Levrek için slikon takımı

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında ibrahim ethem türkoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Sevgili forum üyeleri ve saygı değer abilerim hepinize merhaba,
    Bu konumda size oldukça avcı olan bir takımla ilgili bilgi vermek istiyorum.Bu takımla başta levrek olmak üzere oldukça güzel melanur ve tıral alanlar alıyor (Lüfer olduğu bölgelerde de iş yapıyor).Bu takım 6 raglou takımdan oluşuyor lakin isteğe göre 10 veya üzeride olabilir.Bi abim 10 lu takım ile art arda 7 melanur aldı.Takımın en arkasındaki slikon 6,5 cmlik yeşil bir silkon.Önceki ile arasında 2 karış aralık var.Diğerleri ise 5,5 cmlik yeşil ve gri simli slikonlar onların arasındaki uzaklık ise 1'er karış.Ben bu renkleri tercih ediyorum.Fakat isteğe göre renler şekillendirilebilir.Sizin de şu renk olsa daha iyi olurdu veya bu renk olsa daha iyi olurdu gibi yorumlarınızı bekliyorum.

http://img838.imageshack.us/i/24122010047.jpg/

Yukarıdaki resim takımın bütününün resmidir.Kapalı iken çektim çünkü açık iken çok uzun.

http://img30.imageshack.us/i/24122010043.jpg/

Bu resim ise sondaki 6,5 cmlik slikona ait.

http://img607.imageshack.us/img607/5199/24122010045.jpg
    http://img211.imageshack.us/img211/1950/24122010046z.jpg

Ve bunlarda diğer 5,5 cm lik olanlar.

Benim takımımda 3 gri simli slikon ve 3 yeşil renkli slikon bulunuyor.Ama dediğim gibi renler çoğaltıla veya değiştirilebilir.Bu arada kullanımıyla ilgilide bir açıklama da bulunayım.Bu takımın ucuna şamandıra takılmalı ve balığın oynadığı bölgelerin arkasına atılarak kullanılmalıdır.Üstüne atarsak balıkları ürkütebiliriz.Arkasına attığımızda direk olarak sarım yada kamış ucu darbeleriylede şamandıramızı şıp şıp ettirebiliriz.Eğer takımımıza bir balık binerse hemen çekmeyin hiç bir şey yapamadan misinenizi gerdirin ve isteğe bağlı olarak kamışın ucunu havaya kaldırın böylelikle slikonda takılı olan balık hareket ettikçe diğer slikonlarda sanki kaçışan balıkları andırırcasına hareket edecekler ve diğer balıkların ilgisini çekerek atlamasını sağlayacaktır.Daha sonra ise size bu balıkları çekmek düşüyor :) .

Evet sevgili dostlar ve abiler elimden geldiği kadarıyla bilgilerimi aktarmaya çalıştım umarım bazı arkadaşlara yardımcı olur. Bol trofeli avlar iyi günler...

2. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
    selam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bendede buna benzer bi kombinasyon var 2 tüy bi,silikon balık yalnız atarken çok dolaşma oluyor

kullandığınız kamışın boyutu ne kadar

3.  
  4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İbrahim Ethem merhaba, ellerine sağlık. Çok güzel bir paylaşım hazırlamışsın abici. Yaptığın işi, sunumu ve üslubunu çok beğendim. "bu yaşta bu marifet" dedim yani öylesine güzel, sağolasın.:)

Bir küçük not: Tebliğde çoklu iğneler için çapari hariç 6 adet iğne sınırlaması var. 10'lu raglou (silikon) bu açıdan fazla olur. Bu tarz takımlarda zaten +6 iğne randımanı düşürür diye düşünüyorum.

5. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Her zaman bu takımla avlanırım.Bir slikon 3-4 tüy köstekten oluşan veya 4 slikon dan oluşan bir takım şeklinde .Takımın beden boyu, kamış boyu kadar olmalı.Köstek araları el parmak ucundan kol dirseğine kadar olmalı.Yaklaşık 40cm civarı.Köstek boyları 12-14cm yi geçmemeli.Dolaşmayı önlemenin en kolay yolu ise,top suya tam değdi değmedi noktasında makinanın misinasını tutup bırakmak.Bu haraket takımın suda düzgün bir şekşlde yayılmasını sağlar.Bereketli avlar dilerim.Levrek dahil olmak üzere her türlü su üstü ve su seviyesinin bir metre altında yaşayan etçil balıkların avın da etkili bir yöntem.

