Levrek için 260 Km yol, sonuç = 0

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında TuruncuKafa tarafından paylaşıldı.

1. TuruncuKafa

TuruncuKafa Atakan Berberoglu

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Slim Tele 3,60
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Merhabalar arkadaşlar,
    Pazar sabahı saat 04:00 'te Büyükçekmece'den Tekirdağ / Uçmakdere'ye doğru 4 arkadaş yola çıktık.
    Sabah 6 'da bölgeye vardık. Çeşitli rapalalarla suda at-çek yaptık sonuç 0 reeling idk (tek bir vuruş bile yok)
    Dönüş yolunda bir kaç merada daha durup deneme yaptık fakat sonuç yine hüsran. Sadece biz değil, tutan diğer kişilere de sorduk herkes isyandaydı. cyrr
    Barchino deneyen arkadaşlar vardı gittiğimiz bir yerde. Bir barchinoları kayaya sıkışmıştı.Uzun uğraşlar sonucu çıkartabildiler derken öteki barchino sıkıştı. Tam o sırada benim rapalam da koptu :D Bölgenin biraz sıkıntılı olduğunu anlayıp orayı da terkettik.
    Özetle haftasonu güzel bir trakya turu yapıp ciğer yedik. Levrek denememiz başarısızlıkla sonuçlandı. Birşeyleri yanlış yapıyoruz ama elbet öğreneceğiz mrsparkle

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Birşeyleri yanlış yaptığınız doğru. :)

Levrek yakalamak için havaya ve su durumuna baktınız mı? Bölgeden tanıdık var mı, istihbari çalışma yaptınız mı?

Hiç birini yapmadıysanız bunları doğru yapmamışsınız.

Hafta içi ve hafta sonu deniz cam gibiydi İzmirde. Muhtemelen oralar da öyledir. Hava da durgun ve çalkantısızdı.
    Böyle bir havada levrek avlamak 100'de 10 olasılık. (O da avlak bilen, ustalar için)

Siz eğer hadi arkadaşlar bu hafta hepimiz müsaitiz, gidelim levrek tutalım organizasyonu yaptıysanız sonuç normal ötesi. :)

3. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    Volkan abi yazmış eklenecek pek bi şey yok, kendimden örnek vereyim ;

bilmem kaç kere gidilen av sayısı * ne 260 km yollar ama sonuç sıfır :)

levrek sabırlı olmayı öğretiyor, balığa gidince yakalama hırsıyla gitmemeyi tavsiye edebilirim :D

bol şanslar rasgele

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Levrek aşkı binlerce km ve binlerce tl ile ölçülemez:D

5. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    260 ta işey mi biz 2 hafta önce 1050km yol yapıp kılçık görmeden geri geldik. bu havalar biraz daha saçmalarsa daha çok balık bekleriz. sular cam gibi. balık varsa bile 100m den bizi görüyordur.

6. TuruncuKafa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Arkadaşlar selam tekrardan,
    Hava - Su durumuna baktık çok hafif çalkantılı (çarşafa yakın) rüzgarlı ve parçalı bulutlu bir hava vardı. Tekirdağ 'ın yabancısıyız. Daha çok Ormanlı , Karaburun , İstanbul Boğazı, Büyükçekmece , Gürpınar kıyılarında , hava güzelse zodiac bot ile açıklarda takılıyoruz :rolleyes: Tekirdağ'dan kiloluk levrek haberleri gelince -mera bilgimiz olmadığı için- resimlerde, mesajlarda belirtilen rapalalardan aldık. O bölgede dalgıçlık yapan arkadaşların tavsiyesi üzerine Uçmakdere'ye gittik. (Bi nevi istihbarat yerine sayabiliriz :) )
    Barchino yu kurtarmak için yardım ettiğimiz arkadaşlar da bizim bulunduğumuz yere Tekirdağ'dan gelmişlerdi. "Abi balığı oralarda bulabilseydik, burda işimiz ne" dediler.
    Dönerken de dediğim gibi, en az 5-6 km yaya mera gezdik. Her seferinde araçtan in, malzemeleri çıkart hazırla, yürü yürü yürü yürü, etrafa bak, yürü yürü yürü, tutanlara yanaş ne yapıyorlar, nasıl avlanıyorlar at hafızaya (beyin bedava) tekrar toplan...
    Balık tutsak seviniriz ekstra. Yoksa gocunduğumuz yok, kamp havasında eğlenceli geçiyor avcılık aksiyonlarımız. Ormanlı'ya gidip elimiz boş döndüğümüz zamanlar bile güzel. Sonuçta balık kaçıyor biz kovalıyoruz :D

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu şartlarda niye gittiniz o zaman :p :p :p :p :p

Zıpkıncıdan aldığınız istihbaratla, levrekçiden alınan bir değil maalesef.

