abiler kardeşler merhaba; Kurban bayramında Alanya da olacağım burada at çek levrek avı yapacağım canlı dip bırakmada yapacağım sizlerden öğrenmek istediğim seçtiğim mevki ve sahteler doğrumudur malum o bölgeye yabancıyım 1- seçilen mera Alanya Anamur yolu 20-30. km leri kahyalar mevkii kayalık ve çakıllık bir sahili var 2- sahteler : rapala rap max 150 yada 130 ( FB - FAYU- FOG- FANC ) yozuri tobimaru F4 C136 su üstü 105mm üstteki ekipman ve yer hakkında bilginiz var mı yada önereceğiniz avlak ve sahte çeşidi hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden ilginize teşekkür ederim
Merayi bilmem fakat sahteler gayet iyi ama kesinlikle su üstü sahtelerde eklemelisiniz. Rover 128 tarzı
Avlağı bilmiyorum ama gideceğin yer sakin olmalı tahminimce. Levrek ihtimalin yüksek olabilir. Çakıllı sahillerde genelde dalgalı zamanları kollarsan şansın artar. Yakın çevrede küçük bile olsa denize dökülen bir su falan varsa o çevreleri de denemeyi es geçme. Kayalık dediğine göre çok dalacak olan tobemaru riskli. Daları 1,5 metrelerde sanırım. Maxrapta 90 cm dalıyor. Avlağın derinliğine göre sahte seçmen yerinde olacaktır. Yoksa ilk gün sahteleri denizde bırakabilirsin. Su üstü sahteyle birlikte zargana topu, birkaç slikon sahte de götür mutlaka. Slikonlar 10 cm'i pek geçmesin bence. Şimdiden rastgelsin, sonuçları ve fotografları görürüz umarım.
yeri yakınen bilmiyorum..ama kayalıksa ziyeretçileri vardır muhtemelen.. sahtelerin güzel.. belki bir 2 tane daha takviye ister..su üstü.. ragot al 12cm lik.. 20gr kurşun al..arabeden ile dipten çek.. bir tavsiye canlı bırakma ile işin kolayına kaçma ben bu tür avı son derece adaletsiz buluyorum.. şartlar eşit olacak,avcı böyle belli olur
O kadar uzağa gitmene gerek yok. Hem Gazipaşa tarafı levrek bakımından pek verimli bir mera olduğunu sanmıyorum. Antalya tarafı Alanya'ya 12 km uzaklıkta Konaklı kasabası Turtaş otel önünden sabah erken saatlerde ve akşam üzeri sahilin sağ ve sol tarafından hava ve denizin uygun olması halinde bu meradan levrek alman yüksek ihtimalli, Şansın varsa Lüfer kandırma ihtimalin bile var. Bu meranın tabanı yer yer kayalık olmasından dolayı fazla dalan kandırıcılardan kaçınman gerekli. Otele 3 km ileride kargı çayı vardır bu çay ağzından top arkasına yapacağın 2 li raglou takımı ile levrek alman mümkündür. Ayrıca Alanya iskele limanı yeni yapılan mendirek ucundan liman çıkışına ve liman içine doğru yapacağın atışlarda her türlü avcıyı kandırma ihtimalin vardır.Süprize açık bir yerdir her zaman.Rastgele kardeşim Alanya'ya selamlar
selam kemal bey bahsettiğiniz sahil de raglolu takım şansınız daha yüksek iki dere vardır bıçkıcı onların ağzını yoklayabili,rsiniz yemli takılmayı ihmal etmeyin şusıralar çupra ve minekop alabilirsiniz sargoz ve mırmır birde gazipaşa marina var oraların möendirekleri yoklayabilirsiniz rastgele kahyalar sahili kaledran gazipaşadan sonra 30 km orayıda yoklayabilirsiniz
hakan merhaba kardeşim bilgi için teşekkür ederim öyle trofe almak zor zaten balık gelsin isterse isbendek olsun sonuçta yeme hastası değilim yakalamak en büyük tutkum çıkan ispendek ise 2 tokat atar :laughing: salarız belki abilerini çağırırlar emre bilgi için teşekkürler yer kayalık olduğu için su istü almak mantıklı vermeyelim sahteleri denize :thumb:
Abi merhaba gayetaydınlatıcı bilgiler için teşekkür ederim tarif ettiğin çayı buldum zaten orayı işaretlemiştim google maps tan fakat otelin orayı bulamadım foto ekliyorum buradan tarif edersen yada işaretleyip eklersen sevinirim.
Alanya'dan şu mevsim levrek alma biraz sabır ve şans işi ama grida,zargana ve iskarmoz alma olasılığında bir o kadar yüksek.ucunda zargana topu olan palamut yaparisiyle at çek yaparsan sürüyü bulduğunda yazılı orkinos alabilirsin.sahtelerin gayet güzel.max-rap'ın varsa başka bir şey takmasanda olur.max-rap fayu alanya için favorim.özelikle akşam güneş batarken ve battıktan sonra hava zifiri karanlık olana kadarki süreyi sakın kaçırma derim.Tatillerde, sabah gün doğarken ve akşam güneş batarken düzenli olarak balığa giden biri olarak tecrübe ettim balık akşam daha fazla iş yapıyor. Şansın bol olsun rast gelsin...
barkın kardeşim bilgi için teşekkürler senden bir ricam olacak sence yukarıdaki avlaklardan hangisini denemeliyim senin fikrin nedir
özelden mesaj atma özelliğim kapalıymış.bana mail adresini özelden atabilirsen abi yazdığım mesajı sana göndereceğim.