapor tebrik ederim. bahadir abi o kayalarin uzerinde nasil duruyorsunuz kayip suya kapaklanma falan olmuyor mu? valla çetin sartlarda verilen bu mucadele sapka çikarilasi cinsten

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Harika rapor, nefis goruntuler icin tesekkurler..

6. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    Şahane avlar, tebrik ederim...

7. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Tebrikler Bahadır Abi,
    Balıkları yakalaman bir yana raporlarında verdiğin bilgiler için de teşekkür ederim. Ne mutlu bize ki sizin gibi yardımı esirgemeyen abilerimizle aynı platformda buluşabiliyoruz.
    Rastgelsin...

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler Bahadır abi çok farklı güzel bir rapor olmuş eline sağlık.. :)

9. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Tebrikler abi daha irilerine RASGELE...

10. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    Resmen savaş tadında geçmiş av, tebrikler...

11. murat ozan

murat ozan murat ozan

Favori Kamış:
    olta
    paylaşım için teşekkürler.

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Sevgili Kardeşim çok güzel görüntüler,, bayagı zorlanmışsınız belli.. çok daha güzelleri nasip olsun

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Kayıp suya kapaklanma da oluyor, dalganın vurup düşürmesi de oluyor. :D

Deniz en sakin zamanında çekilmiş. :) Böyle dalgaya can kurban :D

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel paylaşım, zevkle okudum. :) Yeni raporlarını da bekliyoruz abi :)

Son düzenleme: 3 Ocak 2012
  15. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Süpersin Bahadır abi. :) Nice trofelerini görürüz inşallah.

16. i_levent

i_levent İlhami Levent

En İyi Avı:
    1,5 kg karakulak (minekop)
    abi resimlerde süper anlatım süper devamını dilerim...

17. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Fotoroman gibi. Ellerinize sağlık.

18. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Yeni makineniz (penn galiba) hayırlı uğurlu olsun.Aykut arkadaşımızın kaybolan sahtelerine çok üzüldüm, içim acıdı.Daha güzel sahteleri olur inşallah.Av raporuna diyecek kelime yok zaten...
    Rastgele.

19. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg
    Sevgili Bahadır abicim öncelikle bu güzel rapor için teşekkürler...
    Avlandığınız merada uzun zamanlar av yapıyorum,genelde hep yemli takımlar ile av yapardık.Şimdiler de bizde sizin gibi usta avcılar sayesinde at-çek avcılığına başladık.Dalgalar ile dans tarif edilemez bir adrenalin,tabi ki bunu bu hava şartlarında kaç avcı yapar orası malum :)
    Avlağın kalabalık oluşu hepimizin için sıkıntı,ama yapacak birşey yok,kamışı bilen de bilmeyen de sallıyor orada :D
    Daha bakir olan yerlerde at-çek yapmak en güzeli,böyle yerler yakın civarda oldukça mevcut...
    Sizi yapmış olduğunuz avlardan dolayı tekrar kutlarım,yakın zamanda güzel bir trofe ile karşılaşmanızı temenni ederim...Selamlar...

20. zafer35

zafer35 Yaşar

çok güzel bir av raporu olmuş levreklerde harika