Zıpkıncı görsel yönden değerlendirip bilgi verecektir ama bir levrekçi hava su ve balık yemlenme durumuna göre bilgi verecektir. Levreğin var olması levrek tutmak için yeterli değil ama vurmak için yeterli ;)

Levreği yakalayabilmek için levreği kandırmak lazım ;)

Levrek nasıl kanar?

Bence;

1 - Hava ve suyun durumuna bakmaksızın çok aç kalmışsa ve beslenme saati gelmişse, şans eseri çok yakınına bir atış yapmışsanız ilk hamlede kanar.

Birçok hikaye dinledim ve izledim. Atış yapılıyor 2 tur makinayı çevirmeden levrek üstünde. Hatta havada mı kaptı noldu anlamadım falan denir. Misinanın boşluğunu alırken levreğin tutulduğu anlaşılır.

2 - Çay ağzındasınız ve barajı açmışlar, güldür güldür akım var ve ilk gelen suyla pislik çer çöpte aktığından su bulanıklaşır ve aynı zamanda bolca besin de taşır. Bu tip zamanlar sene de 1-2 defa olur ve levrekçiler bu zamanları ciddi kollar. Çok sayıda levrek av verir bu zamanlarda.
    Bu duruma yakın bir diğer etmende güçlü sağanak yağmurları ardından da yaşanabilir.

3 - Deniz ve rüzgar durumu bölge için levrek bakımından uygunsa, kıyıda özellikle çakıllı, kayalık alanlarda büyük dalgalar varsa levrek köpüklerin içinde kandırılır.

4 - Su şişik ve bir takım etmenlerle bulunduğunuz yerde bulanıklık varsa, görüş mesafesi düşükse, kalabalık olmamak ve suya ışık düşürmemek kaydıyla levrek kandırılabilir.

Bölgeye ve şartlara göre sert sahte ve silikon kandırıcı kullanılır ve bunların tipleri ve dalarları da farklı olacaktır.

Farklı zamanlara ve şartlara göre avlak seçmelisiniz. Hatta aynı avlakta şartlara göre farklı noktalar bile etkendir.

Bir diğer açıdan levrek dip veya sürü balıkları gibi değildir.

Aynı donanımla ben 1 gün önce aynı avlağa gidip boş dönmüşümdür.
    Ertesi gün aynı yerden 2 trofe çıkmıştır.

8. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    katılılyorum volkan arkadaşımıza ayrıca pazar günü için bende levrek avına gidecektim hava tahminine baktım kuzey batı kuzey gosteriyordu ve 5 10 arası ruzgar durumu bu durumda tekirdağ değilde karadeniz kıyıları tercih edilebilir

9. TuruncuKafa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Battal boy çöp poşeti
    Mesajlarınız için teşekkürler :eek:
    Bakalım çarşamba günü bizim bölgede bir şeyler deneyeceğiz. Haftaya cumartesi günü geceden Kalkan avı için Ormanlı'ya gitmeyi de planlıyoruz.
    Hayırlısından bir av olur da , raporu buraya yazarız :eek: :eek:

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Faruk, belki sen de balık tutamadın ama doğru kıstaslarla doğru noktalara gitmeli. Benim yazmak istediğim bu esasen. Yoksa arkadaşlara bilmişlik taslamak değil. Doğru kıstaslarla bugün olmasa da, mutlaka denk gelecektir.

Örnekleri çoğaltabilirim:

Geçen sene bir yerden bir balık tutuyoruz, raporu yazıyorum ertesi hafta aynı nokta 2 kat fazla avcı. Tabi kimse bişey tutamıyor. İnsanlar genelde şartlara çok bakmaksızın nerden levrek çıktıysa oraya akın ediyorlar ve sonuç tüm emek verenlerin hüsrana uğraması oluyor.

Bu tarz davranıştan ziyade, hangi şartta, nereleri daha şanslı noktalardır diyerek araştırma yapmak lazım.

Mesela; avdaşım ve ben geçen sene 10 avda 1 vuruş alıyorduk. Onu da ben almıyordum. Bu sene 10'ın avın 5'in de vuruş alıp, 3 balığı kıyılatabiliyoruz diyebilirim. (Bu hafta Serhat abi kıyılattı. İspendek : 33 cm)
    Akşam raporu yazarım müsait olursam. :)

Belki abartı gelecek ama bazı ustalar 10 avda 7-8 avı vuruş alarak noktalayıp, 5 balığı kıyılatıyorlar. Tekneden sırtı çeksen bu oran yakalanmaz belki de levrek te.

