merhaba arkadaşlar daha önce de açtığım konuda yazdığım gibi büyük bir balık yakalama fırsatım olmadı karagöz tutmayı düşünüyordum ama forumları okuduktan sonra levrek tutmanın çok heycanlı olduğunu anladım.ben ist avrupa yakasında oturuyorum boğazda nerelerde levrek avlayabilirim ve illa canlı yem mi kullanmak gerekiyor levrek için yardım ederseniz sevinirim
Canlı yem ve sahteyle yakalanabilir. Yem olarak canlı sardalya, kaya balığı, isparoz, kefal, teke ya da boru kurdu iyidir. Yem olarak balık kullanılacaksa iğne sırt yüzgecinden takılır, kuyruğa atış yapıldıktan sonra açılacak şekilde ters düğüm atılır. Levrek gezer durur fakat en sevdiği yerler tatlı suların denize karıştığı yerler ve mendirek içleridir. Bu konu oldukça çok sefer tartışıldı. Önerim forumda arattırmanız...
Merhaba Öncelikle Meranızda Levrek olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunuda daha önce açılmış av raporları yada civar balık tutanlardan öğrenmelisiniz. Sonrasında da Koray Bey'in bahsettiği gibi kısa bir forum araştırması ile eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. .
benimde bir sorum olacak. öncelikle be pendik civarında oturyorum. pendik marinanın oralarda levrek çıkıyor mu? levrek pendikte çıkıyorsa nerelerde çıkıyor? cevaplayan ve cavaplamayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
tamam abi bi gün denemeyi düşünüyorum çünkü idonun sol tarından hep kefal falan tutuyorlar onun için soruyorum
ben soruma cevap alamadım arkadaşlar ya bilen yokmu acaba avrupa yakasında nerede yakalayabilirim acaba
Fenerbahçe marinanın oraları şimdi değil ama eylül ortalarında bir dene bakalım. Birşeyler rast gelebilir.
Ben daha şimdiye kadar boğazda levrek tutan ne gördüm ne duydum, belki ağ atarsan çıkar oda çok düşük ihtinal marmaraya bakan kıyılarda da benimde araştırdığıma göre ve üstadların söylediğine göre sonbaharda bazı yerler var iyi levrek veren. Ama şuda var restorantlarda 1 numaralı balık olan, ki benim içinde öyle, levreği eğer o taraflarda tuttuysam da yemem, büyük ihtimal satarım(buda prensiplerime aykırı ama napcan) sebebi ise levrek eko sistem piramitinin en üstlerinde yer aldığından vücudunda haddinden fazla civa birikiyor.E tabi bu levrek istanbul, bursa, kocaeli, tekirdağ gibi sanayide coşmuş şehirlerin atıklarını saldığı denizde olduğundan var gerisini sen düşün.
Ben çok ayakaltı bir yerde, 5-6 kg civarı bir levreğin bütün istavrit takılmış mantarlı lüfer takımına atladığını gördüm. Yakalayan vatandaş çekti aldı arkadaşına dediki "kefale bak kocaman olum"