levrek için sahte tavsiyesi

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında fatih48 tarafından paylaşıldı.

1. fatih48

fatih48 Fatih

kıyıdan levrek avı için hangi suni yemleri tercih etmeliyiz özellikle tavsiye edebileceğiniz bir sahte var mı? yardımcı olurmusunuz üstadlar :)

2. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    o kadar çok varki ama ben bir tane önereyim rapala maxrap bence farkını ortaya koyan bir kandırıcı suyun biraz altından gelir..su üstü olarakta river2sea rover 98 renk olarakta g12 ve g15r en çok tercih edilenlerden..

3. fatih48

fatih48 Fatih

rapala maxrap ve river2sea elimde mevcut şuan maxrapi yeni aldım riversea ile at çek yaparken çok saldırı oluyo fakat hala bi tane yakalayabilmiş değilim sitede anlatıldığı gibi aksiyon vermeme rağmen sonuç başarısızlık...

4. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

rapala x rap 10 s og rucw, skiter pop mu- bmu ,subwalk s go ggh, yozuri livebait, crytal minow ,crystal minnow sp , 3D poper pts, 3D minnow, banana boat cs c44, Mag minnow ,Duel Aile mg db hoay,bass pro shop mini dad MD40-45,Strike Pro mg-014f r114ob 7cm ve11,5cm. max rap 13 fayu,fhc Dab gan30g jig 143dg-p, sihirli kaşık, Daiwa salitiga minnow floting felan liste uzayıp gidiyor saymadığım rapala ve diğer tüm kandırıcılar kusura bakmasın. sitede birazdaha vakit geçirip araştırma yapmanı tavsiye ederim

5. fatih48

fatih48 Fatih

araştırıyorum forumdan okuduklarımla sectim sahtelerimi evet bir çok çeşit var ama ben özellikle denemiş olup verim aldığınız sahteleri soruyorum varsa eğer kullanıp gercekten güvendiğiniz bir sahte payşırsanız sevinirim

6. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Maria Tight Slalom 80 mm POH, RIVER2SEA BUBBLE WALKER 80 HC04,Maria Princess 9cm GX2 bunlarda benden olsun

7. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Merhaba,
    Maceraya hiç gerek yok daiwa shor line shiner laser sardine 12.5 cm alın zevk yapın.

8. 29519

29519

Duel hardcore minnow kırmızı kafa ve hhs renk kodlu olanı al. Bunlarda benim tavsiyem. Bunların 11 cm liğini al ama.

9. fatih48

fatih48 Fatih

teşekkür ederim hepinize önerilerinizin hepsini not ettim mutlaka değerlendireceğim at çeke kafayı taktım ama başarısızlık yem arayışına sürükledi beni şansımı sahte değiştirerek ve elimde gerçekten iş yapan sahtelerin olduğunu bilmenin güveniyle yine 4 elle sarılmaya devam edeceğim bu işe bıkmadan

10. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    mesajım bulunsun..:)

11. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Levrek için bence bilinmesi gereken en önemli bilgi;
    Levreğin hangi merada, hangi dönemde, hangi tip sahte (dalan, yüzen vb) ve günün hangi saatinde ışık ve hava durumuna göre hangi renk sahteyi tercih ettiğidir.;)

Çok bilinmeyenli denklem gibi oldu galiba.hihi Şöyle açıklamaya çalışayım.
    Örneğin Fetiyede, Eylül - Ekim aylarında, dalan tip sahte ile sabah saatlerinde 10 cm lik yeşil bir rapalayla kıyıdan Levrek avında verim alabilirsiniz. Bu sahteyle aynı dönemde ve saatlerde İzmirdeki Levrekler bu aynı sahteye ilgi göstermeyebilirler. Hatta aynı yerde, aynı sahteye Levrekler sabah ve akşamüstü aynı ilgiyi göstermezler.
    Bölgesel farklılıklar, balıkların avlanma alışkanlıkları arasında farklılıklar yaratabilir. Merada bulunan balıkların mevsimsel ve günün farklı saatlerinde hangi tip sahteye ilgi göstereceği birazda tecrübeyle kazanılan bilgidir. En doğrusu bulunduğunuz alanda Levrek avında başarılı olmuş kişilerin denenmiş tavsiyeleridir.
    Tavsiye edilen 50-60 TL değerindeki bir sahte ile hiç verim alamayan avcı, aynı merada 1 TL lik basit bir silikon sahteyle harikalar yaratabilir. Tabii bu durumun terside mümkün.

12. fatih48

fatih48 Fatih

bulunduğum bölegede av yapan bir kaç arkadaşın tavsiye ettiği sahtelerden aldım iş yapmıyor kendi arastırmalarımla aldığım river2sea buble walker hc04 modelini kullanıyorum saldırılar oluyor ama sonuç yok rapala maxrarede burun kıvırıyorlar bakan yok burada tavsiye edilenleri araştırıyorum şuan karar verip temin edeceğim kafayı taktım fena halde bu işe :)

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yaşıma hürmeten sana yazacagım 10 çeşit sahte yemi alırmısın??

boş ver yazmıyayım sende alma.. nerde balık tutacaksan önce git orada tutanları seyret otur bi kenarda hangi malzemeyi kullanıyorlar ? nasıl kullanıyorlar ? aksiyonlar hareketler vs...? hava ve su durumu? olayın saati..?zamanı? ondan sonra git aynısını al kullan..
    levrek bu . belli olmaz aynı yemi kullanırsın o tutar sen tutamazsın ya senin oldugun yerde balık yoktur yada kamışı kullanamıyprsundur..yada misinan kalındır ..gibi..

önce izle sonra uygula.. zaman içinde herşeyi halledersin..

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Daiwa saltiga serisi, Tackle House Feed Shallow ve Feed Popper serileri, İma Sasuke, Komomo, Popkey ve Skimmer serileri, Duo Tide Minnow, Mega Bass'ın slim serileri, Xorus Patchinko, Maria Chase SW serisi, Bomber Long 15 A,16, Heddon Super Zara Spook Saltwater, River2sea Rover serisi, Rapala X Rap ve Max Rap kardeşler vs. aklıma gelen en iddialı levrek sahteleri.

15. fatih48

fatih48 Fatih

bilgiler için teşekkür ederim tabiki 10 tane yazarsanız almam ama dediğiniz araştırmaları yapacacağım

16. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sanırım donanimhaber kullanıcılarındansınız :) Ama mesajım bulunsun deyip takip edeceğinize Konunu başında "Konu Araçları" bölümünden "bu konuya abone ol" sekmesini tıklayarak ilgili başlıklarınızı takip edebilirsiniz :) ;)

17. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sanırım kimse tavsiye etmemiş ben de prologic savagear herring 13 cm mavi renkliyi tavsiye ederim. 2. atışta almıştı levreği ve inanılmaz bir yüzüş kabiliyeti var. Gözlerinize inanamayacaksınız. Ben çekerken bazen karıştırıyorum diğer balıklarla bu sahteyi.