Bunların hepsi tecrübe meselesi tabi.

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Rastgelsin inşallah, yemli yüzünüzü güldürsün. :D

Sonuçları bekliyorum. :)

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Volkan'ın yazdıklarında 1. maddeyi okuyunca gözümde direk geçen kış Volkan'la birlikte yaptığımız avdan bir kare canlandı. :rolleyes:

Av gayet sakin geçiyor, son iki saattir kayda değer bir hareketlilik yok. Bir anda sağ tarafımızda ileride müthiş bir çatlatma sesi ve büyük bir oynak oluyor, su karışıyor. Yanımızdaki arkadaş bulunduğu yerin de avantajıyla sahtesini hemen çekip öyle bir atış yapıyor ki tam oynağın üstüne düşürüyor ve anında misinası geriliyor. :) Balık resmen ne olduğunu bile anlamadan, hatta belki saldırı değil de savunma amacıyla bile ısırmış olabilir üstüne düşen sahteyi.
    Üçümüz yardımlaşarak balığı kıyıya alıyoruz. Gelen 4 kilo civarı bir levrek.

Şartları güzel sıralamışsın kardeşim.

Oldun sen :D

Atakan arkadaşım, en kısa zamanda rast gelir inşallah. Sabırla, azimle yoklamak, ama kördövüşü şeklinde değil, havasını suyunu takip ederek, şartları iyi değerlendirerek, bilinçle yoklamak lazım. Er ya da geç mutlaka oluyor. :)

Rastgele.

13. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    aynen oyle araştırmalarıma, tutan arkadaşların bilgileri mera bilgisi hava ruzgar hepsini hesaba katıyorum ve suan iyi bir hava dek gelmedi mesela gelince denemelere başlıcam inşallah :) volkan kardeş sen bilgilerini esirgeme önemli şeyler bunlar bilgi paylaştıkca çoğalır :D hem bilgi hem levreklerimizi çoğaltalım :D

14. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    Hocam 260 km ne ki ben 2600 km yaptım hala sıfır :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :p :p :p :p

1 - 4 kilo üstü gelmişti sanırım bu balık. hihi
    2 - Harun'un sana selamı vardı. :D

Unuttum ya, fotografı görünce aklıma geldi. Geçenlerde avdayız, Harunlar geldi. Yok mu Antalya'lı dedi bana :D:D:D Seni Antalya'lı ama İzmirde yaşıyor, sanıyor galiba. Bende; Yok, evindedir dedim? Nerede dedi? Antalyadadır dedim. hihi

Hala senden minnetle bahsediyor, senin arkadaş olmasaydı çıkaramazdım o balığı diyor. :) Bu sene pek şansı iyi gitmiyor bildiğim ama levrek havası da hemen hemen hiç olmadı.

2 kere deniz levrek havası oldu. Birinde eşimin doğum günü vardı.
    Diğerinde iş arkadaşım izindeydi, öğlene kadar izin almam lazım dı alamadım ve 2 sine de gidemedim. 2 gün de de gayet güzel balık çıktı.
    Şu sıralar gene iç kısımlarda suyun durumuna göre nokta seçip, şansımızı deniyoruz işte.

Olmadım, ama tecrübemi arttırdım. Serhat abim de bana + güç katıyor.

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

1 - Doğru aslında, 5 kg falan vardı sanki o paşa. :rolleyes:
    2 - Aleyküm selam :D

Evet valla ne yalan söyliim ben olmasam, ya da en azından yardım eden biri olmasa zor alırdı :D Takımı fırlatıp adama yardıma koştum, nerdeyse suya girdim balığını çekip çıkarıcam diye. :eek:

Bu sene işlerin yaver gitmemesine üzüldüm, o gece baya şanslıydı halbuki. :rolleyes: Bir daha görürsen sen de selamımı iletirsin Harun'cuğuma. :)

Bu sene levrek avı yönünden hakikaten sıkıntılı gidiyor. Daha yazdan beri iki kere yağmur yağdı buraya. Havalar bi soğudu, sonra tekrar yaza döndü. Bir türlü dikiş tutmadı. :( Sürekli poyraz, sürekli deniz çarşaf, su cam gibi. Yağış olmayınca dereler de akmıyor. Bir tek bu haftasonu biraz havası oldu, onda da deprem oldu burda, şaka gibi.

