Tum dostlarima selamlar benim sormak istedigim soru forumda binlerce kez sorulmus olan bir soru. oncelikle forumumuzdaki bu konu ile ilgili tum yazilanlari okumaya calistim ve turkiyeden alacagim sahteleri river2sea olsun gelibolu sahtesi olsun rapala skitter renk kodlarina kadar listeledim.... bu listeye ek olarak buradan (Polonya) gelirken bir iki sahte getireyim diye dusundum. ozellikle at cek hobisi olan dostlarimizin fikirleri benim icin onemli. asagiya resimlerini ekledigim sahteler sizce is yapar mi? almaya deger mi yoksa gerek yok mu? markalari SALMO. 10 cm civarilar.
Sevgili Serhat Avatarından tatısu avı yaptığın anlaşılmakta. Resimdeki sahtelerde esasen tatlısuda iş görebilecek tipler.Bunlarla gayet başarılı Turna,Kasna avları yapabilirsin. Keza CBK,PBO ve HP serilerinin deniz levreği avındada iş görebileceğini söyleyebilirim. Sevgiler
Vedat abi saygilar. dogma buyume Bandirmaliyim. tatlisu avini son 1.5 yilda burda mecburiyetten ogrendim en yakin deniz 350 km burdaki fiyatlar daha uygun gibi Turkiyeye gore... 1 aralikta kismetse kara ve deniz avi icin 20 gunlugune memlekete gelecegim Bandirma civarinda levrek at cek yapayim diyorum. gelirken de bir iki sahte getirecegim. rapala ve river2sea de sikinti yok bi de ekstradan bunlardan getireyim diyorum.... yeni bulduklarim asagida bunlar da yo-zuri ve jaxon marka ve cormoran. jaxonlar buranin parasi ile 10 zloty. 6 lira civari. yo-zuri jaxon cormoran
ne 6 liramı bunlar anlamadığım mevzu yozuri 6 liraya polanayda satılıyorsa türkiyede neden pahalı sonuçda iki ülkede japonaydan almıyormu yoksa ülkelerdeki dolar değeri ile alakalı birşeymi
Sahtelerinizi gule gule, iyi gunlerde kullanin. Ben de iki gun once olta avi icin ilk alisverisimi yaptim ve av marketinde inceleyip begendigim asagidaki sahteleri aldim. Iki adet Daiwa, birer adet de Abu Garcia ve Savage marka toplam dort adet sahteye 23 pound yani 64 TL odedim. Turkiye'deki fiyatlar ile cok fark yok zannedersem, biraz daha ucuz olabilir belki. Polonya'da Ingiltere'dekinden daha ucuza bulabiliyorsunuz galiba.
levrek içinmi aldın bunları aga vetserhat: popper olarak PBO kafidir,rapala skıtter da listeye dahilse kafi,, diğer su üstü cormoran mavi onu da aldınızmı kafi dir bence.... jaxon : o sahte bana ağır bir sahte gibi geldi,eğer öyle ise derin bölgelerde çalıştırmak lazım,sahilden pek randıman alınmaz derin deyilse bölge...
biri tatlisu, ikisi tekneden, palamut, turna... levrek icin de silikon... emeklilik icin simdiden yatirim
jaxon 7.5 ve 8.5 cm ve agirligi da 8.5 ve 13.5 gram. 0,1-1,2 mt dalar diyor sitede. fiyat olarak asagi yukari en uygunu jaxon ki burda populer bir sahte. cormorani almayi dusunuyorum ayrica jaxondan da bir iki popper ve yuzen sahte alayim diyorum.
sevgili Serhat yaşadıgın bölgedeki tatlısudaki türlerin renklerine benzeyenleri alırsan en saglıklı işi yapmış olursun...yeşilin hakim oldugu renkler işini görür ordaki diger ufak balıkların renklerini göz önune getir mesela HP ve YHP çizgili levrek- perch - tavrusu imajı verir..srılı-turuncu-parlak ışıldayan -yemler tatlısulardaki türlerin yavrularını anımsatır..
Muvaffak abi ben bu sahteleri Marmara da levrek kovalamak icin almayi dusunuyorum. burasi icin degil yani
sahtelerin alayı iş yapar su üstü su altı orta seviye yeterki onlara saldıracak avcı balık olsun.balıkmı bıraktıkki denizlerde tatlı sularımızda dinamit elektirik tırıvırı tırol gırgır daha sayiyimi italya yunanistan bu ülkeler dibimizde balık kaynıo bizde tek tük çıkıo oda ya yolunu kaybedenler yada göç sırasında mecburen geçiş yapan balıklar öyle bir zaman gelecekki oda çok yakın.o elimizdeki sahteleri birtane akvaryum yapıp içine balık diye atıp seyredeceğiz.süs niyetine... karadeniz şu an alarm verio.10 sene öncesine kadar yüzde 75 olan balık durumu şu an yüzde 10 lara düşmüş bunu biliyormusunuz.passiano pesca var italyanların balıkçılık kanalı izleyinde ders alın bizdede yaban var yabanilerin kanalı isminde meymenet yok işi ticarete dökmüşler şu feneri satsak şu mamayı kandırıp vatandaşa nasıl geçirsek, vb...denizlerimiz tatlısularımız kuruyor bunun kimse farkında değil.bişey yapmıyoruz her duyarlı birey denize veya göle 1 çift balık bıraksa fenamı olur yada böyle bir kuruluş kurulsa kötümü olur.yazık çok yazık