slm balık dostaları.buradaki büyük ustalarımdan bilgi almak istiyorum geçen hafta nette balık malzemesi satan sitelerde gezinirken bir sitede misina gördüm geçeri falan çok ama ben levrek için kullanmayı düşünüyorum çekerini görünce düşüncem canlı yemle levrek avında sizce bu misina uygunmudur. 0,35=20,1 kg 0.30=14,1 kg çekerlerei var 0,35 olanını canlı yemde 0,30 olanınıda rapalada kullanmak istiyorum. şimdi sorum bu misinayı kullanan ustalarım varmı,varsa nasıl bir misina.ustalarımdan uygun olup olmayacağını öğrenmek istiyorum bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=9569
Çok değişişk misina isimleri tellafuz edilebilir. Ben levrekleri 0,35 Samurai misina ile yakaladım. Ayrıca aynı misina ile 2-3 kiloluk eşkina ve 5-6 kiloluk vatoz yakalamışlığımız var. iğne kırılır o misina kopmaz
Cüneyt bu misinayı kullanmadım. Ancak misina konusunda şunları söyleyebilirim; - Bırakma oltası bilindiği gibi oltayı denizde gizleyip bir süre sonra gelip kontrol edilen sistemdir. Bu nedenle başında olmadığın için kalınlık önem taşıyor. Bugüne bırakma oltalarında kopartıp kaçırdığım balıklar için ortak tespitim, iri levrekler misinayı direkt güç ile değil önce yanağındaki testereyle ve dudaklarındaki yüzlerce minik dişlere sürttürerek zedeleyip zayıflayan misinayı kopartmışlardır. Bunu yapabilen bir levrek en az 2.kg ve üstü olabiliyor. Çünkü kopan misinaların uçlarında -ki bu uç parçaları hatıra olarak saklarım- mutlaka 5-10 cm kadar bir tırtıklanmış kısım bulmuşumdur. Bu nedenle eğer tedbirsiz bir takım kullanacaksan misinayı 0.40.ın altında kullanmamalısın. Tedbirli bir takım kullanacaksan yani lastik, pet şişe, taş, şamandra gibi bir parça kullanarak balığı sen gelene kadar yorma taktiği uygularsan 0.30luk bir misina kullanmak mümkün olur. Tabiki bunu bırakma oltası için söylüyorum. Dediğim gibi sen canlı yem ve başında bekleyeceksen o taktirde 0.28 lik takım da yeterlidir. Çünkü zaten başında bekliyorsan balık yakalandığı anda farkedip kalama ve sabırla balığı alabilirsin. - Rapala için 0.30 bence kalın. 0.26 lık misina fazlasıyla yeterli. Zaten büyük balık gelirse kalama ve biraz sabırla 7-8 kiloluk bir levreği rahatlıkla çekebilirsin. 0.30 lık misinayla 35 metre atabiliyorsan 0.26 misinayla 40-45 metreyi bulabiliyorsun.
SeLam Günaydın ÖnceLikLe . Cüneyt O Misina KuLLanmadım Ama Bende levrek Çok YakaLarım CanLı yem İLe Senin Sordugun Misina Bence 300 Metre OLarak PahaLı Ben Angel Soft Marka Misina İle YakaLıyorum Gündüz 28 Lik Gece İse 30 luk Çok Muhteşem Bir Misina tavsiye ederim... Denizci Kaptan`dedigi gibi takımı nasıl Kullanacagın ÖnemLidir. Benim Bildigim Levrek Avlanırken canlı balıkLa takım Hep Elinde olur Levrek Balıgı Alınca Bir anda canlı yemi yutmadıgı için misina Bırakman Lazım ki giderek yesin . yani kısacası 28 lik bir misina ile avlaman daha rahat olur ve yakalama sanşsın artar Benim Tavsiye ediçegim angel soft marka Sana. Rast Gele.