6. Teşekkür ederim abi ... Bilgilerimizi paylaşmak için buradayız... Faydalı olabildiysem ne mutlu bana...Bu arada ben +6 olayını bilmiyordum zaten benim takımımda 6 slikonlu...Yinede sağol.Aklımın bi köşesinde bulunacaktır..Saygılar...

7. WTF

WTF Guven Guclu

çok güzel bir metod, tebrikler. Merak ettiğim birsey var. Bu takımlarda şamandırayı takımın önüne mi sonuna mı bağlıyorsunuz? Yani tek sahteli at-çek takımlarını ya da zargana takımlarını uzağa atmak için yaptığımız gibi ana beden -şamandıra - takım sıralaması mı yoksa klasik 3lü, 4 lü dip takımlarında kurşunu taktığımız gibi ana beden - takım - şamandıra şeklinde mi?
    şimdiden teşekkürler

8.  
  9. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Tesekkurler kardes paylastigin bilgiler icin.Gayet verimli bir takima benziyor.Ozellikle tral avinda kucuk silikonlar buyuk avantaj saglar diye dusunuyorum.Onlarin da suru halinde gezdigini dusunursek gayet avci bir takim.Levrekte de ayni sekilde.Tekrar tesekkurler ,rastgele ..

10. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    selam ibrahim:
    evet güzel bir teknik levrek içinde ideal bence hani topluca gezen yavru kefal sürüsüne saldırıyor'ya onu düşünürsek iştahla :) bedendeki silikonlara saldırması mümkün bence.
    paylaşım için teşekkürler....
    hoşçakal....

11. Rica ederim...Faydalı olabildiysem ne mutlu...Rastgele

12. Evet abi toplu katliam olabilir:)Bedendeki slikonlara hepsi bir dalıyor...Hoşçakal...

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri

hocam okadar sık ve baglarsan dolanır ne kadar kamısında uzun olursa olsun sonucta atarken bır atar veriyorsun oltaya buda onun dolasmasına sebebiyet, veriyor ben palamuta tek smandra araları cok uzun mesafede 2 tane silikon yada tüy takıyorum, en güzel sağlıklısıda tek bağlamanız smandra en üst tüy yada silikon en altta olması arayada azcık kursun sıkıstırma ortada fena olmaz az suyun altından gelebilir, fena da olmaz levrek ölede yakalanıyor bu taktıgıde benım bir arkadasım kullandı deneyin belki sizede verimi olur RASTGELE

14. lidaki_35

lidaki_35 mustafa

Favori Makine:
    shamana
    En İyi Avı:
    levrek 9.5 kilo
    Uzun Denemeler Sonunda Buldugum Levrek Sirti Takimi..begeneceksiniz...

slm.. arkadaşlar.. ben sitede yeniyim ama levrek avında baya eski:) raglo 6 cm kullanın ana misina 70 lik sakallar 45 lik olsun sakallar. 5 adet 35 cm. ve ragloyu baglayın her 3metrede bir fırdöndü iki fırdöndünün tam ortasına ragloyu baglayın..sakal beş adet oldugu zaman 3 metrepat verip en sone fransız sögüt kaşık baglayın.. eger meranızda levrek varsa yandı buna emin olun..rölantinin hafif üstü gazla sırti çekinn hayırlı avlar bana dua ettiğinizi duyar gibiyim rastgele..

15. lidaki_35

lidaki_35 mustafa

Favori Makine:
    shamana
    En İyi Avı:
    levrek 9.5 kilo
    Uzun Denemeler Sonunda Buldugum Levrek Sirti Takimi..begeneceksiniz...

Enson Levrek Avim 35 Adet Levrekti.. Bu Takimla

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Levrekler dua etmiştir kesin.:eek:

Abicim sorması ayıp o kadar balık ne için, satıyor muyuz yoksa?:rolleyes: :confused: