Güzel kardeşim, forumda daha önce açılmış konulara biraz göz atsan burada alacağın cevaptan çok daha fazlasını bulursun Sevgiler, saygılar...
Avlanacağım avlaktaki yemlik balıklara bak Popülasyon hangi türde ise silikonunu o renkte ve o cinste seç Mesela çok kefal yavrusu varsa kefal imitasyonu sahte veya silikon kullan.
Bu işin uzmanı raglou'dur. Ama ağırlıkla atıp çekmeyi gerektirdiğinden çok keyif vermez. Kendinden ağırlıklı silikonlarda Savagear Soft 4Play Shad, Cannibal ya da SandEel Slug son bir kaç yılda baya ün saldı.
Resimlerle aksiyonu bozulmadan Roglou nasıl ağırlık ilave edilerek avlanılır ortaya koyacağım sanırım pek seveceksiniz.
Savagear 4play shad kıyıdan atış için çok uygun ve levrekte verimli bir silikon. Ağırlığı nedeniyle sulu şamandıra kullanmaktan kurtulursunuz. Ancak silikon şamadıralı ragot kadar yüzetden gelmez, 30cm kadar aşağıda yüzer. Ancak bu tip sırtında iğne bulunan silikonlarda arkadan takipte iyi sonuç alınmasına rağmen alttan vuruşlarda kaçırma olayı fazla. Kullananların en önemli şikayeti bu. Yine de kullanım kolaylığı ve av verimi benim denemelerde, ve yanımda aynı anda ragot kullananlarla kıyasla daha yüksek. Raglou taraftarlarına bunu kanıtlamak levreğin sahteye atladığı zamanlarda birlikte aynı anda avlanma ile mümkün. Beyaz ve fire tiger renklerine benzer olanı, mavi sırtlılardan her zaman daha uygun. Bunları yukarıdan tığ ile delip alttan tığın ucunu çıkarıp üçlü kanca bağladığınız ipi yukarı çekerek alta iğne eklediğinizde en pahalı sahtelerden daha avcı bir silikonunuz olur. Bu şekilde Gamakatsu twinex ikili kancayı da alta bağlayabildiğiniz gibi bu iğneyi silikonu delmeden ipi yandan geçirerek de kullanmak mümkün. Twinex ikili kanca ne şekilde bağlarsanız bağlayın atışta kuyruğun iğne içine girme riskini azalttığı için üçlülere göre daha kullanışlı. Bunları bağlarken çektiğim eski resimler var. Sözünü ettiğim twinex iğne bu, ters yönlü minik üçüncü kanca silikona saplayıp altta sallanması önleniyor. Bu iğne canlı bırakma avları için de muhteşem. Canlı balığa sapladığınız minik iğne balığa hasar vermeyip uzun süre canlı kalmasını sağlar. 4 play shad 22grlık silikona twinex 4 numara 12 grama 6 numara iğne uygun. Bu silikon dışında içerisinde kurşun bulunan Berkley sandeel, Storm silikonlara da alt iğneyi mutlaka bağlıyorum. Şimdi Daiwa duck fin shad silikon gelmek üzere. Bu silikon ise sert sahtelere benzer her türlü vücut hareketi ile süper bir yem. Tüm vücut kuyruk darbeleri ile hareket etmekte. Henüz denemedim, iyi sonuç alacağımı sanıyorum.