Hadi bizim buraları geç sizin avlaklar bu zamana kadar çok daha verimli olması gerekirdi. Geçen sene bu kadar gecikmemişti. Ocak ayı geldi, daha 2 gün iyi oldu diyorsun. :confused:

Bakalım bundan sonraki iki ay nasıl geçecek...
    idk

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Deniz havası 2 kere oldu. Her hafta takipteyim. Deniz tarafından doğru düzgün levrek çıkmıyor çünkü yağmur yağmadı. Deniz cam gibi. Aslında poyraz bize uygun ama ya çok güçlü olmalı ya deniz bulanık olmalı. Hafif çalkantı, denizin netliğinden kurtarmıyor.
    Şu sıralar çıkan balıklar iç kesimlerden çıkıyor %80.

Onda da ayı, su debisini takip etmek gerekiyor. Bulanık akıp akmadığı zaten olmazsa olmaz. Geçen avdayız, levrekler çaydaki kayaları yedi. 7-8 kişinin biri sahtesine atlatamadı. Su cam gibiydi, öyle kedi gibi sahaba kadar avlanmalarını izledik. Sigara içenler bol bol efkar sigarası yaktı. :D
    Ben çay demledim. :D:D:D

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tekirdağ bölgesi her zaman söylediğim gibi levrek avı için en zorlu bölgelerdendir. Açılan raporlara bakılarak gidiyoruz levrek tutacağız düşüncesiyle yola çıkılırsa çoğu kez hüsranla karşılaşılır. Volkan abinin saydığı tüm koşullara dikkat etmek gerekir aynen katılıyorum. Ayrıca her merada olduğu gibi Tekirdağ bölgesinde de her mera farklı havada av verebiliyor. Poyraz genelde berektli olur 2-4 poyraz durgun suya nispeten bereketli olsada ihtimal yine düşüktür. 3-5 ve 4-6 havalar poyrazda rüzgar ve dalga alan meralar için idealdir. 1-5-2.5 gösterir dalga boyunuda bunun yukarısında olta atmak zorlaşır 5-7 ve 6-8 fırtına sayılmaya başlar denizinde duruma bağlı olarak yemli ile av yapılır fırtına kurşunu ile avlanılır (ki bu durumda genelde o kurşun dahi kafi olmuyor). Bu tip havalarda ters dalga alan meraları tercih eder avcılar. Genelde dalga daha az olur bu havalarda.

Bazı meralar ise lodosta( hafif) av verir lodosun fazlası olta atmayı imkansız hale getirir. Bildiğim bir kaç mera ise en keyifli avlarının batı kuzey batıda esen rüzgarda vermekte. Bunlar iyi analiz edilmeli buda ancak tecrübe ile olur.

İlk 6 ay spin avında hiç bir şey yakalayamadım 2 yıl bitti levrek peşinde bir çok balık yakaladım binlerce km yol yaptım zamanla belli tecrübe ve meralarım oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki her aldığım levrek hiç ummadığım ve beklemediğim anda oltama vurdu. O yüzden levrek avında sabırlı olmak gerekir ve bu bölgeler için söylüyorum tam havası dendiği zamanlarda dahi genelde herkes havasını alıyor malesefhihi

O yüzden sabır sabır sabır illaki denk gelecektir bol balıklı avlar dilerim rastgelsin.reeling

19. ırıshsetter

ırıshsetter Koray Güzel

En İyi Avı:
    Turna 64 cm
    Dün sabah erken kalkamadığım için gözüme kestirdiğim bir noktaya gidemedim.Öğlene doğru avlakta 2 kişi vardı.Yanlarına uğradım,ziyaretimden oldukça hoşnutsuzlardı.Ne var ne yok faslı atıyoz işte dediler...Fazla zorlamadım muhabbete tam ayrılırken kaya dibine attıkları 2.5 adımlık levreği gördüm ve başımdan kaynar sular döküldü.Eşime orada kesin levrek var demiştim bi gün önce...
    Akşamüstü adamlar yanına 3 tane daha eklemişler dönüyorlardı...
    Neden anlattım;yer Ormanlı taraflarıydı :) Karadeniz haftasonu resmen coşmuştu...

20. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    karadeniz şanslı lodos kovalıyorlar lodos nerde kıyı nerde çalkantı nerde !!!!boşuna kobra kurdu sevmiyor canavarlar hesaplar doğru :) bakalım yakında dönüş başlar