Levrek İçin Garanti Takım :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında f1r1nc1_72 tarafından paylaşıldı.

1. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter X 1.9 m
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Değerli abilerim ,kardeşlerim sizlere levrek için bir takım önereceğim...

Gelelim takım için gerekli malzemelere
    1 adet şeffaf samadrıa
    1 adet üçlü iğne
    1 kilo hamsi
    1 adet blander ya da ezmeye yarayan bir alet :)
    1 adet pet şişe veya buzluk poşeti de olur

yem olarak ise siz karar verin :)

Hazırlanışı

Normal oltanızdaki misnaya şeffaf şamandırayı bağlıyorsunuz sonra altına 50 cm lik bir uç beden (daha uzunda olabilir size kalmış) ve üçlü iğneyi bağlıyorsunuz sonra hamsiyi blanderdan geçirip o iğrenç sıvıyı pet şişe ve ya bir poşete doldurunuz sonra üçlü iğneye yeminizi takınız o iğrenç sıvıyı doldurduğunuz poşeti veya pet şişeyi delip oltanızı atacağınız yere fırlatınız ve sonra oltanızı oraya atınız gerisi Size kalmışşş :D trofe avlar dilerim hepinize :D

bunu sahte yemle avda da yapabilirsiniz hamsiyi ezip atarsınız oraya at çek yaprsınız size kalmış :D

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    paylaşım için teşekkürler fatih kardeşim:) hamsi yerine sardalye yi öneririm,zira hamsi den daha çok koku yayar ortama,oltayın ucuna da taze flioto edilmiş sardalya tak bir de öyle dene:)
    rasgele:)

3. fup

fup

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    48 cm.Zargana tesadüfen:)
    :))

:confused: Iyi de birader..daha sen yakalamamışsın ki trofe levrek bahsettiğin takımla..:confused: :(

Son düzenleme: 6 Kasım 2010
  4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Her seferinde pet şişeyi denize atarsan, sonra trofe değil lepistes bili bulamazsın. Balık her şekilde tutulur ama çevreyi kurtarmaya çalışıyoruz.

5. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Erdinç abinin dediğigibi sürekli her ava gittiğinde avlapa böyle poşet yada pet şişe atarako avlağı kirletirsin ayrıca bu senin bilendırdan geçirdiğin hamsi sadece o bölgeyi mazmoslamak için gerekiyor oraya o blendırdan geçmiş hamsiyle balık çekersin ama oraya illa levrek gelicek diye şart yok hatta levrektyen önce oraya bol miktarda kupa isparoz mercen yavruları doluşacak ve daha sonra kefalller gelicektir, levreklerde teşrif edicektir çarpmayla (üçlü iğne) sayesinde o hengamede çarptıra bildiğini alırsın ama bu sadece balık tutmak için gerekli basit bir yöntem bu yöntem levrek takımı değil sadece genel amaçlı çarpma takımı genelde balıklar o çarmanın sıyırması yada kendini yırtarak kurtarmasıyla büyük yada küçük fark etmeden yaralı yada bir süre sonra ölü olarak bula bilirsiniz. tasvip etmediğim bir avcılık çeşidi ayrıca bu çarpma ile avcılığın sudan fırlayarak ani çekilen oltanın fırlayıp kendine yada etrafindakilere saplanma olasılığıda var. bence bu yöntemden vaz geç

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Simdi senin bu soylediklerini kendi mantigin alabiliyor mu?
    Bir dusun her gittigin avda boyle yapsan ve diger insanlarda boyle yapsa o zaman nasil olur durum?

Bak simdi eger sen bunu daha denemediysen ve denemek istiyorsan sakin deneme ve su benim soyledigimi dene ;) :
    Balik malzemecilerinde ici nde bosluk olan kursunlar var ( tam olarak ne diye adlandirildiklarini bilmiyorum) O kursunun icerisine o dedigin lesleri yada balik kiymasini dolduruyosun ve o sekilde kullaniyosun kursunu.En azindan senin dedigin yontemden daha iyidir ;) Ne dersin?
    Kesinlikle senin dedigin yontem ile buyuk balik yakalanacak , vs,,,diye bir durum yok.Bunu bir kere aklina iyice yaz.Ve kesinlikle dedigin gibi birseyi yapma canim kardesim.Olurmu? Bak bu dunya hepimizin.Yarin obur gun seninde coluk cocugun olacak,nesiller nesile devam edecek.Biz dogayi koruyalimki onlarda gorebilsinler.Degil mi?
    Burada ben ve diger Abilerinin dediklerini iyi dinlemelisin ve iyice dusunerek hareket etmelisin. ;) Dogru yontemlerle yapacagin avlarda basarilar dilerim ve Rastgele... ;)

7. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Hepinizin görüşlerine ve önerilerine teşekkür ediyorum,saygılarımı sunuyorum

Ben bu takımı ilk defa 2 hafta önce babamla gittiğim bir gece avında bir abide gördm ve o adam o gece çok büyük bir levrek yakaladı büyük olmasının sebebi bence buralarda levrek avına giden insan sayısı sayılacak kadar az bence bu yüzden neyse abilerim bence pet şişeye bir çözüm bulanabilir pet şişeyi misnaya bağlayıp öyle fırlatırsak pet şişe sorunu çözülmüş olur özür dilerim çok düşüncesiz davrandım ''fup''isimli abim trofe avlar dilerim derken inşallah trofe avlarnız olur niyetinde söylemiştim ama yanlış anladınız galiba...

8. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    ABi üçlü iğne derken çarpma demiyorum :eek: yanlış anladınız bildiğiniz sahtenin sahte balığın üçlü iğnesi varya ondan aslında düz iğnede kullanılabilir ama ben öyle görmüştüm o yüzden öyle yazdım :) Önrileriniz için teşekkür ederim sayenizde gerçekten sonu hüsran ile bitecek bir yoldan dödüm Tekrar teşekkür edrim ...

9. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    bide dinamit bağlayalım... garantili.

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

fatihcim tama anladım zaten 3 lü iğneden kastını kimi yerlerdede çarpma deniliyor ikimizinde mutabık olduğu rapalalrın altındaki 3lü kanca :) işte bende onu diyorum bak başka bir avlanma şeklidaha var ama onuda örnek alma anlatayım görürsen öyle avlanının sağından solundan çekil çekile bildiğin kadar okadar yani :( 50gr kurşunua 30 bedene bağlarlar birtanede 1/0 no 3 lü kanca yı o kurşunun 1-2 karış yukarısına bağlarlar sonra su üsütünde gezen kefallerin olduğu noktaya oltayı atarlar daha sonra duruma göre biraz dibe salarlar yada salmazlar başlarlar kamışla savurmaya taktımak için uğraşılar sonra o boşluğuda makinayla sararlar kurşun yaklaştımı birdaha kamışla taltırmak için savururlar sonra kurşunla beraberkanca sağındaki solundaki oltacının arkasındaki insanlara doğru fırlar bu yöntemleri kullanma kulananadan uzakdur

11. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    Teşekkür edrim abi ben çarpmayı şöyle duymuştum :) ama hiç uygulamadım çünkü ardından çok fazla yaralı hata ölü balık bırakıyormuş çok iri bir 3lü kanca var balık kafasını denize döküryorsun oraya biriken balıkları büyük kancaya takmaya çalışıyorlarmış ben öle biliyordum abi Bİlgilerin için TEşkkürler...

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bunun için ergin balıkçılıkta sardalye yağı var o kadar uğraşmaya gerek yok :)

13. f1r1nc1_72

f1r1nc1_72 Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO catana 2500 fb
    En İyi Avı:
    32 cm Alabalık
    sardalye yağında shteleri beklentince gerçkten dah iyi mi oluyor balığı kendne dah mı çok çekiyor hiç dendiniz mi ?

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    yok denemedim sadece abilerimden duyduklarım işte ben hiç levrek yakalamadım avına da gitmedim :)

15. deePblue

deePblue na

Fatih sağolasın paylaşmışsın bi şeyler..
    pet şişenin denizde bırakılması sorunu rahatlıkla halledilebilir.
    Sanada bol trofeli avlar inşallah kardeşim.

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Hani sonra demissinya : " pet siseyi misinaya baglar oyle kullanirim o zaman" diye.
    Bak simdi.Aslinda o yontem iyi fakat pet siseyi baglayacagin misina kalin ve saglam olmali.Bunuda unutmayasin sakin. Isi garantiye al ve en az 60 lik bir misina kullan.

17. Burhaniyeli

Burhaniyeli

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    akya 28kg
    bu bahsettiğin olayı poşet yerine kadın çorabına yap misinayı bağla av yapacağın zaman at işin bitince çek geri en azından çevreye zarar vermezsin hepsini geçtim neden hamsiye para veriyorsunki bunun yerine balıkçılardan balık içi alabilirsin hemde ücretsiz bunuda rahat bi şekilde kullanabilirsiniz

18. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    arkadaşlar hazır levrek konusu burda açılmışken bene burdan yazmak istedim bayramda ünye ye gidicem orada tatlı suyun deniz suyuna karıştığı bir yer var orda balık olabilirmi ben levrek olurmu diye düşünüyorum ve nasıl bir yöntem kullanmalıyım levrek için pet şişe yöntemi hariç :)