merhaba balık avı.net sakinleri sizlerle hem tanışma hemde bilgi edinme amaç bir konu açmak istiyorum site hakkında pek bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
buyur kardeşim hoşgeldin....sorman gereken sorular hangi konu ile ilgili ise o başlık altında belirmten gerekir.bunu yaptıktan sonrada zaten elimizden geldiğince yardım ederiz.
yeni at -çek avcılığına başladım ve kendime bi takım oluşturdum hedef balığım levrek Kamış:Okuma alumina 240 Makina: spro passion 740 m Sahteler : rapala max rap , river 2 sea 9.8 ve haluca 125 f levrek için yüzen sahtemi tavsiye edersiniz dalan sahteler daha mı iyidir başka hangi sahteleri tavsiye edersiniz sahteye nasıl aksiyon vermem gerekir ?
benim bu konuda pek tecrübem yok.fakat iyi bir tavsiyem var,deneme yanılma yaparsan senin için hangisinin daha iyi olduğunu anlayabilirsin.kim ne tavsiye ederse etsin önemli olan senin en iyi sonucu hangi sahteyle aldığındır.o yüzden elindeki bütün sahteleri değerlendir.yeni alacaksanda forumda biraz araştır derim.
burak kardeşim at çek işimde avlak yapısı,avlaktaki yemlik balık türleri (yani o avlakta eğer levrek varsa ne gibi hedef yemi var ) senin nasıl bir sahte kullancağını belirler. dip yapısı derinlik te bu kriterlerdendir. bazen dip müsait olur havada durgun olur o zaman başlarsın su üstülerinle serenata. bakarsın dalgalar üzerine geliyor o zaman biraz ağır dip müsaitliğine göre batarı olan sahteni sokarsın oyuna. ama dibini dilmediğin avlaklarda feda sahtelerin olsun ucuzlarından yani takılırsa caanım sahtene zeval gelmesin.bazen teksas rig silikon denemeleri yaparsın engin bir mevzu balığı tutana kadar kandırıcılar önce seni kandırcak. bol trofeli avlar.
genelde bodrumda avlanıyorum izmirde at çek için bulunduğum bölgelerin iş yapacağını düşünmüyorum izmirde 7 senedir yaşamama rağmende bildiğim at çek için uygun bir avlak bulamıyorum öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim tavsiyeniz üzerine bi kaç tanede silikon almayı düşünüyorum
Hoşgeldin Burak. At-çek olayı çok geniş bir pazar. Birçok sahte makine kamış mutelifmarka ve modellerde mevcut. Ne zaman hangisini kullanacağını deneyimle oturtursun.Bununla beraber kıyıdandere ağzı gibi yerlerde yaniderinlik çok yoksa ve taşlık veya kırma taşlıksa bu gibi yerlerde su üstü kullanman daha iyi olacaktır dalan sahteleri çokça taktırabilirsin. Dalga çoksa ozamanda tercihin dalan sahta olmalı liman içleri mendirek ağızları gibi yerlerde derliklikte olacağından dalan sahteler daha uygun olacaktır. Cam rapalalarıda yine dalgalı havalardada kullanabilirsin. Silikon ve sahtelerde modellere çok takılma baştada dediğim gibi çokgeniş bir pazar zamanla bir çoksahten ve silikonun olucaktır başlangıçta bahsettiğin sahteleer senin için yeterlidiye düşünüyorum. Atçek te avlaklarını zamanla kendin keşfedersin tabisürekli deneme yapmak lazım . Eğer bölgede levrek yada diğer hedef balıkların varsa mutlaka bir gün denk gelecektir sahtene . Tabi bu yakın bir anda olabileceğigibiuzun zamanda alabilir biraz sabırlı olmanda gerekecek. Aklına takılan herhangi bir soru olursa yine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Keyiflive güzel avlar dilerim.
Silikonlar hertürlü hava sartlarında sahtelere baskın cıkmıştır ve 1 sahte parasına 10 larca silikon alabilirsiniz.
takılma riskine gore dusun derim. diz boyu suda popperleri, az derin suda gagali, iskelelerde batarli sahta kullaniyorum, 1 yıldir at cek yapiyorum balik tutamadim
Verimli biryer dene Ben 6-7 kere gittim hiç değilse bi ispendek aldım. Sahteyi yavaş çek. Aşırı yavaş çekincede yüzmüyo. Yüzebileceği minimum hızda çekmeye çalış. Akşamları beyaz sahte tavsiye ederim. Benimde bildiklerim(Birlikte avlandığımız atçekçi bi abimizden öğrendiklerim) bunlar.
Zokaya düzgünce silikonu takın levrek için deneme yapın levrek yakalayamazsanız melanur ve zargana garanti