levrek için sadece poyraz mı ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında canfafal tarafından paylaşıldı.

1. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    merhabalar;

at çek ile levrek avcılığında tecrübeli arkadaşlarımız ve abilerimizden öğrenmek istediğim;

av için en uygun hava durumu illa poyraz mı esmesi gerekiyor ?

havanın sert esmesi yetmez mi ?

mesela lodosun kıyıya dikine vurduğu
    veya lodosun yandan yaladığı avlaklarda
    hava 5-7 lodos olduğunda av için tam zamanıdır diyebilirmiyiz ?

cevaplarınızı bekliyorum
    saygılarımla
    can

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Kısmet...!

3. VOLKAN_ŞENSOY

VOLKAN_ŞENSOY Volkan Şensoy

mesela Tekirdağ bölgesinde lodos estiği zaman dalgalar coşarken Bursa Yalova Bölgesinde ise poyrazı bekleriz. Yine Bursa Yalova taraflarında canlı teke peşinde koşturulurken Tekirdağ bölgesinde kobra kurt peşinde koşturulur.
    kısaca demek istediğim avlak bölgesi rüzgar yem levreğin açlık durumu yumurtalımı yumurtasızmı ayın durumu her şey önemlidir. rüzgar esmediği denizin çarşaf gibi olduğu zamanda levrek alınır. ama rüzgarlı havada kandırmak daha kolaydır. avlağın konumu rüzgar ve etrafı karıştırması açısından önemlidir.
    Rastgele...

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    :D :D :D

ya nasip..:D :D

rüzgarlı havalarda bu delikanlı daha bir haşin oluyor ..:)

5. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    sinan bey bayağı manalı olmuş cevabınız ;
    işin kısmet kısmını ben biliyorum da diğer konuda siz fikir sahibi değilsiniz galiba ?
    neyse tecrübesini paylaşan olacaktır.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Kış aylarında sabah erken ,dere-nehir agızlarında yogun sis varsa hava durgunda olsa denmenizi tavsiye ederim .. puslu havayıda seviyor... arkadaşım bu tip havalarda iyi balık tutmuştur..izmirde..

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Can bu cevaplar işin espirisi..tabii ...boş ver- mana felan arama..iyi niyettir..hoşluktur.. :)

dalgalarda av olacak balıklar ve diger canlılara yaklaşması daha kolay olur ayrıca .. kıyılarda dalga dibi karıştırır ufak tefek türler ortalıkta dolanır.. kaba dalgalar gelirken o dalganın içinde hareket kabiliyeti kısıtlanır..ve levrek balıgına yem olma ihtimali artar..

tabit ananın balıga öğretisi :)

8. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    muaffak bey ;
    cevabınız ve paylaşımınız için çok teşekkürler.
    saygılar

9. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    merhaba bugün hava çok durgundu dalgada azdı fakat önümde tahminen 3 4 kg bir levrek kıyıda rapala atarken önümde kefalleri kovaladı .. bende fırsat bu fırsat dedimki bir telefon geldi arıyan abim okan nerdesin kapıda kaldım :mad: :mad: :mad: hızlıca oltamı topladım ve işte şuandada evdeyim ah çekip o görüntüyü aklıma getiriyorum duruyorum yani sonuçta balık aç olsun her türlü havada beslenir kıyıda özellikle fırtınadan sonra, deniz durgunken aç olduğu için avlanmaya çıkabiliyor . ayrıca dediğim yerde 2 dk önce adam kefal tutmuştu ona gelmiş olabilir iyi günler. ( KISMET :D :D )

10. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    okan kardeş çok teşekkürler;

kısmete bende güldüm gerçekten arkadaş espiri yapmış sağolsun güldürdü bizi belliki amacı paylaşımda bulunmak değil stand up çılık
    ama şimdi eminim hazır lop bi şekilde paylaşılan bilgileri okuyodur.
    kime niyet kime kısmet
    esas önemli olan niyet
    niyet bozuk oldumu bişeye benzemez
    bizimde niyetimiz paylaşmak kaldı ki paylaşılan her şeyi tecrübeyle belki öğreniyoruz da burada paylaşınca perçinleniyor
    ama niyet bozuk olunca işler kısmete kalıyor
    nası iyi di demi : )
    saygılar

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Çok haklısın Can abi.. önemli olan niyettir ;)

12. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    :thumb: :thumb: haklısınız

13. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg

Vallaha kardeşim 15 yaşımdan beri amatör balıkçıyım ama At-çek ve Levreğe bu sene başladım. Henüz siftahım yok. Her hafta sonu balığa gitmeye çalışırım. Hava ne olursa olsun. Dalga geçme amaçlı "Kısmet" diye mesaj yazmadım inan. Öyle zamanlarda öyle yemlerle balıklar yakaladım ki:eek: bu işin kısmet boyutunu birinci sıraya koyuyorum yani.

