Levrek için gittik ama .

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Fantastic Light tarafından paylaşıldı.

1. Fantastic Light

Fantastic Light Turgay

Favori Kamış:
    Şartlara göre değişmekte ..
    En İyi Avı:
    Tek balıkta 5 kg ı geçtiğimde yazacağım ..
    Selam arkadaşlar,

Dün Şarköy e levrek için gittim ve deniz bayağı bir dalgalı idi.

Öncelikle sabah 05.30 - 06.30 arası Mürefte limanının girişinde ve iç kısımlarında (ilarya ve tekenin bol bulunduğu yerlerde) Ragot Roglouların 9 ve 12 cm olanlarının değişik renkleri ile denemeler yaptım sadece 2-3 kez kalamar atladı.

Daha sonra mendirek dışında ilerideki dalyanlara doğru uzunca bir mesafeyi sırası ile (RİVER 2 SEA Rover128 4 renk) (RAPALA X-RAP WALK13 4 renk) ve (Yo-Zuri Hydro Popper 2 renk) ile uzun uzun çeşitli denemeler yaptım fakat nasibimizde bugün levrek yokmuş diyerekten tekrar liman içine döndüm.

Kahvaltımı yaptıktan sonra baktım içeride kefallar oynak yapıyor, hemen yanımda bulunan sardalyaları çoklu olta ve şamandra yardımı ile denize bıraktım, bir yandanda zargan için at çek yapıyorken bir yandanda şamandıraları gözlemliyordum.

Sonuç itibarı ile toplamda boyları 40-60 cm arası değişen 3 adet kefal ve 1-2 izmarit ve ispari ile avı tamamladım.

Avda tuttuğum balıkları eve dönmeden temizlemek huyum olduğundan bende balıkları temizlemeye koyuldum fakat mübarek kefaller bir türlü ölmek bilmedi.

Kefal veya başka balıkları balığın canını fazla acıtmadan (eziyet çektirmeden) temizlemek için ne gibi yöntemler uygulayabilirim???

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok minnettar olacağım..

Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder hayırlı ve bereketli avlar dilerim ..

Selametle kalın ..

Son düzenleme: 10 Kasım 2008
  2. Anlamadığım :confused: madem özel bir kişden cevap istiyorsun neden özelden sormuyorsun..:confused:

Sitemizin özel mesaj bölümü var..:confused:

3. alpperr

alpperr alper

cevap verecektim ama soruyu pek anlamadım sanırım, hatta soru varmı bu rada?

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    acı çektirmeden öldürmek mi sorduğunuz şey? balık ne zaman ne kadar acı çekiyor bilmiyorum ama eğer kısa bir şekilde öldürmek isterseniz, yani boğula boğula uzun vadede oksijensizlikten ölmesin, hemen öldürüvereyim diyorsanız, kısa ve keskin bir bıçağı balığın kafasının tam tepesinden sokarsanız hemen ölür. böyle bahsedince vahşi gibi geliyor ama kafasını kesmek dışında en hızlı uygulama budur. balığı söndürmek denir...

5. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Tokmak gibi bir araçla tam kafasına 3 kez vurdunmu orkinos olsa dayanamıyor "denedim"

6. Fantastic Light

Fantastic Light Turgay

Favori Kamış:
    Şartlara göre değişmekte ..
    En İyi Avı:
    Tek balıkta 5 kg ı geçtiğimde yazacağım ..
    Selam,

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim fakat dediğim gibi dün 3 tane kefal temizledim.

1. sinin başına sert bir tahta ile 2-3 ü bir yana bırakın 6-7 sefer vurdum hatta solungaçlarından kan akmaya başladı fakat balık bir türlü can veremedi . . .

2. sinin ise kafasına tam dediğiniz gibi bıçağı soktum fakat 3-4 dk oda ölmedi ..

Yahu inanın 15 dk lık bir uğraş ile balıkları temizledim yıkadım poşete koydum hala arada bir çırpınır gibi titreyerek hamle yapıyordu balıklar ...

Hala olayın etkisindeyim balıkları bile yemedim duruyorlar dolapta ..

Selametle ..