Evet arkadaşlar aşağıdaki resimdeki silikonun kırmızı pullar olanından var bende aşa yukarı aynı renkteler.İskeleden at çek yapmaya çok uygunlar sanırım çünkü silikonu çekerken kuyruğu balık yüzüyormuş gibi görünüyor ve kaçıyormuş gibi anlaşılıyor.Fakat bir sounç alamadım ilk denememde deneyipte sonuç alan arkadaşlarımız varmı... resim:
levrek için 10 numara silikon,levrek zamanı iş yapmaması imkansız gibi.sabırlı olmak lazım.bende denicem havalar biraz soğusun.nasıl atıyosun peki ağırlık olarak ne takıyosun?
Tekneler için çoklu, kıyıdan ise tekli; levrek avında en iyi iş yapan ve en ucuz suni yemlerden biridir. Kıyıdan avlar için 5-6cm'lik boylar ideal, küçük bir kıstırmayla at-çekte kullanabilirsiniz, bölgede levrek varsa yakalayamamanız neredeyse imkansız, başlangıç seviyesi ise doğru seçim yapmışsınız bence.
Peki bu acaba lüfer ve çinekopta iş yaparmı acaba ? Hiç Denedinizmi ? Birde İstanbul boğaz sahil kesiminde Levrek çıkarmı ?
selamlar oncelıkle boyle bır sıtenın varlıgını gorunce ınanın nasıl mutlu oldum. ben Dortyol -Erzın ( Hatay ) da levrek avlıyorum . benım yaptıgım mıdye ve sardalya ıle avlanma . sıze danısmak ıstedıgım bu sahte yemlerın takıslık sırası nasıl? yanı daha once at-cek avcılıgı yapmadım. ucuna takacak oldugum kursun 15-20 lık oltayı cekerken yerde surunmesıne neden olmazmı? bıraz denızın uzerınden mı gelmelı? ınanın bu at-cek konusu bana tamamen yabancı bırde bu kesımlerde en ıyı Levrek avı ne tarafta oluyor? sımdıden cevaplarınıız ıcın tskler
Sevgili Orhan, Yarım kulaç mesafe beden bırakıldıktan sonra, fırdöndünün arkasına kıstırmayı takarsan, takımı hazırlamış olursun. Bu soruya istanbullu dostlarımız daha doğru yanıt verebilir
Ben Gece denedim sanırım gece silikon yem pek iş görmüyor levrekler fark edebilirmi acaba yemi hiç balık vurmadı 1 saat içinde.
Dün gece 1 kg yakın ağırlıkta levrek aldım o simli şefaf silikon ile. Oldukça faydalı bir yem. Sadece ağırlık meselesi var özellikle rüzgarlı havalarda uzağa atabilmek için silikon yemden 1m-1.5m kadar uzağına fırdöndü ile ufak 25-35 gr lık bir gezer kurşun takılırsa sorun çözülür uzağa atmakta. Ya da 5-10 gr lık birkaç tane kıstırma kurşunlar avlanılacak yerde ki hava durumuna ve şartlara göre yine silikondan 1.5 m kadar uzağına takılabilinir. Son bir yöntemde jighead şeklinde olan balık kafası ve iğne kombinasyonundan oluşan takıma silikonu geçirmektir. Denemedim bu yöntemi fakat deneyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım!
cuma günü malzeme bulabildiğim tek yer migrostu orada bu silikonların ufakları vardı levrek için düşünmüştümde balıkçı'nın dediği gibi 5-6cm'liklerini denesem daha iyi olur sanırım
Halil merhaba, levrek için nereye gidiyosun sen? Ben istanbul'da levrek için at-çek yapabileceğim bir yer bilmiyorum
Biraz geç cevap oldu ama ben de yeni başladım sayılır. 15.12.2009 da Kalender'de yapmış olduğum bir avdan. Diğer balıkçılar silikon ile tutunca biraz şaşırmışlardı, silikon kullanan da yoktu etrafta.
Bu silikonlara ragot raglou deniyor.Uzağa atmak konusunda kırmızı renkli zargana topu nun 1,5-2 m altına birer metre arayla yerleştirebilirsiniz.Zargana topu özellikle kırmızı renkte ve tamamı sünger değilde plastikten yapılanlar varya en az 60 gr ağırlık yapıyor.Kıyıdan at çekte bedeni karşıtırmadan atabilirseniz iş yapar.