Ben kıyıdan ve genelde gece dip takımlarıyla avlanmaktayım. Dip takımlarımda kurşunu takip eden levreklere şahit oldum. Zıpkınla da alanı gördüm. avlamak için nasıl bir yol izlemeliyim? hangi yeme gelir? nasıl takım yapmalı?önerilebilecek bir sahte var mıdır? Dip yapısı genellikle kumluk, bölgeden çıkan balıklar çupra,lidaki,mırmır,sargoz,ısparoz, bazen vatoz ve da geliyor... kıyı şeridine yakın bölgelerde kefal de bulunuyor. hayatımda hiç levrek avlamamış biri olarak yardımlarınızı heyecanla bekliyorum....
osman kardeş yukarda arama yazan yere levrek yazıp arama yaparsan bu konuda bir çok yazı bulabilirsin saygılarımla..
osman bey kurşunu takip edip geliyor dediğiniz levrekler eğer ispendekse görerek yada kıyıya yakın yerde yakalamak çok kolay olmaz o sizin oltanızı son ana kadar takip edip yanına kadar gelip geri dönecektir, ancak yine ispendek avlamak nispeten daha kolaydır öncelikle kesinlikle balığı huylandırmamak gerekir borukurdu, kırmızı kurt yada mamun sevdiği yemlerdir bu yemlerle mutlaka başarılı olursunuz mırmır, lidaki, çipura avladığınız oltalarınızla yakalayabilirsiniz, ancak söz konusu levrek ispendek değilse canlı yem kullanmak gerekir, kayabalığı, gamit kefal uygun yemlerdir ayrıca yerine göre teke de çok iş yapar, bunların avlanma usulleri biraz farklıdır, avlanacağınız yerle çok alakalıdır bu konuda çok sayıda başlık bulabilirsiniz en kolayı bırakma olta ile kefal kayabalığı gibi yemleri kullanmaktır bunun dışında basit ve sevdiğim bir yöntem liman, iskelealtı gibi derin yerde avlanacaksanız tamamen karanlık olmak koşuluyla önceden çok basitçe yakaladığınız tekeleri canlı olarak ucunda sadece levrek iğnesi olan misinanıza takıp başka hiç birşey bağlamadan fırdöndü bile olmaksızın atıp bekleyeceksiniz eğer levrek varsa mutlaka gelecektir yakalayacağınız levrek mutlaka kayda değer olacaktır
Recep bey, çok saolasınız da ben konuları detaylı okudum. benim özel durumum için özel cevap istemiştim Ender bey, mamun ile denemeler yaptım sonuç hüsran, teke kullanmadım. kefal veya kayabalığını da deneyeceğim.
Bazı ustalarımın konuşmalarında levreğin en iyi yeminin kayabalığı olduğunu söylerler.Ben yinede size çevrede besin olabilecek balıkları yada canlıları inceleyin derim. RASTGELE
osman kardesım en iyi levrek gece tutulur özellikle ay ışıgında bunun için fosforlu silikon balıklar ama büyük olmayacak ve eniyi yem kefal yavrusu yanı iyi balık tutucam diyosan canlı balık olacak genelde levrekler olü balık taklıtı ile tutulur hareketlı yem aynı sisitemde alabalıkta tutulur levrekte kullandıgım oltayı alabalıktada denedim sonuç süper akdenizde levrek bol alabalık bol birazda balıgın oluşundan dolayı kolay tutuluyo birde gece avlanacagın yer aydınlık olursa yanı ışık yakarsan kıyıda küçük balıklar ışıga birikiyo levrekte onlara gelıyo o zaman tutması süper oluyo saygılarımla
Yardımlarınız için teşekkürler... bu gece sonunda levreğimi aldım. işte fotolar: Raporu da bu Herkese rastgelsin