Levrek İçin Silikon Yem

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında bladeandneo tarafından paylaşıldı.

1. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    ablastar kamış 3,00 4 bilyeli önden kalamalı makine 0,45 misina slikon rapala:)
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    Evet arkadaşlar aşağıdaki resimdeki silikonun kırmızı pullar olanından var bende aşa yukarı aynı renkteler.İskeleden at çek yapmaya çok uygunlar sanırım çünkü silikonu çekerken kuyruğu balık yüzüyormuş gibi görünüyor ve kaçıyormuş gibi anlaşılıyor.Fakat bir sounç alamadım ilk denememde deneyipte sonuç alan arkadaşlarımız varmı...
    resim:

Son düzenleme: 15 Temmuz 2008
  2. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    levrek için 10 numara silikon,levrek zamanı iş yapmaması imkansız gibi.sabırlı olmak lazım.bende denicem havalar biraz soğusun.nasıl atıyosun peki ağırlık olarak ne takıyosun?

3. ozan

ozan Ozan

tekne arkasında 100lerce kere iş yaptı sabırla denemeye devam et;)

4. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    10 gr

10 gr kullandım ama yeterince ileri atamadım 20 gr kullanmayı düşünüyorum iskeleden atıyorum.

5. balikci

balikci

Tekneler için çoklu, kıyıdan ise tekli; levrek avında en iyi iş yapan ve en ucuz suni yemlerden biridir.

Kıyıdan avlar için 5-6cm'lik boylar ideal, küçük bir kıstırmayla at-çekte kullanabilirsiniz, bölgede levrek varsa yakalayamamanız neredeyse imkansız, başlangıç seviyesi ise doğru seçim yapmışsınız bence.

6. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    evet yeni başladım bu işe.

7. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    murat kardeşim bu kıstırmayı silikonun hemen önüne mi takıyoruz yoksa mesafe bırakıpta mı takıyoruz

8. SarıFırtına

SarıFırtına Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    Kamış: S Cruve Makina: Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    2,5 Kg Sazan & 750 Gr. İskorpit

Peki bu acaba lüfer ve çinekopta iş yaparmı acaba ? Hiç Denedinizmi ? Birde İstanbul boğaz sahil kesiminde Levrek çıkarmı ? :confused: :confused: :confused:

9. nnsevim

nnsevim nida sevim

selamlar

oncelıkle boyle bır sıtenın varlıgını gorunce ınanın nasıl mutlu oldum. ben Dortyol -Erzın ( Hatay ) da levrek avlıyorum . benım yaptıgım mıdye ve sardalya ıle avlanma . sıze danısmak ıstedıgım bu sahte yemlerın takıslık sırası nasıl? yanı daha once at-cek avcılıgı yapmadım. ucuna takacak oldugum kursun 15-20 lık oltayı cekerken yerde surunmesıne neden olmazmı? bıraz denızın uzerınden mı gelmelı?:confused: ınanın bu at-cek konusu bana tamamen yabancı bırde bu kesımlerde en ıyı Levrek avı ne tarafta oluyor?

sımdıden cevaplarınıız ıcın tskler

10. balikci

balikci

Sevgili Orhan,

Yarım kulaç mesafe beden bırakıldıktan sonra, fırdöndünün arkasına kıstırmayı takarsan, takımı hazırlamış olursun.

Bu soruya istanbullu dostlarımız daha doğru yanıt verebilir ;)

11. bladeandneo

bladeandneo ercan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yok denecek kadar küçük
    Ben Gece denedim sanırım gece silikon yem pek iş görmüyor levrekler fark edebilirmi acaba yemi hiç balık vurmadı 1 saat içinde.

12. balikci

balikci

Gece fosforlu ve sim kombinasyonu olanları denersen daha iyi sonuç alırsın.

13. haldunert

haldunert Haldun Ertekin

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 270 - Sheakspere Omni 240 - Shimano JoySpin 2.10m - Dam Onliner 2.40m
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FA - Snap 8060 - Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    Levrek 2800 gr
    Dün gece 1 kg yakın ağırlıkta levrek aldım o simli şefaf silikon ile. Oldukça faydalı bir yem. Sadece ağırlık meselesi var özellikle rüzgarlı havalarda uzağa atabilmek için silikon yemden 1m-1.5m kadar uzağına fırdöndü ile ufak 25-35 gr lık bir gezer kurşun takılırsa sorun çözülür uzağa atmakta. Ya da 5-10 gr lık birkaç tane kıstırma kurşunlar avlanılacak yerde ki hava durumuna ve şartlara göre yine silikondan 1.5 m kadar uzağına takılabilinir. Son bir yöntemde jighead şeklinde olan balık kafası ve iğne kombinasyonundan oluşan takıma silikonu geçirmektir. Denemedim bu yöntemi fakat deneyeceğim. Tecrübelerimi paylaşırım!

14. halil özkılıç

halil özkılıç halil

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-curve 10~30Gr. atarlı spin
    Favori Makine:
    Okuma Flame F-30
    En İyi Avı:
    1 adet Gümüş :)
    cuma günü malzeme bulabildiğim tek yer migrostu orada bu silikonların ufakları vardı levrek için düşünmüştümde balıkçı'nın dediği gibi 5-6cm'liklerini denesem daha iyi olur sanırım

15. ahmetto

ahmetto ahmet

En İyi Avı:
    3kg lüferdi sanırım.Kemaneleri saymazsam.
    Paylaşım için teşekkürler.

16. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Halil merhaba, levrek için nereye gidiyosun sen? Ben istanbul'da levrek için at-çek yapabileceğim bir yer bilmiyorum :confused:

17. irfant

irfant irfan

Biraz geç cevap oldu ama ben de yeni başladım sayılır. 15.12.2009 da Kalender'de yapmış olduğum bir avdan. Diğer balıkçılar silikon ile tutunca
    biraz şaşırmışlardı, silikon kullanan da yoktu etrafta.

18. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu silikonlara ragot raglou deniyor.Uzağa atmak konusunda kırmızı renkli zargana topu nun 1,5-2 m altına birer metre arayla yerleştirebilirsiniz.Zargana topu özellikle kırmızı renkte ve tamamı sünger değilde plastikten yapılanlar varya en az 60 gr ağırlık yapıyor.Kıyıdan at çekte bedeni karşıtırmadan atabilirseniz iş yapar.