Merhabalar, Levrekde sahtelere aksiyon vermek için spin kamış kullanılıyor. Fakat raglou ragot gibi silikon balık atarken surf kamış kullansak uygun olmaz mı? Çünkü hem daha uzağa atılır hemde kamışla bir aksiyon verilmiyor kendi aksiyonunu alıyor zaten.
Kullanmak istediğim kamış budu, umarım uygun olur. Düşüncemde yanlışmıyım? Yoksa illa spin mi olması gerekiyor. Bu kamışı istavrit avlarında kullanıyorum hafif ve yormuyor. http://www.avmarketi.com/asp/product/5001/Lineaeffe-spirit-surf-kamis-3-90m
Hocam uzağa atma açısından faydalı olur da sağlam bir kol lazım at-çek esnasında tutulmaması için. Ağır kamışla kolay olmaz
bence uygun,356gr ağırlığı varmış,300gr makina gelse 600gram eder.zaten spin takım ağırlıkları bu civarlarda,450 500 600,daha ağır takımı kullananlar varhihi sade makina 500 gram kamış hariç atçek yapanlar varhihi zaten istavritte kullanıyormuşsun,yani kolun alışık bu takıma.. ragot kullananların büyük çoğunluğu spin kamış kullanmaz (%95 ),hepsi teleskopik kamış kullanır
Ünal boğazdaki gibi makaradan gelen misinanın ucundaki klips'e üçlü fırdöndü tak alta kurşunu bağla ortadaki boş kalan yerede ragot'u bağla 1 yada 1.5 kulaç bedenle yani rastgelsin.
Sağol Recep abi, bu sistemi hiç düşünmemiştim. Farklı sistemler düşünüyordum ama buda kafama yattı, denicem.