Bilmeden kırdıysam affola.banghead

Bu internet mesajlaşmasını bu yüzden sevmiyorum. Kelimeler yanında jest ve mimikler olmayınca gerçek duyguları ifade edemiyor. "Kısmet" mesajını Şaka, Dalga ya da espri amaçlı yazmamıştım. Kısa ve öz inancımı belirttim.

Son düzenleme: 3 Ocak 2012
  14. emrepasa

emrepasa emre

Bu internet mesajlaşmasını bu yüzden sevmiyorum. Kelimeler yanında jest ve mimikler olmayınca gerçek duyguları ifade edemiyor. "Kısmet" mesajını Şaka, Dalga ya da espri amaçlı yazmamıştım. Kısa ve öz inancımı belirttim.

Ben her havasında yakaladım usta.Üstelik günün herzamanı yakaldım.Ama göç zamanıydı balık çokdu vs.Şimdi en uygun şartlarda deniyorum ama nafile.Poyrazın ihtimali yükselttiği malum bunun yanında avlak,dönem mevsim vs de çok önemi bence.Ege veya akdeniz de yaşıyorsanız.Ben ne poyraz dinlerim ne lodos balıktan çıkmam inanın.

15. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    bende ilk cevabımda cevap vermeyince gerçekten tiye aldığını düşünmüştüm açıklaman için teşekkürler umduğum gibi cevap verdin
    cevabın şimdi açıklayıcı oldu
    yanlış anlamaya da meydan vermedin böylece
    avımız her havada bereketli olsun inşallah :)
    can

16. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

biz rüzgarı karşımıza alıp atarız. öbür türlü rüzgar arkadan denize doğru falan esiyosa orada levrek olmaz ama avlak yerine göre değişir.

17. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Can

Şayet hava gayet yatıksa,özellikle kefal balıkları su üstüne çıkar ve sanki besleniyormuşcasına ağızların üst çenesi dışarda su yüzeyini tekler dururlar.

Bu durum genelde sular tamamen soğumadan kefaller derinlere çekilmeden
    Geç eylül Ekim ve Kasım ayının durgun havalarında ve özellikle liman içlerinde ve yakın çevresinde gözlenir.

İşte bu gibi durumlarda özellikle çok erken saatlerde daha ziyade gagasız su üstü sahteleriyle netice alınacaktır.

Bazı yerlerde kuzeyli rüzgarlar levrek atçeği için uygun ortamı sağlayabilirler.
    Hemen az ilerdeki bir koyda ise durum tersinede olabilir.

Yani, burada esas olan rüzgarın denizden karaya esmesi ve kıyı bölgesini karıştırıp,bulanıklaşmasını sağlamasııdır.

Levrek karambolcü bir balıktır,böylesine durumlarda kolay avlanır ve av verir.

Ancak sahtenizi dikine olabildiğince uzağa atma gayreti yerine,olabildiğince bulanık bölgenin hemen dışşından ve bu bölgeye paralel olarak atıp çekmeniz esastır.

Aksi takdirde sahtenizi sadece birkaç metre levrek suyundan getirir ve şansınızı azaltırsınız.

Bu konuda soracağınız ilave birşeyler v arsa severek cevaplandırırım.

Sevgiler

18. canfafal

canfafal can

En İyi Avı:
    orfoz 9,86 kg
    vedat bey;
    değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
    yaklaşık 5 yıl önce hastalık derecesinde bağlı olduğum kara avcılığını kıyı avcılığına başlamak suretiyle bıraktım. o günden bu güne tek iğneli gezer kurşun ve matya ile hatrı sayılır çipura trofeleri aldım ve naçizane çipura avcılığını çözdüğümü düşünüyorum.
    ancak bu arada geçen yıl mart ayında (sizin yüzünüzden :) ) başladığım at çek avcılığına acayip bağlandım.
    levrek avını ise kara avcılarını çok iyi bildiği çulluk (lököşe) avına benzetiyorum. çullukta adeta meteorloj gibi 2 - 3 gün sonranın havasına göre hareket eder mekan değiştirir sarp yerlerde avcıyı hırpaladıktan sonra et verir ve zordur. çulluk avını beceren köpek artık avcı köpek oldu denilir.
    levreğede bu zorlulukları nedeniyle bağlandım. şu ana dek 6 adet balık aldım 2 si hatrı sayılır balık ancak hala gidiyorum ve gideceğim.
    tecrübeleriniz bana yardımcı olacaktır.
    bu arada yine sizin yüzünüzden :) sağlam bi jig takımı da yaptım kendime. onda da 2 kez ciddi balık aldım ancak bu atçek nedeniyel teknemi denize bile atmıyorum. boş dönse bile insan ihtimali adamı sürüklüyor.
    tekrar bilgileriniz için teşekkürler
    yani anladığım rüzgarı gittiğim yerde yüzümde hissetmeliyim...

bu arada daha önce belirttiğim ancak sizden cevap alamadığım davetim hala geçerli izmire gelirseniz doğanbeye jig avına sizi götürmek isterim.

saygılar
    can