Levrek mantarı??

Konu, 'Takım Çantası' kısmında celik78 tarafından paylaşıldı.

1. celik78

celik78 Can

Favori Kamış:
    Lineaeffe Tecno-Travel 330
    Favori Makine:
    Okuma Boxter BXF60
    En İyi Avı:
    Lambuka
    Merhabalar..
    Ben Antalya'daki bir dükkandan aşağıda gördüğünüz "levrek mantarı":confused: diye satılan ürünü aldım.. Bu Antalya'daki balıkçılar tarafından kundu bölgesinde çapari ile kullanılıyormuş.. İçinde ufak kurşun bilyeler var . Bunlar suyun içinde ses çıkarıyor ve balığın ilgisini çekiyor diye söylendi.. Ancak çok ağır ve bu suda yüzmüyor dipten geliyor... Nedir anlamadım.. bilgilerinizi veya düşüncelerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum...

Üstünde bir kapak var o kapağı açınca içerideki bilyelere ulaşılıyor...
    [​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

[​IMG][/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Rastgele

2. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    ben kullanıyorum çok başarılı bu ancak deniz turnası tutuyoruz mantardan sonra 1 1.5 metre misina ve ucuna simli rouglav takıyoruz...at çek için..

3. celik78

celik78 Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Boxter BXF60
    En İyi Avı:
    Lambuka
    Teşekkürler paylaşımınız için ancak
    Dipten geldiği doğrudur değil mi yoksa ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum?...

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Aynı şekilde kullanıyorum ancak bildiğiniz 50 gr şamandıranın içindeki boşluğa 1gr lık kıstırmalardan koydum. Aynı işi görüyor.

5. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Resmini koyduğunuz aparat etçil balıkların avında iyi iş yapar.Zargana topunun ve safralı topların yerine kullanılan bir aparattır.Bu topun ince kısmı makinadan gelen misinaya kılips bağlanır takılır.Yaklaşık kamış boyunda bir misinaya tek slikon yem(raglou türevi) veya 3-4 lü çapari şeklinde de olabilir,beden hazırlanır ve ucuna kılıps baglanır ve kalın kısmına takılır.Avlanırken kıyıya paralel sağlı sollu atılır ve çekilir.Çekilirken zaman zaman kamışın ucu hafif çırptırılır.Bu çırptırmadan çıkan ses yakınlardaki levregin ve ya diğer etçil balıkların dikkatini çeker ve yeme saldırır.Bu toplar suyun yüzeyinden gelir suya batmaz.Bu tip avlanmada takımın tamamı sudan çıkıncaya kadar (kumsala-kıyıya )takımı sarmakgerek..Bazen öyle olur ki peşindeki balık kıyıya karaya kadar kovalar bunu görünce 1-2 saniye beklemek gerek.Bu tür avlanmanında en zevkli anı bu anlardır.Bu tür bir takımla Levrek,zargana,melanur,akya palazı,avcı,turna,çinekop,minekop almak bile mümkün.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    içi bilyeli topların farklı firmalara ait olanları var,bende 3 çeşit var bundan,sizdeki olan suyun hemen altın dan ve akebetinde 10 ile 25cm arası dalarak geliyor,bendeki bir modeli nin içindeki bilyeler sizdekine nazaran daha büyük ve sayı olarak daha az,çıkardıkları ses çok farklı bir birin den,
    dalarak gelmesi sizi endişelendirmesin:) zira ben extra zeytin kurşun takıyorum dibe indirmek için:)

7. celik78

celik78 Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Boxter BXF60
    En İyi Avı:
    Lambuka
    Teşekkür

Yardımlarınız için çok teşekkürler... ben de hatalı falan sanmıştım mantar die satılınca yüzücek diye bekliyor insan :D:D
    Dediklerinizi en kısa zamanda deneyeceğim..Umarım ben de sizin gibi o güzel anları yaşarım...

Tekrar teşekkür ederim...
    Rastgele...