Levrek için 4-5 adet almayı düşünüyorum. model tavsiye edebilir misiniz? Bir de 8 Gr. ağırlık atış için yeterli olur mu? 20 lik misina, 5-25 gr. atarlı 1,80 ya da 2,10 luk spin kamışla tatminkar bir atış yapılabilir mi? genelde at-çek av için 40-50 metrelik bir atış yeterlidir deniyor, Zira ben 30gr.lık sahteyi 50/150 atarlı surf kamışla ancak 50 metreye gönderebiliyorum (60 gr. kurşunlu takım da ondan fazla gitmiyor. Surf atış şeklinde değil, beceremiyorum henüz) 10-30 gr atarlı 2,70 lik kamışla (dam allround tele spin teleskobik) mesafe daha da kısalıyor. Sahte modelinden konu nereye geldi At-çeke başlangıç için ucuz olarak şu kamışı düşünüyorum. D.A.M. Onliner Spin Kamış. Boy(cm): 1.80M Atarı(g): 5-25G Parça Sayısı: 2 Ağırlık: 115G Kapalı Uzunluk(cm): 95CM Aynı özelliklerde RON THOMSON 2-20 Gr. atarlı bir kamış daha var. o da olabilir. 1,80 tercihim kamışı geriye yatırmadan dik haldeyken dirsek ve bileği kullanarak sert bir hareketle sahteyi (belki) daha uygun atabilirim diye düşünmemden. sanırım o sert hareketi kamış ucuna en iyi şekilde aktarabilmem için de sert aksiyonlu bir kamışa ihtiyacım var. Ama yukarıdaki kamışların sert mi yoksa hafif aksiyonlu mu oldukları hakkında bilgim yok. İnternet satış sitelerinin bilgi vermekteki hassasiyetinden olsa gerek!!! nadiren yazma gereği duyuyorlar. Düşündüklerim doğru mu bilmiyorum. At-çek deneyimi olanlardan ricam sahte atış şekli ve buna uygun kamış tavsiyelerinde bulunmaları (marka model gibi değil de konuyu çözebilmem için boy, atar, aksiyon tarzında) ve konu başında bahsettiğim 8 gr lık sahtelerle de uygun atış yabılabilirse (30m gibi) aşağıdaki resimden levrek için uygun gördükleri numaraları (akşam kırmızı, gündüz mavi, yeşile vs. ihtiyaç duyulması bakımından) söylemeleri. Şimdiden çok teşekkür ederim, başınızı ağrıtmadım umarım. Sahteye ait bilgiler: Fiyat 4,50 YTL No:05 Uzunluk(mm):70 Ağırlık(gr):8.2, Levrek tipi su üstü avlanan balıklar için mükemmel avcı popper tipi suni balık -XENON maket balık su üzerinde yüzen bir maket balıktır -Kesik kafası sayesinde su yüzeyinde suyu yararak gelir ve avcıların dikkatini çeker (levrek-turna vs) -UV ışınları ve tuzlu suya dayanıklı özel vernik, üstelik VMC Perma-Steel üçlü iğnelerle! -Ses çıkaran boncuk bilyalar sayesinde balıkların dikkattini çeker
Not: Vedat Amca'nın yazısını okuduğumu da belirtmek isterim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20054&highlight=ugly
hocam bende bunlarda 6-7 tane var. denedim bu yaz ama malesef bir sonuç elde edemedim. belki avlağın o anlık durumu belki benim beceriksizliğim neden olmuştur bilmiyorum ama sana tavsiyem takım çantanda bulunsun bir iki tane ne zaman neyin iyi iş yapacağı belli olmaz. kolay gelsin.
Teşekkürler tavsiyeler için. 3, 6 ve 9 numaralar alışveriş yapacağım sitede stokta yok. 3 ve 6 yerine 15 iş görür diye düşünüyordum ama özellikle tavsiye edilince daha bir iyi oldu. Mustafa Bey'in tavsiyesiyle 7 numarayı da attık sepete. Daha önceki konularda Murat Bey'in paylaştığı (Murat Bey'e buradan teşekkürler) bilgileri de göz önüne alarak: Sabah için;7, 15, Öğle için; 5,19 Akşam İçin; 8 (çantamda kırmızı oje var biraz da sanat konuşsun ) ve kefale benzediği için 1 numaraları almaya karar verdim. Balık tutamazsam evde kendim oynarım artık, ne yapalım Tekrar Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
Bende öğle bakıyordum dedimki bence en iyii 15 dedim çünkü normal balık öyle olur alsam 15i alırdım dedim sizde verim almışsınız ...
kardeş benim ne zaman işim rast gitmese elime yapışan ve favori balığım olduğu için takım çantamda farklı boylarda bulundurduğum balığım bu. http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=33224 renklerinden dolayı sana 7 numarayı tavsiye ettim. elbette sen popper türü tavsiye istemişsin o halde 7 ve 15 iyi seçim olur bence. kolay gelsin. bende bunların 1 , 3 , 7 , 15 , 17 , 18 , 20 nolu balıklar var. bunların dışında da popper lerim var ama dediğim gibi geçtiğimiz yaz pek bişey elde edemedim.
Teşekkürler Mustafa Bey Verdiğiniz bilgileri notlarıma ekledim. At-çek denemeye Popper'dan (Sıçrayan, Zıplayan anlamında olsa gerek) başlayayım dedim. Boy, ağırlık, fiyat olarak uygun geldi pelikanın bu modeli. En azından deneyim olur. Levrek havyarlanma zaman aralığı hakkında bilgi arıyorum şu an. Uygun zamanı öğrenip havyarını dökmüş levreklere ilk atışları yapacağım kısmetse. Rastgele (Üreme Aralık-Mart dönemindeymiş. Sayılı gün çabuk geçermiş Zaten Aralık bitmişmiş)